Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 «Ο λύκος κι αν εγέρασε…»

• Απ’ ότι κατάλαβα από όσα μετέφερε ο σ. Γ. Καραμέρος στον ΣΚΑΪ και στο «δίδυμο» Οικονόμου - Παυλόπουλου, στα 16 άρθρα του σχεδίου Νόμου για τον «γάμο» των ομοφύλων στο μαντρί του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνυπάρχει και άρθρο για την παρένθετη μητέρα, αυτό που προπολεμικώς αποκαλούσαν δουλικό. Το οποίο δουλικό ήτο η σημερινή οικιακή βοηθός, που εκτελεί όλες τις βαριές και τις ελαφριές εργασίες του σπιτιού του ολιγάρχη, για να μην εγκαταλείψει το «κουμ κάν» η ολιγάρχισσα! Κατά τα άλλα, ίσα δικαιώματα και ισότητα… Αυτήν την ισότητα ευαγγελίζεται η Αριστερά, που μας έφερε και τις αμερικανιές, με την ανοχή και του Αλεξάκη, που παρά την απόσυρσή του, έφυγε και έριξε μαύρη πέτρα πίσω του, ευχόμενος «μετά από εμένα όρμπος και καταχνιά». Όπως και έγινε…

 Η υπερηφάνεια…

• Προ ετών, αφρικανική χώρα, η Τυνησία, παρήγγειλε από την Χώρα μας μερικά εκατομμύρια φυσιγγίων και εμείς οι πάντα πρώτοι σε άξονες, σε πυλώνες και σε σταθερότητα απαντήσαμε, ότι δεν μπορούμε, γιατί δεν έχουμε πρώτες ύλες. Αφουγκραζόμαστε από την τηλετύφλα, ότι η γείτων μας και «φίλη» και «σύμμαχος», κατασκευάζει μέχρι και αεροσκάφος 5ης Γενεάς και εμείς κατασκευάζουμε σιαμαντούρες για την Καθαρά Δευτέρα. Πόσο υπερήφανοι είναι οι πολιτικοί μας ηγέτες διαχρονικώς, που είχαν βαλθεί να διαλύσουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και το Νεώρειον της Σύρου, κινούμενοι και παρακινούμενοι από αλλότρια συμφέροντα και παραλαμβάνοντες από την κ. Μέρκελ υποβρύχια που έγερναν; Και ένας δεν είπε το γνωστό από τον Σαμψών: «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». 

 Δεντρολάτρες και ναυτοκράτες!

• Η ποταπότης μου πρόλαβε τη χρήση μικρών λεμβών στολισμένων με τις οποίες περιφερόμαστε και ψάλλαμε τα κάλαντα, ώσπου επεκράτησαν τα δένδρα, τα πεύκα. Έτσι και το δένδρο πήρε την θέση της λέμβου και περιφέρονται οι νέοι και ψέλλουν ξένα κάλαντα αντί των δικών μας. Παρότι άσματα και ποιήματα υμνούν το «πεύκο», όπως ως χρήσιμο στην αγροτιά «ΤΟ ΠΕΥΚΟ»: «-Γιάννη, γιατί έκοψες το πεύκο, γιατί, γιατί»; - «Αγέρας, θα ναι, λέει ο Γιάννης και περπατεί». «Γιάννη, γιατί έκοψες το πεύκο το σπλαχνικό, που δίνει ίσκιο στο κοπάδι και το βοσκό»; Πάλι την ίδια απάντηση δίνει ο Γιάννης: «Αγέρας θα ναι, λέει ο Γιάννης και περπατεί». 

Και εμείς αδίστακτοι δεντροκαταστροφείς κάθε χρόνο κατακρεουργούμε και στο τέλος μένουν πεταγμένα στις άκρες των δρόμων θρυαλίδες για τις καταστροφικές πυρκαϊές.

«Τα Τέμπη των Ιαπώνων»…  

• Συνέβη κι αυτό να έχουν και στην Ιαπωνία ΤΕΜΠΗ, όπως εμείς στη Θεσσαλία εκεί στον Πηνειό  όπου ξεχωρίζει τον Όλυμπο από τον Κίσσαβο (Όσσα). Εκεί όπου τον περασμένο Απρίλιο έγινε το τρομακτικό ατύχημα, λόγω της ταυτόχρονης κινήσεως δυο τραίνων στην ίδια γραμμή αντιθέτως με αποτέλεσμα την σύγκρουσή τους και τον θάνατο 57 επιβατών και πολλούς εγκαυματίες. Το ίδιο συνέβη και στο αεροδρόμιο του Τόκιο να απογειώνεται αεροσκάφος της ακτοφυλακής και ταυτόχρονα στον ίδιο διάδρομο να προσγειώνεται τεράστιο αεροσκάφος ΜΠΟΪΝΓΚ με 379 επιβάτες. Συγκρούσθηκαν, αλλά θύματα δεν προέκυψαν, αφού εγκαίρως άνοιξαν τις θύρες εξόδου των επιβατών και διασώθηκαν όλοι πλην πέντε που δεν κατάφεραν να εξέλθουν του φλεγόμενου αεροσκάφους.