Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Χρυσός» οι υδρογονάνθρακες!

• Σε πρόσφατες δηλώσεις ο πρωθυπουργός μας τόνισε  ότι προβλέπεται να αρχίσουν διερευνητικές εργασίες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Φαίνεται, έπειτα από τις δηλώσεις του πριν δυο έτη, ότι οι υδρογονάνθρακες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι παρωχημένοι, ίσως μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος βρήκαν την ωρίμανσή τους και την βελτίωσή τους και θα προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων να δουν και οι αείποτε πένητες Έλληνες Θεού πρόσωπο. Διότι από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστό, ότι «τοις Έλλησι η πενία αείποτε ξύντροφος εστί». Αυτό αναφέρει ο Ισοκράτης, που ετελεύτησε ενενήκονταεξαέτης. Ας συνδέσει ο πρωθυπουργός μας την πρωθυπουργική καριέρα του με την βελτίωση της οικονομικής ευμάρειας μέσω της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων, δεδομένου, ότι το 2022 δαπανήσαμε για την εισαγωγή καυσίμων πάνω από 8 δις ευρώ, ποσόν λίαν σημαντικό για την πάσχουσα από αδυναμία οικονομία μας. 

Ετερόκλητη ευαισθησία…

• Η κοινωνική ευαισθησία εκφράζεται μάλλον ετερόκλητα από την κοινωνία μας. Και τούτο γιατί και ετερόκλητα διαπαιδαγωγηθήκαμε. Και αυτή η ετερόκλητη ευαισθησία εκδηλώνεται και ρατσιστικά και αυθόρμητα από τα διάφορα άτομα, όπως αυτή εκδηλώθηκε παντοιοτρόπως τόσο για το «χάσκι», που κανείς δεν είναι βέβαιος πως άφησε την τελευταία του πνοή. Όμως δεν εκδηλώθηκε το ίδιο και για την Ελισάβετ την κάτοικο της Νεοχωρούδας, την οποία κατασπάραξαν τρία ευμεγέθη τσοπανόσκυλα γείτονός της, που εξήλθαν της περιφράξεως την οποία δεν είχε φροντίσει να ελέγχει τακτικά ο ιδιοκτήτης των σκύλων. Και επειδή τα γεγονότα έγιναν περίπου ταυτόχρονα, η κοινωνία απέδειξε με την αντιμετώπιση αυτών των γεγονότων, ότι ο σκύλος αξίζει περισσότερο από έναν άνθρωπο. Το χεράκι του για την διαφοροποίηση αυτή έβαλε και το επίσημο κράτος, που ναι μεν νομοθέτησε αυστηρά, αυστηρότατα για την προστασία των σκύλων, αδιαφόρησε όμως προκλητικότατα για τον άνθρωπο.

Ο γάμος των ομοφύλων…

• Παρακολούθησα σε σοβαρό, υποτίθεται, κανάλι συζήτηση για τον γάμο των ομοφύλων, στην οποία συμμετείχαν το πλείστον προοδευτικοί και όσοι αντιτίθενται στην ψήφιση του σχετικού νόμου ως… ραντισμένοι, ακροδεξιοί, φασίστες και λοιπά. Όμως, η συζήτηση άφηνε την εντύπωση ότι όλοι οι μετέχοντες σ’ αυτήν κάθε άλλο παρά προοδευτικοί ήταν γιατί δεν δέχονταν καμία μα καμία σκέψη ή πρόταση αντίθετη από αυτήν των προοδευτικών. Και τούτο, γιατί ο γάμος έχει καθιερωθεί απ’ όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες και δεν δέχονται την επέκτασή του και την καθιέρωσή του από οργανώσεις και συλλόγους όπως στην περίπτωση της ΛΟΑΤΚΙ και των ομόφυλών ζευγαριών. Άλλωστε, η ελληνική γλώσσα είναι πλουσία και εύπλαστη και μπορούν να αναζητήσουν εκεί το όνομα που θα δώσουν σ’ αυτήν την νέα κατάσταση, ώστε να μην έρθουν σε ρήξη με την πλειοψηφία των κατοίκων τςη Χώρας, που έχουν ταυτισθεί με όσους έχουν τελέσει το μυστήριον της εις γάμον κοινωνίαν και δεν θέλουν να συνταυτισθούν με τις νέες ιδεοληψίες. 

Περί ολοκαυτώματος…

• Με αφορμή την σύρραξη στην περιοχή της Γάζας, όπου Παλαιστίνιοι και Ισραηλίτες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, μετά την αιφνιδιαστική εισόρμηση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023, όπου εγίνετο μουσικό πάρτι με ολέθριες συνέπειες για τους διασκεδάζοντες Ισραηλίτες με νεκρούς, τραυματίες και ομήρους, ο Ερντογάν, αναφερόμενος σ’ αυτήν τη σύρραξη, έκανε λόγο για ολοκαύτωμα από μέρους του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων. Ξεχνά ο δόλιος τα δικά του ολοκαυτώματα σε βάρος των Αρμενίων, των Συροχαλδαίων και τελικώς σε βάρος των Ποντίων εκεί στην πρώτη δεκαετία του εικοστού αιώνα και επανέλαβε αυτό το «εθιμικό» τους σύστημα στα μέσα του εικοστού αιώνα, εκεί στις 5 Σεπτεμβρίου 1955 και το επανέλαβε τον Φεβρουάριο του 1966 σε βάρος των Ρωμιών της Κωνσταντινουπόλεως. Αυτά τα ξεχνούν οι δικοί μας ξεχασιάρηδες, αλλά τα αστοχάει και ο Ρ.Τ. Ερντογάν και «οραματίζεται» ολοκαυτώματα από το Ισραήλ, που υπέστησαν το βαρβάτο ολοκαύτωμα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με 6.000.000 σίγουρα θύματα από τους φίλους και συμμάχους των Τούρκων ναζί.