Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Οικονομικός πανικός…

• Προσφεύγουμε στην τηλετύφλα για να ενημερωθούμε και όχι για να πανικοβαλόμαστε. Αφουγκρασθήκαμε, από πολύπειρο παρουσιαστή, ότι η φέτα στην κοιτίδα παραγωγής της, δηλαδή, στη χώρα μας πωλείται προς 15 ευρώ το κιλό και στο εξωτερικό η ίδια φετα πωλείται προς 8 ευρώ το κιλό. Στις 20/11 επισκέφτηκα γνωστό πολυκατάστημα και προμηθεύτηκα φέτα από τις ακριβότερες, προς 12.80 ευρώ το κιλό. Μάλιστα, έκανα και παρατήρηση προς την εργαζόμενη, γιατί στον τενεκέ δεν υπάρχει ετικέτα της φέτας, ώστε να βλέπει ο πελάτης τι φέτα του ετοιμάζουν και να είναι σίγουρος, για την φέτα προτιμήσεώς του. Οι υπερβολές των παρουσιαστών/στριών δεν συμβάλλουν στην ηρεμία των πολιτών και μάλιστα από τυφλοκάναλο φίλα προσκείμενο προς την κυβέρνηση.

 Μετάθεση βαρών!

• Γνωστός δικηγόρος της συμπρωτευούσης, ο οποίος έχει δική του στήλη σε απογευματινή εφημερίδα των Αθηνών, αφού χτενίζει το νομοσχέδιο για την φορολογία των ελευθέρων απασχολουμένων, μεταξύ των οποίων και η τάξη των δικηγόρων, μεταξύ των άλλων προτείνει αύξηση των γραμματίων προείσπραξης. Τουτέστιν το βάρος από την επικείμενη φορολόγηση, μεταξύ των άλλων και των δικηγόρων, να το υποστούν οι διάδικοι με την αύξηση του γραμματίου προείσπραξης της αμοιβής. Ήτοι, ό,τι θα επιβαρύνετο ο δικηγόρος από την αμοιβή του να το υποστεί ο προσφεύγων στη Δικαιοσύνη και μάλιστα έπειτα από συζήτηση της αμοιβής του δικηγόρου με τον πελάτη του, το γνωστό τοις πάσι υποζύγιο. Διότι, ως παθών, γνωρίζω τι υφίστανται οι πολίτες, που ζητούν την συμπαράσταση του δικηγόρου.

 Αξιολόγηση εκπαιδευτικών…

• Ανέγνωσα μετά της πρεπούσης προσοχής, τα όσα έγραψε ο τακτικός συνεργάτης του «Π.Λ» κ. Ανδρέας Κατσούρης, για την παιδεία στη Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας. Πώς είναι δυνατόν εκπαιδευτικοί να προτείνουν στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια, για να αναπληρώσουν, όσα δεν μπόρεσε το επίσημο κρατικό σχολείο, το δημόσιο, να τους προσφέρει. Είναι σαν να προμηθεύτηκε ένα κεσεδάκι γιαούρτι και να τους είπε ο γαλατάς: «Το γιαούρτι μου είναι νερωμένο, για αυτό πάρτε ένα κεσεδάκι και από το απέναντι γαλακτοπωλείο και αναμείξτε το, να αποκτήσει και το δικό μου γεύση αγνού γιαουρτιού. Είναι αυτό δυνατό; Και όμως, αυτή την έννοια έχει η υπόδειξη εκπαιδευτικών προς τους γονείς, να κάνουν είτε ιδιαίτερα μαθήματα στα τέκνα τους είτε να εντάξουν σε φροντιστήρια, όπου φοιτούν και άλλοι μαθητές.

Μάλλον γλυκάθηκαν! 

• Οι Ευρωβουλευτές μας, «γλυκάθηκαν, όπως η γριά, στα σύκα» και αποφάσισαν να φάνε και τα συκόφυλλα. Όρθωσαν λοιπόν ανάστημα και στη σκέψη και μόνο του πρωθυπουργού μας για περιορισμό σε δυο θητείες στην Ευρωβουλή, απάντησαν σύσσωμοι αρνητικώς και μάλιστα δεν αποδέχονται την σταυροδοσία, κάτι που τους ωθεί στο «γλείψιμο» να ισχύσει η λίστα, όπου οι «δικοί» μας τοποθετούνται σε εκλόγιμη σειρά και όχι όπως ο Κασσελάκης σε σειρά απροσπέλαστη. Πλην ο πρωθυπουργός μας είναι αποφασισμένος να κόψει τον λώρο που συνδέει με τους «γλυκαθέντες» Ευρωβουλευτές, που στερεί την προβολή και άλλων πολιτευτών που ορέγονται θώκο στο Ευρωκοινοβούλιο.