Comp 1

Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το Ελληνικό Κράτος ως… πατριός…

Στα Σκόπια κατά την τελευταία απογραφή καταμετρήθηκαν περίπου 259 άτομα βουλγαρικής καταγωγής και για αυτά τα 259 η Βουλγαρία ζήτησε από τα Σκόπια να εντάξει στο σύνταγμά τους ότι στα Σκόπια υπάρχει βουλγαρική μειονότητα. Μάλιστα έδωσε και περί τις 200.000 διαβατήρια σε βουλγαρίζοντες. Εμείς; Ε, εμείς δεν γνωρίζουμε γιατί και δεν ζητήσαμε να καταμετρηθούν στην απογραφή πόσοι είναι οι Ελληνικής καταγωγής, όπως είναι οι Σαρακατσάνοι, που αποκλείσθηκαν κατά το κλείσιμο των συνόρων εν έτει 1925 και αποκλείσθηκαν εκεί. Κατά τον αείμνηστο Αχ. Λαζάρου στα Σκόπια ζουν περί τις 750.000 απόγονοι των αποκλεισθέντων Σαρακατσαναίων, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται!

Προσμετράται και η ευτυχία! 

 Οι φωστήρες της Ευρώπης βρήκαν τον τρόπο να προσμετράται και η ευτυχία και να θεωρείται παράγοντας επιτυχίας στη ζωή. Και οι παράγοντες της ευτυχίας είναι η καριέρα, οι καλές αποδοχές, η ανάδειξη στην κοινωνία και άλλα! Και όμως, παρατηρούνται αυτοχειρίες από αυτά ακριβώς τα άτομα που θεωρούνται ότι έχουν επιτύχει στη ζωή. Τους διαφεύγει το ιστορικό φτωχού οικογενειάρχη, που επιστρέφοντας από την εργασία του κατάκοπος, όλοι στο φτωχικό του ήταν χαρούμενοι, σ’ αντίθεση με τον γείτονά του ελίτ όπου γινόταν το έλα να δεις. Και στην προσπάθειά του να τον βοηθήσει τον ενίσχυσε οικονομικά, οπότε άρχισε το «μάλε – βράσε», η γκρίνια, η φαγωμάρα, κάτι που προηγουμένως επικρατούσε στο περιβάλλον των ελίτ!..

Πολιτικές εκπλήξεις!.. 

 Την έκπληξή τους εκφράζουν απαξάπαντες για την ανάδυση των ακροδεξιών μορφωμάτων στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και απορούν και εξίστανται πως «έσκασε αυτό το κουκί»; Πράγματι «κουκί» ήταν και έσκασε! Όμως δεν βουτούν τον δάκτυλό τους στο μυαλουδάκι τους αν έχουν και θα βρουν την αιτία! Η Υπ/γός Εργασίας «έσπασε» προμήθεια περί τις 130.000 ευρώ σε 5 προμήθειες περί τις 30.000 ευρώ, για τις οποίες δεν απαιτείται δημοσίευση, όπως και ο Λευτεράκης Αυγενάκης το α’ τετράμηνο του 2024 προέβη με τον ίδιο τρόπο σε αναθέσεις χωρίς δημοπρασία περί το 1.000.000 ευρώ αναθέτοντας σε δικούς του ανθρώπους προμήθειες, χωρίς κανείς να τον ελέγξει διότι έχει τις πλάτες του πρωθυπουργού μας! Να πώς εκκολάπτονται και αναπτύσσονται τα ακροδεξιά…

 «Κλαιν’ οι χήρες…

 …κλαιν’ και οι παντρεμένες…». Λαϊκή θυμοσοφία με διαχρονικό κύρος. Αφουγκράσθηκα, λοιπόν, Ευρωβουλευτή να εκφράζει την μεμψιμοιρία του, διότι η αμοιβή ως ευρωβουλευτή ανέρχεται στις 7.000 ευρώ εκ των οποίων 2.500 ευρώ είναι φόρος, 1.300 ενοίκιο (νερό, φως, τηλέφωνο, θέρμανση, κλπ.) και φυσικά ενοίκιο και στας Αθήνας. Πώς να τα βγάλει πέρα; Προηγουμένως είχε καλή θέση ως παρουσιαστής TV Πανελληνίας εμβελείας, δεν καθόταν εκεί; Γιατί επιμένει να ζητά την επανεκλογή του; Και γιατί δεν μετέβη μαζί με την γριούλα Κερκυραία να παραπονεθεί ώστε να τον αποστείλει κι αυτόν στην Εκκλησία για σίτιση; Ιδού η απορία!.