Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Δημογραφικό και κρατική στήριξη!

• Με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Ελληνικός Λαός βρισκόταν σε άθλια κατάσταση από όλες τις απόψεις, όπως σίτιση, στέγαση, εργασία, υγεία και άλλες περιπτώσεις. Θυμάμαι, συνεργεία Βρετανών στρατιωτών περιέρχονταν τις πόλεις με μια ψεκαστήρα στην πλάτη, για να ψεκάζουν χώρους όπου μπορούσαν να είναι εστίες εκκολάψεως κουνουπιών και ψέκαζαν με το γνωστό D.T.T., το οποίο μετέπειτα απαγορεύτηκε ως καρκινογόνο. Επίσης χορηγούσε το κράτος στις οικογένειες που είχαν ανήλικα παιδιά και βρέφη ζαχαρούχο γάλα σε επάρκεια μηνός και άλλες χορηγίες προς στήριξη των οικογενειών και του δημογραφικού. Αυτή την τακτική ας εφαρμόσει και σήμερα το κράτος με την χορήγηση του βρεφικού γάλακτος και των βρεφικών πανών από αυτό το ίδιο με τις Υπηρεσίες του, ώστε να απαλύνει την δύσκολη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων από τις ευάλωτες οικογένειες που έχουν πρόβλημα προμηθείας του βρεφικού γάλακτος με την υψιπετούσα τιμή του. Θυμάμαι, το ενδιαφέρον με το οποίο εξέταζε τα παιδιά ο γιατρός Μάντζιος και έδινε εντολή για την χορήγηση του απαραίτητου γάλακτος.

 Αρνητική στάση… 

• Με πολλή έκπληξη διάβασα στον «Π.Λ», ότι η Περιφέρεια αρνήθηκε στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων στην κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού φράγματος στην περιοχή τους. Η άρνηση αυτή είναι σοβαρός παράγοντας για την ερήμωση των χωριών, διότι η κατασκευή αυτού του μικρού Υδροηλεκτρικού Φράγματος, θα έδινε δουλειά σε αρκετούς ντόπιους που παίρνουν τους οφθαλμούς τους και ρίχνουν πέτρα πίσω τους. Η κατασκευή αυτού του έργου θα προσήλκυε ερασιτέχνες αλιείς, που θα έδιναν ζωή στην ερημωμένη περιοχή και όπως είναι γνωστό η καταραμένη Ε.Ε. χρηματοδοτεί αυτά τα μικρά Υ.Φ., που συμβάλλουν στη μείωση του C02 που ελκύεται από τη χρήση είτε λιγνίτη, είτε μαζούτ για την λειτουργία θερμοηλεκτρικών εργοστασίων. Μετά την ερημοποίηση των χωριών στέλνουμε βαν για την μεταφορά του εναπομείναντος μαθητή από το Τσεπέλοβο στην Χρυσοβίτσα και μας στοιχίζει ο «τσίντζιρας αηδόνι». Προσφάτως βρέθηκα στη Βράτσα της Βουλγαρίας και είδα σε ρυάκια τρία μικρά υδροηλεκτρικά εργοστάσια, τα οποία κατασκευάσθηκαν τελευταίως και πέριξ των λιμών ερασιτέχνες ψαράδες και προσποριζόμενοι ιχθείς δίνοντας ζωή στην έρημη περιοχή.

Περί διχασμού της κοινωνίας… 

• Ο πρωθυπουργός μας, στην προσπάθεια να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αποφάσισε να νομιμοποιήσει ορισμένες ατέλειες και παραλείψεις του υφιστάμενου νομικού πλαισίου περί των ζευγαριών των ομοφύλων. Τα οποία στηριζόμενα στο Σύμφωνο Συμβίωσης, δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους, όπως τα δικαιώματα των παιδιών τους, που είτε είχαν προτού το συνάψουν είτε αποκτήθηκαν μετά το Σύμφωνο. Όμως, τελευταίως με την ανακίνηση του θέματος, έχουν γίνει οι ετερόφυλοι στόχος των ομοφύλων, διότι όπου βρεθούν και όπου σταθούν οι ομόφυλοι προβάλλουν κατά τρόπο προκλητικό την ανάρμοστη συμπεριφορά τους για τους ετερόφυλους που ως αυτή τη στιγμή δεν είχαμε συνηθίσει. Αυτό δεν είναι ένα βήμα διχασμού; Τι είναι; Φιλαλληλία;

 Αφαίρεση….πινακιδών!

• Όσοι τρίβουν τον πισινό τους να μας δείξουν στο θαμπόγυαλο την φάτσα τους ας προσέχουν λίγο στη ροή των λέξεων. Αφουγκρασθήκαμε, την έκφραση «εκλεκτού» καλεσμένου να μας καραφλιάζει, με την έκφρασή του: Πεντακόσιες Εξήντα Ένα χιλιάδων ευρώ πρόστιμο. Και άλλον ξερόλα να μας τρελαίνει, αφήνοντας να εξέλθει του έρκους των οδόντων του: σε πολλά τροχαία πρέπει να γίνεται αφαίρεση των πινακιδών. Δηλαδή, δεν αποκλείεται μια των ημερών αυτός ο αναλυτής τροχαίων παραβάσεων να μας καραφλιάσει με την προσφορά ανθοδέσμης σε όμιλο δεσποινιδών ή των ακτινών του ηλίου. Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» προσέφερε στους αναγνώστες της την Γραμματική Αχιλλέως Τζαρτζάνου, ας την προμηθευθούν, πολλά θα ωφεληθούν.