Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Σε έξαρση!..

• Με τις κατ’ επανάληψη εκλογές και τις εθνικές και τις δημοτικές και περιφερειακές, μας φλόμωσαν οι ανά την επικράτειαν υποψήφιοι και φίλοι και εκλογείς στους ασπασμούς. Όπου και αν ευρίσκοντο εναγκαλισμοί και ασπασμοί και μάλιστα, κατά τις πληροφορίες τόσον αυτές που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας διά του Τύπου όσο και της τηλετύφλας, ότι τα κρούσματα του COVID 19 ευρίσκοντο σε έξαρση, γι’ αυτό άλλωστε και συνιστάται ο εμβολιασμός τόσο των ευάλωτων από ενός έτους μέχρι 59, όπως και των υπερηλίκων άνω των 60 ετών. Και συνιστάται, μαζί με τον COVID 19 να κάνουν και το εμβόλιο της γρίπης. Είναι ακίνδυνη ή ταυτόχρονη ενέργεια και του COVID και του αντιγριπικού, μάλιστα αυτό μας το βεβαίωσε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα Αγαπηδάκη. Άρα, έχοντας την προτροπή της κ. Αγαπηδάκη, ας εμβολιαστούμε για το δικό μας το καλό, να αποφύγουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις και από τον COVID που δεν αστειεύεται, όσο και από την γρίπη, που μπορεί να μην είναι θανατηφόρος, είναι όμως ενοχλητική και για τους υπερήλικες και επικίνδυνη! 

 Η επιστροφή του ξεριζωμένου!

• Μας καράφλιασε ο πολύφερνος υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ξεριζώθηκε από την πατρίδα του σε ηλικία 14 ετών. Η λέξη «ξεριζώθηκε» ταιριάζει για τους πρόσφυγες του Πόντου της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης (Ρωμυλίας) και όχι σ’ όποιον έφυγε οικειοθελώς σ’ αναζήτηση καλύτερης τύχης. Και εκεί στην πικρή ξενιτειά αναδείχθηκε, αρθρογραφώντας σε μεγάλες ελληνικές εφημερίδες της Ομογένειας, όπως ο «Εθνικός Κήρυκας» της Ν.Υ. και με την πρόσληψή του στην “GOLDMAN SACHS” και αλλού. Ας μην τσιγκλά όσους έμειναν εδώ και φύλαγαν και φυλάσσουν Θερμοπύλες, αρκούμενοι σε μια φέτα ψωμί καλαμποκίσιο ή και κριθαρένιο με προσφάγι φύλλα από πράσο. Οι Η.Π.Α. είναι ίσως το μοναδικό κράτος που δεν αντιμετώπισε πολέμους στο έδαφός τους, όπως τον ζήσαμε εμείς και από ξένες παρεμβάσεις και από τον εμφύλιο που μας καθυστέρησαν στην ανάπτυξη.

Τα συμφωνηθέντα να τηρούνται!

• Ο γείτονας Έντι Ράμα πάλι ύψωσε ανάστημα και δεν θεωρεί Έλληνες τους κατοίκους της Χειμάρρας, στην απογραφή που κάνει η γειτονική Αλβανία, ούτε το θρήσκευμα αποδέχεται σε περιοχές που δεν θεωρούνται μειονοτικές. Ωραία. Τα πρωτόκολλα, που έχουν γραφεί και υπογραφεί και από την Αλβανία, όπως αυτό της Κέρκυρας και της Φλωρεντίας, τι διαλαμβάνουν; Καλώς ο αδριάντας του Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, έργο του Έντυ Ράμα, όμως επιβάλλεται και η τήρηση των Πρωτοκόλλων, διότι πρόκειται για Συμφωνίες και οι Συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, τονίζει το Ρωμαϊκό Δίκαιο, το οποίο ισχύει και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα. Και τα πολλά τα πάρε - δώσε με τον Ράμα πρέπει να τελειώσουν. Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι!.. 

Ο Καλλίστρατος… 

• Επί εποχής καθηγητή Καλλιστράτου είχαν γίνει προτάσεις για την αφαίρεση της ιλύος, της επικαθημένης λάσπης στον πυθμένα της Λίμνης μας, αλλά «φωνή βοώντος εις ώτα μη ακουόντων» και το βάθος της Λίμνης περιορίζεται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ρύπανσή της. Όμως, ο καθηγητής Καλλίστρατος υπέδειξε πώς να γίνεται η δενδροφύτευση σε εδάφη άνυδρα, με το «καλλίδενδρο», το οποίο εφαρμόσθηκε μέχρι την Μογγολία, αλλά μακριά από εμάς. Και γι’ αυτό δεν αφουγκρασθήκαμε τίποτε, διότι «ουδείς προφήτης εν τη πατρίδι αυτού» και γύρω μας εκτεταμένες εκτάσεις αποκαλύπτουν την γύμνια τους. Όπως και για την αραίωση των γύρωθεν δασυλλίων, που επέζησαν επί 80 και πλέον έτη και δεν αποκλείεται εν ριπή οφθαλμού να γίνουν στάχτη, λόγω ραθυμίας των καρεκλοκενταύρων του Δημοσίου...