Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Τι ακριβώς στερούνται;

• Για ποια δικαιώματα και ελευθερίες ισότητας διαμαρτύρονται οι ομόφυλοι ότι στερούνται; Τελευταίως, η τηλετύφλα, από την στιγμή που κατέστη θέμα προς συζήτηση το νομοσχέδιο για την καθιέρωση του πολιτικού «γάμου» μας δείχνει και μάλιστα σε ώρες που τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών προβάλλουν δήθεν μου και τάχατες προγράμματα που μπορούν να παρακολουθούν και άτομα κάτω των (8) ετών τόσες προκλητικές κινήσεις και απρέπειες, που τις απολαμβάνουν και τα νήπια. Ποια λοιπόν δικαιώματα στερούνται όσοι ανήκουν στο τρίτο φύλο, που απολαμβάνουν οι ετερόφυλοι επιπλέον; Δεν είναι αυτοί που με τις παρελάσεις τους ως Gay Pride προκαλούν το κοινό αίσθημα με τις γυμνές τους εμφανίσεις σε κεντρικά σημεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, ίσως και αλλού, χωρίς ποτέ να ορθώσει ανάστημα το Ε.Σ.Ρ. και να απαγορεύσει αυτές τις αθλιότητες; Δεν υπερβάλλουν, λοιπόν, οι ομόφυλοι σε δικαιώματα και σε εκδηλώσεις έναντι των ετερόφυλων; 

Και… χιουμορίστας! 

• Ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Τσακλόγλου σε πρόσφατη δήλωσή του για το τεκμαρτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών και δη των δικηγόρων τους πρότεινε, αφού βγάζουν λιγότερα από τους ντελιβεράδες, να αλλάξουν επάγγελμα! Δηλαδή, μαύρο χιούμορ. Και δεν αρκέστηκε εκεί ο χιουμορίστας Τσακλόγλου, αλλά συνέχισε το χιούμορ του, ορμηνεύοντας όσους έφτασαν στο βαθμό του διευθυντού και άγουν το 60ο έτος της ηλικίας τους, να παραιτηθούν, όπως γίνεται στην Ιαπωνία και να αναζητήσουν εργασία σε Super Market. Και σε ερώτηση δ/φου, γιατί ο ίδιος που συμπλήρωσε το 60ο έτος δεν παραιτείται και να στραφεί σε κάποιο Super Market απάντησε, αυθαδέστατα: «Δεν έχω ανάγκη από χρήματα για να παραιτηθώ και να εργασθώ σε Super Market». Όταν η ψείρα δεν χορταίνει, βγαίνει στο γιακά.

Γενναία πρωτοβουλία… 

• Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για την υπεράσπιση του βρεφικού γάλακτος στην Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας, σε σύγκριση και με χώρες με πολύ υψηλότερο οικονομικό περιβάλλον, όπως Δανία, Σουηδία, Φιλανδία κ.α., πήρε μέτρα η τόσο στοργική κυβέρνηση με τα πολλαπλά PASS και τα διάφορα καλάθια που μοιάζουν με ό,τι μπορούσε να βρει στα καταστήματα κανείς και στις Σοβιετικές Χώρες, για τη μπλούμπα και όχι για την σοβιετική ελίτ. Θα ήταν λοιπόν Γενναία Χειρονομία από μέρους της Κυβερνήσεως η χορήγηση δυο κουτιών βρεφικού γάλακτος δωρεάν, όπως και ενός ή δυο πακέτων βρεφικών πανών σ’ όλους όσους έχουν βρέφη μέχρι δυο ή τριών ετών αναλόγως των περιπτώσεων. Αυτή η χειρονομία θα βοηθούσε πολύ στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, αντί του «εμβολιασμού» ή «μπολιάσματος», όπως ευφυολογών είχε προ τριών ετών τονίσει ο πρωθυπουργός μας σε ερώτηση δημοσιογράφου για αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που «τρώει τα σωθικά» της χώρας μας. Άμ έπος, αμ έργον.

 Η οικογενειακή διαδοχή… 

• Είναι δεδομένη η διαδοχή των ανθρώπων με τους απογόνους, που διαδέχονται οι γόνοι τους γονείς. Άλλος μοιάζει προς τον πατέρα και άλλος προς την μάνα. Είναι επομένως υπερβολή η απαίτηση του Στεφανάκη να αποκτήσουν αυτός και ο Τάϊλερ δυο αγόρια με παρένθετη μητέρα, γιατί επιθυμούν η προσωπικότητά τους να μεταφερθεί στα παιδιά τους, στον Απόλλωνα και στον Ηλία. Ποια, όμως, προσωπικότητα; Διότι αυτή μεταφέρεται από τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια, τα οποία θα είναι αλλότρια προς τους γονείς «άλφα» και «βήτα» ή «ένα» και «δύο». Αλλά ο άνθρωπος φέρεται περισσότερο άσχετος προς τους γονείς του από ό,τι τα ζώα. Το πρωί ο τσέλιγκας οδηγεί τα γαλάρια στη βοσκή και παρακρατεί τα νεογέννητα αρνάκια στο μαντρί. Με τη δύση του ηλίου επιστρέφουν από την βοσκή τα γαλάρια και τα μικρά τρέχουν και βρίσκουν την μητέρα τους για να θηλάσουν και τη βρίσκουν τη μάνα τους και αυτή τα δέχεται ασμένως και δεν κάνει λάθος. Αν ξένο αρνάκι πλησιάσει θηλάζουσα προβατίνα αυτή το απομακρύνει, χωρίς συνέπειες. Στον άνθρωπο αυτό θα γινόταν στις περισσότερες των περιπτώσεων με τουλάχιστον τραυματισμούς.