Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Tα σενάρια του Χριστιανισμού!

• Παρακολουθώντας τις συνομιλίες των εκλεκτών καλεσμένων στα διάφορα πάνελ, όπου καλεσμένος ήταν και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ένας των παρουσιαστών τον ρώτησε αν ο κόσμος προσέρχεται στις εκκλησίες. Και ο μητροπολίτης απάντησε: «Βεβαίως, και προσέρχεται στις εκκλησίες». Προφανώς, ο παρουσιαστής λόγω του μεσήλικός του δεν είχε αφουγκρασθεί τον σ. Φλωράκη, που εξεδήλωσε την απορία -έκπληξή του, παρότι το σενάριο δεν αλλάζει επί δυο χιλιάδες χρόνια που ο κόσμος κάθε Κυριακή και τις μεγάλες γιορτές κατακλύζει τις εκκλησίες. Δεν είναι παράξενο. Είχαν την εντύπωση με τα θρυλούμενα περί του «γάμου των ομοφύλων» και της «τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια», όπου η εκκλησία προβάλλει τις αντιρρήσεις της ότι θα μειωνόταν η προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες.

«Οι τιμές στο Θεό»… 

• Αφουγκραζόμαστε από τους ρεπόρτες ότι οι τιμές στα διάφορα προϊόντα και κυρίως στα βασικά, όπως είναι τα τρόφιμα, τα φρούτα, τα λαχανικά κ.α. έχουν φθάσει στον Θεό. Μα που τον είδαν τον Θεό αυτοί οι αθεόφοβοι και μας ενημερώνουν, ότι εκεί δίπλα του βρίσκονται οι τιμές; Διότι κατά την θρησκεία μας ο Θεός «είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών». Άρα βρίσκεται δίπλα μας. Άλλη έκφραση πλέον χαρακτηριστική δεν υπάρχει, για την ενημέρωση των τηλεθεατών; Οι τιμές των βασικών προϊόντων κατέστησαν απλησίαστες για το ευρύ κοινό και δεν είναι οι μόνες. Μια επίσκεψη σε γιατρό, σε μηχανικό, σε δικηγόρο, σε φροντιστήριο κλπ είναι επίσης απλησίαστες, αλλά σε καθημερινή βάση μας κάνουν εγκεφαλική πλύση μόνον για τα προϊόντα βασικής διατροφής. Αλήθεια, πόσα κιλά πατάτες πρέπει να πουλήσει ο παραγωγός για μια επίσκεψη… Γι’ αυτό κανείς δεν μας ενημερώνει, για να μην πούμε και για τα συνεργεία επισκευής των αυτοκινήτων μας.

 Kανένα πρόβλημα… 

• Ανταπόκριση από την χιονισμένη Νορβηγία, όπου η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη στη χώρα μας. Και σε ερώτηση παρουσιάστριας από την Ελλάδα, αν εκεί η ζωή είναι προβληματική, όπως στην Ελλάδα, η απάντηση κοφτή και σταράτη: - Κανένα πρόβλημα και δεν υπάρχει ακρίβεια. Και δεν έχουν προβλήματα, διότι βρήκαν τον «μήνα που τρέφει τους ένδεκα». Εκμεταλλευόμενοι τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους. Φυσικά τα κοιτάσματα τα νορβηγικά δεν είναι… παρωχημένα, όπως χαρακτηρίσθηκαν παλιότερα τα ελληνικά και τα σφραγίσαμε για να μην τολμήσει κανείς να τα εκμεταλλευτεί ασχέτως, αν οι κάτοικοι αυτής της Χώρας υποφέρουν από την καλπάζουσα αύξηση των τιμών. Ευτυχώς άλλαξαν μυαλά οι πολιτικοί μας. 

 Πόλεμος ή θέατρο;

• Παρά τις καταστροφές που υφίσταται η Ουκρανία από τον συνεχιζόμενο πόλεμο με τις ρωσικές δυνάμεις δεν διακόπτεται η ενασχόληση των Ουκρανών με το θέατρο, τις Όπερες, το Μελόδραμα και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Είδαμε στην τηλετύφλα, ότι αφίχθησαν στην Αθήνα τα μέλη της Όπερας της OΔΕCCA (Οδησσού) και του ΚΝΕΒ (Κιέβου), όπου έδωσαν σειρά παραστάσεων προς το φιλοθεάμον κοινό των Αθηνών και ο κόσμος παραξενεύεται. Δεν επηρεάζονται οι Ουκρανοί από τις ρίψεις πυραύλων, βομβών και οβίδων από τις ρωσικές δυνάμεις και ασχολούνται με την πολιτιστική τους δραστηριότητα; ‘Η, η εμβάλεια του προέδρου τους του Ζελένσκι υπερισχύει του τρόμου και του φόβου επί την χρήση των πολεμικών εργαλείων; Ή δεν συμβαίνει τίποτε από όσα μεταδίδουν τα Μαζικά Μέσα Τηλετύφλωσης;