Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Kάρτα sunt servanda!..

Ρήτρα του Ρωμαϊκού Δικαίου, που ισχύει και εφαρμόζεται από το ισχύον Δικαιϊκό Σύστημα στη χώρα μας και σημαίνει, ότι: «Τα συμφωνηθέντα να τηρούνται». Και ποια είναι αυτά τα συμφωνηθέντα; α. Το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας και β. Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας με τα οποία αναγνωρίσθηκε η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Και με την Αστυνομία παραχωρήθηκαν ορισμένα Δικαιώματα, όπως η ύπαρξη Χωροφυλακής αποτελούμενη από Έλληνες στα όρια της Β.Ηπείρου, δηλαδή στους νομούς Κορυτσάς και Αργυροκάστρου, την ελεύθερη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας, εξαιτίας της οποίας σκότωσαν τον Αρ. Γκούμα και την αναγνώριση της ελληνικότητας των κατοίκων ελληνικής καταγωγής, Αλβανών υπηκόων εντός της Αλβανίας κλπ. Και όμως με την διεξαγόμενη νυν απογραφή δεν δέχεται το καθεστώς Ράμα την ύπαρξη Ελλήνων στην Χειμάρρα και όποιος καταγραφέας αναγράφει την ιδιότητα Έλληνας στο δελτίο απογραφής αυτό σβήνεται και ο απογραφεάς απολύεται. Εκεί κατά Αθήνα μεριά δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο της Συνθήκης της Φλωρεντίας και της Κέρκυρας και να απαιτήσουν από τον Έντυ Ράμα να σέβεται τα Πρωτόκολλα; Ο πολύς ενδοτισμός βλάπτει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα, όπως και οι παραχωρήσεις, ας το έχουν αυτό υπόψιν τους εκεί κατά Υπουργείο Εξωτερικών μεριά, διότι «θα χάσουμε τη δίκη».

Η αναίδεια του Ράμα!

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είναι υπέρμαχος της εντάξεως των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. μηδέ και της Αλβανίας εξαιρουμένης. Στην στάση του αυτή έχει το σεκοντάρισμα και των Η.Π.Α., δηλαδή του Τζο Μπάιντεν. Ωραία, καμία αντίρρηση. Όμως, HERR (κ.) Σολτς, γιατί δεν παίζετε τον ρόλο του Σολομώντος; Και η Αλβανία στην Ε.Ε. αφού το έχετε ως προτεραιότητα και η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο να μην καταπιέζεται. Δεν είναι πιο ευρωπαϊκό αυτό; Δηλαδή και η πίτα απείραχτη και ο σκύλος χορτάτος. Γιατί είμαστε και εμείς από την άλλη μεριά που βλέπουμε αυτή την μεροληπτική στάση, που βγάζει μάτι.

Αγία Σοφία και Ο.Α.Κ.Α…

Είδα στην τηλετύφλα να προβάλλεται η Αγία Σοφία και ο τρούλος της να στέκεται περήφανος επί 15 και πλέον αιώνες, χωρίς δείγματα επικινδυνότητας για κατάρρευση, όπως φερ’ ειπείν για το στέγαστρο και όχι μόνο στο Ο.Α.Κ.Α. του ξακουστού Καλατράβα, τον οποίο, υπαιτιότητι του Σημίτ’ αγά, τον πληρώσαμε χρυσάφι. Και τον πληρώσαμε χρυσάφι, γιατί ο τότε πρωθυπουργός καθυστερούσε τις πληρωμές  και κακοτεχνίες προέκυψαν. Και, όμως, κανείς από τους μεταγενέστερους δεν εγκάλεσε τον Σημίτ’ αγά, διότι είθισται στη χώρα των «Χρήσιμων ηλιθίων» οι πολιτικοί ηγέτες να απολαμβάνουν το ακαταδίωκτο. Αυτό εκμεταλλεύθηκε και ο Σημίτ’ αγάς και καθυστέρησε την προκήρυξη των διαγωνισμών για την κατασκευή των Ολυμπιακών Έργων, τα οποία και από κακοτεχνίες πάσχουν και πανάκριβα στοίχισαν.

«Τα εν οίκω μη εν Δήμω»…

Απόσταγμα της θυμοσοφίας του λαού μας, «όσα γίνονται στο σπίτι, δεν πρέπει να γίνονται θέμα δημόσιο». Και όμως, ο νεοκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αμερικανική νοοτροπία, πόρω απέχουσα αυτής που γαλβανίσθηκε επί χιλιετίες στη χώρα μας, θέλησε να καταστήσει κοινωνό των όσων πράττει στο σπίτι του, στο διαμέρισμά του και τον Ελληνικό λαό, πράγμα απαράδεκτο. Μας πληροφόρησε, ότι συζεί με έτερον άνδρα με τον οποίο παντρεύτηκε χθες και με τον σκύλο του. Αυτή είναι η οικογένειά του, τελείως αντίθετα από ό,τι επικρατεί στη χώρα μας. Και ότι με τον σύντροφό του θέλουν να τεκνοθετήσουν ή να αποκτήσουν δυο αγόρια, μάλιστα έδωσε και τα ονόματά τους. Αλλά πώς αφού είναι δυο άνδρες; Απ΄αυτού πιάστηκε και ο δήμαρχος του Βόλου, γνωστός αθυρόστομος και εξετράπη της οδού και θεωρήθηκε ομοφοβικός. Δηλαδή, η ελευθερία του λόγου περιορίζεται στους γκέι, ενώ όλοι οι άλλοι δεν πρέπει να εκφράζουν την γνώμη τους; Άλλο και τούτο. Αυτό δεν λέγεται ελευθερία του λόγου, αλλά λόγος καθ’ υπαγόρευση.