Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Τα χρέη των κομμάτων!

• Επειδή «ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον», πληροφορηθήκαμε εσχάτως ότι τα δύο κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, χρωστούν στις τράπεζες περί τα 860.000.000 ευρώ. Και τα δύο αδιαφορούν για την εξόφλησή τους και όπως δείχνουν τα «πλατυκούκια» (οι οιωνοί) δεν πρόκειται να τα εξοφλήσουν σ’ αυτήν την γενεά και θα μείνουν παρακαταθήκη για τις επόμενες. Όμως, με αυτά τα 860.000.000 ευρώ περίπου, θα κατασκευάζονταν τουλάχιστον έξι νοσοκομεία, όταν για τρία Παιδιατρικά Νοσοκομεία που προγραμματίζει το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Κομοτηνή και ένα ακόμη, τα κονδύλια θα τα διαθέσει αυτή η πηγή χρηματοδότησης και θα είναι πλήρως εξοπλισμένα με τα τελειότερα όργανα έως το τέλος του 2027, ώστε εν έτει 2028 μ.Χ. να είναι σε λειτουργία! Και, φυσικά, δεν είναι η μοναδική πηγή που ποικιλοτρόπως ενισχύει το παμφάγο κράτος! Αλλά πρέπει και να τα προβάλλουμε και να επικροτούμε!

 Η αειθαλής διαμάχη!

• Κουκί ήταν και έσκασε η Μαρία μας, καλέ, η Δαμανάκη, που κλωθογυρίζοντας από Αριστερά και Δεξιά πέρασε από όλα τα πόστα. Από το Πολυτεχνείο, όπου από τον πρόχειρο ραδιοφωνικό σταθμό πληροφορούσε το κοινό για την εξέγερση των φοιτητών, ανέλαβε την ηγεσία της Αριστεράς, στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Από εκεί βρέθηκε στις «Πωσιδωνείες» της Ε.Ε. ως επίτροπος και τώρα στας δυσμάς του βίου της μας πληροφορεί, ότι με τους υδρογονάνθρακες δεν γινόμαστε πλούσιοι! Και ας φέρουμε εδώ παράδειγμα την Νορβηγία από την μεριά της Ευρώπης. Αυτή η Σκανδιναβική χώρα δεν έγινε πλούσια από τους υδρογονάνθρακες που εκμεταλλεύεται; Θα μου πείτε, το «γαρ γήρας ου μόνον έρχεται»! Διότι δεν άγει και τον ανθό της ηλικίας της η Μαρία!

Γάμος ομοφύλων και διαζύγιο!.. 

• Μας έχουν καραφλιάσει τελευταίως με τον γάμο των ομοφύλων! Ντε και καλά, όπως γίνεται με τα ετερόφυλα ζευγάρια γάμος να γίνει και με τα ομόφυλα! Μα γάμος σημαίνει η σύζευξη δύο ατόμων διαφορετικού φύλου με απώτερο σκοπό την τεκνογονία, την αναπαραγωγή του είδους. Με τα ομόφυλα ζευγάρια κάτι τέτοιο δεν γίνεται και αποβλέπουν στην παρένθετη μητέρα, δηλαδή μία γυναίκα που θα αναλαμβάνει την διαιώνιση του είδους γεννοβολώντας παιδιά προς υιοθεσία από ζεύγη ομόφυλα, όπως δύο θηλέων ατόμων, δύο μητέρων (sic) ή δύο αρρένων, δύο πατέρων! Μα αφού διακαώς επιθυμούν τέκνα, γιατί δεν πράττουν γάμο ετερόφυλων ατόμων και όχι ομοφύλων; Ιδού η απορία. Πλην υποτάσσουν γυναίκες τινές να αναλαμβάνουν το ρόλο, εκμεταλλευόμενοι την πενία τους ή την ανεργία τους να γίνονται παρένθετες μητέρες! Διαζύγια προβλέπει το υπόψιν νομοσχέδιο, ή η ομοφυλική αγάπη και αρμονία θα προβλέπεται στο διηνεκές;

 Παρωχημένα αεροσκάφη! 

• Αλλού στόχευε ο βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Συρίγος και κατέληξε στη Συνθήκη της Λωζάνης, ότι είναι παρωχημένη! Παρωχημένα είναι πολλά από τα αεροσκάφη μας, όπως αυτό που δοκίμαζε για τελευταία φορά ο επισμηναγός Κωστέας, που βρήκε τραγικό θάνατο, αφού αποκολλήθηκε λίγο προτού προσγειωθεί μέρος του πτερυγίου του, όντας το αεροσκάφος 56 και πλέον ετών, όταν το κράτος μεριμνά για την χορήγηση πλέον ή συγχρόνων οτομομπιλίων για την άνετη και ευπρόσωπη κυκλοφορία των εθνοπατρικίων, θηλέων και αρρένων. Πώς θα καμαρώσουν ως γύφτικα σκεπάρια; Αυτό μου θύμισε υπόδειξη δικηγόρου προς πελάτη του, όταν μπαίνεις στο γραφείο να σκουπίζεις τα πόδια. Αυτό κάνω του απάντησε ο πελάτης, γιατί δεν έχω παπούτσια!