Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιαννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Μας χορεύουν!

• Τα συμφωνηθέντα να τηρούνται. Είναι βασικός όρος στο Ρωμαϊκό Δίκαιο, ο οποίος τηρείται και από το Ελληνικό Δικαιϊκό Σύστημα και αναφέρεται, κυρίως, στις Συνθήκες που υπογράφουν, μεταξύ τους κράτη για την ρύθμιση διαφορών. Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε τα Πρωτόκολλα και της Φλωρεντίας και της Κέρκυρας, με τα οποία κηρύσσονται Αυτόνομες οι Επαρχίες της Κορυτσάς και του Αργυρόκαστρου, όπου θα έχουν ιδιόρρυθμο διοίκηση και η ελληνική γλώσσα θα ομιλείται ελευθέρως. Απόδειξη μη τήρησης ο σκοτωμός του Γκούμα Αριστοτέλη, διότι ομιλούσε ελληνικά σε δημόσιο δρόμο. Αλλά η αβελτηρία των πολιτικών μας, ο ενδοτισμός τους και η μικροπολιτική τους τα εγκατέλειψαν όλα αυτά με αποτέλεσμα να ξεθαρρέψουν οι «φίλοι» μας και γείτονές μας Αλβανοί και να μας χορεύουν αυτοί στο ταψί, αντί να τους χορεύουμε εμείς, όταν μάλιστα αδημονούν να ενταχθούν στην Ε.Ε. και αυτό εξαρτάται 100% από την δική μας συγκατάθεση. Αλλά εμείς πέρα βρέχει, μην σεκλιτισθεί ο Έντι Ράμα.

 Τι δουλειά έχουν; 

• Απαράδεκτη η στάση και η πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ να προβεί σε πλύση εγκεφαλική των μαθητών γυμνασίου και λυκείου, ώστε να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης και του αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στους Εβραίους και δη ενάντια στο Εβραϊκό κράτος. Αυτό το θέμα εναπόκειται στη στάση της οικογένειας των μαθητών, τι θα μάθουν και τι θα απορρίψουν και μάλιστα, όταν αυτοί θα ενηλικιωθούν και θα αποκτήσουν κριτική ικανότητα και φυσικά όταν θα ενημερωθούν πλήρως, για τα τεκταινόμενα όχι μόνον στην περιοχή της Γάζας, αλλά και από αρχαιοτάτων χρόνων μεταξύ Παλαιστινίων (Φιλισταίων) και Εβραίων. Το να πάρουν από το χέρι, έπειτα από εντολή της ΟΛΜΕ  τους μαθητές και να τους οδηγήσουν σε διαδηλώσεις και εκδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων όπου να ορύονται υπέρ των Παλαιστινίων και κατά των Εβραίων όταν άρχισαν οι Παλαιστίνιοι με την Χαμάς, τουλάχιστον αυτό αποτελεί καθαρά πλύση εγκεφάλου. Ας περιορισθούν οι εκπαιδευτικοί στα κυρίως εκπαιδευτικά καθήκοντά τους, τα άλλα εναπόκεινται στο κράτος και στην οικογένεια των παιδιών.

Η Αμερικανιά…  

• Αν φίλοι αναγνώστες έχετε παρατηρητικό μάτι θα έχετε διαπιστώσει, ότι ο Στέφανος συμπεριφέρεται τελείως ως Αμερικανοτραφείς με το δεξί του χέρι στο αριστερό του στήθος, δηλαδή στην καρδιά. Αυτός είναι ο αμερικανικός χαιρετισμός και τον μιμήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν και δεν περιορίζεται μόνο στον χαιρετισμό του ο Στέφανος, αλλά την κοπάνησε στον δεύτερο γύρο των εκλογών προς το Αμέρικα δήθεν μου και τάχατες για να πάρει από την γκαρνταρόμπα του που την άφησε στο Αμέρικα την χειμερινή του αμφίεση, ενώ διεδόθη ότι η μεταβίβασή του είχε σχέση με δικαστική υπόθεση, κατά την οποία διεκδικεί από την επιχείρηση όπου εργαζόταν ένα ποσό λίαν καπιταλιστικό ανερχόμενο στα 7.500.000 δολλάρια. Και απ’ εκεί μετείχε σε συζητήσεις με τον περίγυρό του στον ΣΥΡΙΖΑ σ’ ότι είχε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τηλεδιάσκεψη. Άλλο όμως, η παρουσία στην συζήτηση και άλλο η τηλεδιάσκεψη. 

Τα αναχώματα… 

• Δεν είδα μετ’ επιτάσεως οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να σηκώσουν ψηλά το θέμα-πρόβλημα των αναχωμάτων που επί μισό αιώνα έχουν στερήσει την Λίμνη μας από άφθονα και πεντακάθαρα νερά, όπως και πρόσφορο μέρος για την ωοτοκία των όσων απόμειναν ψαριών για τον πολλαπλασιασμό τους. Η Λίμνη μας που έσωσε τον λιμόττοντα πληθυσμό τόσο της Μικρής μας πόλεως, όσο και των πολιτών των γύρω χωριών, μάλιστα έφθαναν με το συνεταιριστικό ψυγείο που είχαν αγοράσει ως την πληγομένη σήμερα Θεσσαλία. Όμως, βάσκανος μοίρα τα έφερε όλα μαύρα και άραχνα και είτε με την σύνδεση των βόθρων ελιτιστικών οικογενειών με το υποτυπώδες δίκτυο όμβριων υδάτων, επί Σακκά, είτε με τα αναχώματα η ιχθυοαπίδα περιορίσθηκε, για να μην πούμε αφανίσθηκε και κανενός δεν ιδρώνει το ούς, γι’ αυτό το αποτέλεσμα, λες και πρόκειται «περί όχου σκιάς».