Comp 1

Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Tα τριάκοντα αργύρια…

• Μεγάλο επίτευγμα θεωρείται η Χρυσή Βίζα που πετύχαμε μέσω SENGEN για την προοσέλευση Τούρκων τουριστών στα 10 ακριτικά νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται πλησίον των τουρκικών ακτών και έχουν γίνει το άγος της Τουρκίας με την απαράδεκτη απαίτησή της για αποστρατιωτικοποίησή τους. 

Μια απαίτηση τελείως προκλητική, που ντε και καλά η «φίλη» μας και «σύμμαχος» εν ΝΑΤΟ θέλει να επιβάλλει στη Χώρα μας, να αποβάλλει την δικαιούμενη κυριαρχία της επί των νήσων, που αποκτήσαμε όχι μόνον με τις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων αλλά και με τα κανόνια του Κοντουριώτου από το θωρηκτό «Αβέρωφ» όσο και με τα πυρπολικά του Κανάρη, του Μιαούλη, του Σταχτούρη του Πιπίνου και τόσων άλλων. Τελεία και παύλα. Τα τριάκοντα αργύρια του τουρισμού.

 Σοσιαλιστική αχαριστία…

• Επί Ανδρέα είχαμε στείλει στην μακρινή Νικαράγουα συντρόφους να βοηθήσουν στην συγκομιδή του εθνικού τους, - άπαγε της βλασφημίας- καφέ που παρέμεινε αμάζευτος στα δένδρα με κίνδυνο να καταστραφεί η παραγωγή προς ζημία της της εθνικής των- άπαγε της βλασφημίας- οικονομίας. Μια και η τιμή του καφέ ανέρχεται ανεξέλεγχτα εντύπωση κάνει η ανταπόκριση της Νικαράγουας στην ηθική της υποχρέωση να μας συνδράμει σ’ αυτήν την άκρατη τροχιά ανόδου της τιμής του προϊόντος, που τόσο ορέγονται οι Έλληνες και θεωρούν το απολαυστικό αυτό αφέψημα εθνικό μας κεκτημένο. Γνωστού δε όντος ότι την αχαριστία δεν την συγχώρησε μήτε ο Χριστός στην περίπτωση της θεραπείας των 10 λεπρών.

 Επ’ αμοιβαιότητι… 

• Ήθελαν οι «φίλοι» μας και γείτονές μας Τούρκοι να γιορτάσουν το Ραμαζάνι τους και εμείς όλοι πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουμε, ανοίξαμε το Μουσείο μας στη Θεσσαλονίκη και το μετατρέψαμε σε τζαμί, Αφερίμ. Και δεν το κάναμε αυτό επ’ αμοιβαιότητι, να ζητήσουμε κάτι από τους «συμμάχους» μας Τούρκους, γι’ αυτό αυτοί ξεθαρρεμένοι πήραν την αυθαίρετη  απόφασή τους Πασχαλιάτικα να κλείσουν τη Μονή της Χώρας, που την χρησιμοποιούσαν ως μουσείο, να την κάνουν Τζαμί, όπως και την Αγία Σοφία και την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας και πληθώρα άλλων ιερών ναών και μονών. 

Και εμείς επικαλούμαστε, ότι είναι Μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς δηλαδή, της UNESCO. Αλλά η UNESCO περί άλλων μεριμνά και τυρβάζει!

 Περί δηλώσεων…

• Αφουγκραζόμαστε την υπουργό Οικογενειακής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη στον ΣΚΑΙ, να τονίζει με έμφαση, ότι ο Βελόπουλος απαγόρευσε σ’ όσους ψήφισαν το Ν/Σ που κατέστη πλέον Νόμος για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, να πηγαίνουν στις εκκλησίες. Παρότι η κα Ζαχαράκη έφερε εις εμφανές σημείο τον Σταυρό, έπρεπε να είναι περισσότερο φιλαλήθης και να μην παραποιήσει τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ήτοι: «Προτρέπω σ’ όσους ψήφισαν το Ν/Σ περί του γάμου των ομοφυλοφίλων να μην πηγαίνουν στις εκκλησίες, για να μην προκληθούν εντάσεις απ’ όσους εναντιώνονται σ’ αυτό το νομοσχέδιο, που έγινε Νόμος».