Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Nα γίνουμε… Ευρώπη!

Το Ν/Σ για την αναγνώριση του «γάμου» των ομοφυλόφιλων και της τεκνοθεσίας, συμβάλλει κατά τους εμπνευστές του στο ότι μας εισάγει στο χώρο της Ευρώπης, στη χορεία των Ευρωπαίων. Όμως αυτό είναι ψευδεπίγραφη αντίληψη των εμπνευστών, διότι εκ παραδρομής ετίμησε με ουγγρικό παράσημο Ούγγρο πολίτη μαζί με άλλους 21, επί τη αφίξει του ποντίφικος Φραγκίσκου και ο οποίος εκ των υστέρων αποδείχτηκε παιδόφιλος! Η δική μας πρόεδρος παρασημοφόρησε, με το ανώτατο παράσημο του Φοίνικος τον Πολυχρονόπουλο, που θρυλλείται ότι τζογάρει και ότι αποκρύπτει τρόφιμα που προσφέρουν συμπολίτες μας για την Κοινωνική Κουζίνα και άχρι τούδε ούτε το εύσημο ανακαλείται,ούτε ανενεργό  καθίσταται, μέχρις ότου διαλευκανθεί η όλη υπόθεση. Άρα Ευρωπαίοι δεν γινόμαστε με τον γάμο των ομοφυλόφιλων!..

Λεφτόδενδρα υπάρχουν!

Μας καραφλιάζουν από καιρούς εις καιρόν οι πολιτικοί ηγέτες -διαχρονική αυτή η καράφλιαση- ότι λεφτόδενδρα δεν υπάρχουν. Προφανώς απευθύνονται σε χαχόλους, ιδιότητα την οποία απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας, διότι εκ των ενόντων αποδεικνύεται ότι υπάρχουν. 

Οι Η.Π.Α. που ενισχύουν με δισεκατομμύρια την Ουκρανία απέσπασαν από την Νovartis μερικά από επιβληθέντα πρόστιμα. Η Νιγηρία από τη Siemens το ίδιο, εισέπραξε από παραβιάσεις συμφωνιών προμηθείας τηλεοπτικών συσκευών. Εμείς και την Novartis αποφύγαμε και δυο δισεκατομμύρια από την Siemens να διεκδικήσουμε, περιορισθέντες σε 250 εκατ. ευρώ έπειτα από διάλογο κι αυτά δεν τα απέδωσε! Τα χαρίσαμε αντί να τα διεκδικήσουμε και με αυτά και τους αγρότες να ενισχύσουμε και τα νοσοκομεία να επανδρώσουμε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτή τη μεγαλοψυχία προς τους ξένους δεν την συγχωρούμε. Άρα λεφτόδενδρα υπάρχουν.

Μεγάθυμοι και οι Πολωνοί…

Στο δρόμο που έχουν χαράξει οι Έλληνες πολιτικοί και έχουν επιδείξει έναντι της Γερμανίας στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων συντάχθηκε και η Πολωνία του Τουσκ, του γνωστού μας από τα Μνημόνια που μας έγδαραν, η οποία πλέον δεν διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις, ανερχόμενες στο τεράστιο ποσό του 1.300.000.000.000 ευρώ. Δεχομένη, όπως καλή ώρα και η αφεντιά μας με τη Siemens στη μετατροπή του προστίμου των 2.000.000.000 ευρώ, να μας παράσχει τεχνολογική βοήθεια 250.000.000 ευρώ, η Πολωνία δέχθηκε διότι ο Τουσκ είναι γερμανοπολωνικής καταγωγής στην ανοικοδόμηση των καταστροφών που προκλήθηκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και ανερωτάται ο πάσα εις: Δεν ανοικοδομήθηκαν όσα καταστράφηκαν στη διάρκεια των 65 ετών που έχουν περάσει από τη λήξη του Β’ Παγκ. Πολέμου; Η δε δική μας αναβλητικότητα συνίσταται στο δόγμα «Σκέρτσου» να κοιτάμε μπροστά και όχι στον περασμένο αιώνα, δηλαδή, πίσω, άλλως λεφτά θα υπήρχαν άφθονα από τις πολεμικές γερμανικές αποζημιώσεις! Ξέχασε, ακόμη και τη σφαγή στο Κατύν των 12.000 Πολωνών αξιωματικών εξ ημισείας από Γερμανούς και Σοβιετικούς. 

Σχολικό μονόπρακτο…

Πολλάκις βλέπουμε τους παρουσιαστές να προσπαθούν να μας ενημερώσουν, κρατώντας ανα χείρας ένα μάτσο χαρτιά και όρθιοι στο πλατό, στριφογυρίζουν δώθε-κείθε, δήθεν μου και τάχατες να αποδώσουν καλύτερα το σενάριο. Και το γυρίζουν, στρέφοντας τα νώτα τους προς τους τηλεθεατές, πράγμα απαράδεκτο και για μαθητούδια του δημοτικού σχολείου που οι δάσκαλοι, οι επιφορτισμένοι με την προετοιμασία των σχολικών γιορτών, ισχυρίζονται ότι έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους, να μην στρέφουν τα νώτα προς τους θεατές που προσήλθαν να παρακολουθήσουν την παράσταση της σχολικής γιορτής! Γιατί είναι αντιαισθητικό και απρεπές προς τους καλεσμένους, που στην πλειοψηφία τους είναι γονείς των μαθητών. Ας προσέξουν αυτή τη λεπτομέρεια οι τηλεπαρουσιαστές/στριες...