Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Δύο γαϊδουριών άχυρο…

• Αλήθεια, πώς μπορούμε με τον αλγόριθμο να μοιράσουμε σε δύο γαϊδούρια άχυρο; Κάτι ανάλογο βρήκε ο Θόδωρας ο Σκυλακάκης, υπουργός Ενέργειας, να μας βασανίσει με τα ετερόχρωμα τιμολόγια της ΔΕΗ και ευτυχώς για την ώρα δεν στράφηκαν εναντίον του από την ΛΟΑΤΚΙ που αυτής της βεντάλιας το copyright το έχει αδιάσειστα. Πώς τα κατάφερε ο Θόδωρας να μας μπερδέψει τόσο πολύ που να μη μπορούμε να βρούμε τη λύση; Μήπως με το σύστημα της μοιρασιάς του αχύρου σε δύο γαϊδούρια θα μπορούσαμε να λύσουμε και τις τέσσερις εξισώσεις, την ώρα που καθιερώθηκαν για την τιμολόγηση και του ηλεκτρικού ρεύματος; Kαι καλά, οι κάτοικοι των πόλεων θα καταφύγουν σε κάποιο φροντιστήριο και θα βρουν την λύση. Εκείνους των χωριών, ποιος θα τους βοηθήσει; Ιδού η απορία!

Η αποναρκοθέτηση…

• Αφού μεθοδικά ο γείτονάς μας, σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν ναρκοθέτησε την περιοχή που συνορεύει με την χώρα μας, τώρα όλο μέλι και σιρόπια μας νουθετεί ότι: Αν δεν απειλούμαστε, δεν πρόκειται να απειλήσουμε κανέναν! Και, φυσικά, η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, παρότι ο ΥΠΕΞ μας θεωρεί χωρικά ύδατα τα 6 ν.μ. όπου θέτει και την κόκκινη γραμμή, ο δε γείτονάς μας θεωρεί τα 12 ν.μ. ως casus belli και τότε θα πει αμέσως στον αδερφό Κυριάκο, ε, φίλε Κυριάκο, αυτό θεωρείται απειλή, τι είπαμε και τι υπογράψαμε; Αν μας απειλείτε, θα σας απειλήσουμε και δεν θα έρθουμε μέρα, όπως προηγουμένως, αλλά νύχτα, μεσάνυχτα μαύρα και άραχλα. Άλλη περίπτωση απειλής θα θεωρηθεί και η επανατοποθέτιση των αρμάτων στα νησιά που θα το θεωρήσει ο γείτονας και αδερφός μας εξοπλισμό. Αλήθεια, πώς πέσαμε στην παγίδα που μεθοδικά μας έστησε ο Ταγίπ;

Δεν απέλιπε ο πλησίον!

• Απανωτές έρχονται οι δωρεές από πτωχούς συνανθρώπους μας, που στερήθηκαν μια ζωή για να συγκεντρώσουν «φασούλι το φασούλι» το κομπόδεμά τους και με αυτό να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Πρώτη περίπτωση η Μεσολογγίτισσα που διέθεσε σεβαστό ποσόν για την αγορά ασθενοφόρου που εστερείτο το Νοσοκομείο Μεσολογγίου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του. Δεύτερη περίπτωση το ζεύγος του Διδυμοτείχου, το οποίο αφού εργάσθηκε σκληρά στην ξενιτειά, το κομπόδεμα που συγκέντρωσε το διέθεσε για την αγορά ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, και επειδή στερείται οδηγού, διετέθησαν για την αγορά απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων αι εργαλείων για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη «πλησίον» για την επούλωση των «πληγών» του κράτους!

Χριστουγεννιάτικη αμερικανιά!

• Μας έχουν καραφλιάσει πρώιμα με τα χριστουγεννιάτικα «νέα» και όλα αυτά σε ρυθμό της πέραν του Ατλαντικού Δημοκρατίας και έχουν ξεχασθεί τα παραδοσιακά κάλαντα και άσματα των Χριστουγέννων, με τα οποία γαλουχήθηκαν γενεές και γενεές! Τι να καταλάβει ένας 80ντούτης με το τσίγκλ μπελ – τσιγκλ μπελ όταν έχει ξεχασθεί το άσμα: «Δόξα Θεώ, δόξα Θεώ, Θεόν ανυμνούσι αγγέλων τα χείλη» ή «Άγια νύχτα σε προσμένουν με χαρά οι χριστιανοί» ή «Ωραία και αιθέρια που είσαι βραδιά» ή «Ησυχία έρχεται ο Χριστός, τούτο το ωραίο βράδι να δεχθούμε τα’ άγιο χάδι». Το ‘βαλαν μέτι μωαμέτι να μας αλλάξουν τον αδόξαστο, αλλά να μην ξεχάσουμε και την καταγωγή μας, να μην αλλοτριωθούμε τελείως. Να μας μείνει και κάτι από την παράδοσή μας, να μη μας καλύψει η εκ δυσμών αμερικανιά!