Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Και η Ιταλία στο «κόλπο»! 

• Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζώρτζια Μελόνι επισκέφτηκε την «φίλη» μας Αλβανία του Ράμα, για να ρυθμίσει προβλήματα που έχουν προκύψει από την αθρόα άφιξη Λ/μεταναστών και Λ/προσφύγων. Και βρήκε την ποθητή λύση, με την συναίνεση του Έντι Ράμα και την αθρόα αντίδραση των Αλβανών σ’ αυτό το λεφούσι των Αφροασιατών που θα εγκατασταθούν και υπολογίζονται σε 36.000 και όλοι τους σε ηλικία στρατεύσιμη. Το σκέφθηκαν εκεί στο Μαξίμου, ότι σε στιγμή παρόρμησης του Έντι Ράμα, αν τους ξεσηκώσει στρέφοντάς τους προς την δική μας πλευρά και προσπαθήσουν να εισέλθουν πως θα αντιδράσουμε, όταν έχουμε τις αθρόες αφίξεις και από τον Έβρο και από τα νησιά του Αιγαίου; Διότι πάντοτε η Ιταλία είχε προγεφύρωμα την Αλβανία για να προβάλλει τις απαιτήσεις της από την Χώρα μας. Kαι επί Ρωμαιοκρατίας με την PAX ROMANA και με την φασιστοκρατία του Μπενίτο Μουσολίνι, που από το προγεφύρωμα της Αλβανίας προσπάθησε να εισβάλει στη Χώρα μας και έφαγε τα μούτρα του στην Πίνδο αντί να πιει καφέ στην Αθήνα όπως ήλπιζεν ο τάλας.

 Oπορτουνιστές βουλευτές!

• Δεν το περίμενα να υπάρχουν και οπορτουνιστές βουλευτές. Έχουν εκδηλωθεί περί τους 30 Ν.Δ. βουλευτές, που συντάσσονται με τον Μ.Βορίδη και είναι αντίθετοι με την ψήφιση Νόμου που θα καθιερώνει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων. Άλλοι τόσοι περίπου που εκδηλώνονται κατά του γάμου των ομοφύλων και οι υπόλοιποι Ν.Δ. βουλευτές περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί αυτό το θέμα, δηλαδή, ποιο θα είναι το ρεύμα. Αυτοί προφανώς είναι οπορτουνιστές, καιροσκόποι. Δηλαδή, δεν έχουν ιδίαν γνώμη, ούτε ότι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση! Ό,τι επιτρέπει ο αρχηγός του κόμματος! Εκεί λοιπόν φτάσαμε, να περιμένουν πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην πρόταση του αρχηγού και αναλόγως θα πράξουν όσοι δεν έχουν ιδίαν γνώμη ή δεν έχουν γνώση της καταστάσεως. Είναι αυτοί που άγονται και φέρονται!

 Το γκριζάρισμα του Αιγαίου!..

• Στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Ελληνισμού πρωτοβουλία Άννας Διαμαντοπούλου, μεταξύ των άλλων που συζητήθηκαν στα πηγαδάκια ήτο και το θέμα του γκριζαρίσματος του Αιγαίου επί μπλοκάκια σ. Σημίτη, ο οποίος ομού με τον Τούρκο ομολογό του Ντεμιρέλ, παραχώρησε στην Τουρκία «Ζωτικά Δικαιώματα στο Αιγαίο». Και προς τι αυτός ο θόρυβος, αφού περιορίσθηκε το γκριζάρισμα μόνον στο Αιγαίο; Κατανόηση έδειξε ο Τούρκος ομόλογός του Ντεμιρέλ εφέντης, που δεν ζήτησε το γκριζάρισμα και του κόλπου των Αγίων Θεοδώρων, από λεπτότητα να μην σεκλετίσει τον Έλληνα ομόλογό του σ. Σημίτη, που τόφερε το κισμέτ να έχει την κατοικία του σ’ αυτήν την περιοχή. Να είμαστε λοιπόν και ευγνώμονες για την λεπτότητα του Ντεμιρέλ, που έδειξε όλη του την ευγένεια και την λεπτότητα και την ανωτερότητά του  προς τον Έλληνα ομόλογό του.

Χωριάτικη και τυροκαυτερή! 

• Προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού την επέκταση της τουριστικής περιόδου, γιατί έχουμε ήλιο και θάλασσα κάτι που στερούνται οι βορειοευρωπαίοι και το αναζητούν στη Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας. Και αναντίρρητα πρόκειται για την Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας, διότι έχουμε τον τύμβο της Αμφιπόλεως, στον Καστά, που το μόνο που μπορούν να θαυμάσουν και να απολαύσουν Έλληνες και ξένοι είναι οι δυο ακέφαλες σφίγγες, διότι το εσωτερικό του όλο επισκευάζεται και συντηρείται επί μια δεκαετία, τώρα, και τελειωμό δεν έχει. Δεκαετία περίπου διάρκεσε και η κατασκευή του με μάρμαρα της Θάσου, που μεταφέρθηκαν με τα πρωτόγονα μεταφορικά μέσα εκείνης της εποχής και όμως κατασκευάσθηκε και ολοκληρώθηκε. Όμως, υπάρχει ένας ενδοιασμός στο Κράτος των Αθηνών, για ό,τι αφορά την Βόρειο Ελλάδα και δη την Μακεδονία.