Άιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Άκριτες προτάσεις…

• Αφουγκράσθηκα από την τηλετύφλα, ότι το στοργικό κράτος είχε την «φαεινή ιδέα» να μην αποζημιώσει τους πληγέντες από τον “DANIEL” για την καταστροφή των οχημάτων τους, αν οι κάτοχοι οχημάτων δεν τα έχουν ασφαλίσει και κατά των φυσικών καταστροφών! Σκέφτομαι και προτείνω: Το επίσημο κράτος έχει παρκαρισμένα χιλιάδες οχήματα παντός τύπου και πάσης ιπποδυνάμεως, τα οποία φθείρονται από τις καιρικές συνθήκες και σήμερα καθίστανται ακατάλληλα για χρήση. Απ’ αυτά τα οχήματα τα οποία ο πανδαμάτωρ χρόνος φθείρει, αλλοιώνει, καθιστά άχρηστα προς χρήση, γιατί το επίσημο κράτος δεν διαθέτει σε πληγέντες ώστε και το ίδιο να μην επιβαρυνθεί και τους υπηκόους του να μην επιβαρύνει με νέους φόρους, που τους έχει γονατίσει.

  Το μαρούλι μας μάρανε!

• Αφουγκράσθηκα, επίσης, από την τηλετύφλα, ότι το μαρούλι στη Λάρισα πωλείται προς πέντε ευρώ το τεμάχιο. Δηλαδή, αισχροκέρδεια, δηλαδή μαυραγορά. Μα φίλε ρέκτη προς το καλό φαγητό, στον κάμπο της Θεσσαλίας δεν έμεινε γη προς καλλιέργεια, που βρέθηκε αυτό το μαρούλι, που πωλείται προς πέντε ευρώ το τεμάχιο; Αν είναι Κρήτης ή Βοιωτίας αυτό για να φτάσει στη Λάρισα, πρέπει να φτάσει μέσω Ιωαννίνων, γιατί η Εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί από τις πλημμύρες, σκεφτείτε, πόσο πρόχειρα έχει κατασκευασθεί ο κεντρικότερος δρόμος, που αποκλείσθηκε η Βόρειος Ελλάδα από την Νότιο και κανείς δεν κάθισε στο σκαμνί για τις κακοτεχνίες. Σκεφτείτε να μας είχε επισκεφθεί ο Ερντογάν, όπως μας είχε υποσχεθεί και έπρεπε να μετακινηθούν τα άρματα από την Αθήνα, όπου χρησιμοποιούνται για τις παρελάσεις και έπρεπε να τον αντιμετωπίσουμε τον ύπουλο επιδρομέα, που μας απειλούσε και με τον νεότευκτο πύραυλό του, τον «ΦΑΕΘΟΝΤΑ», λέξη ελληνική, ελληνικότατη.

 Τα σχολικά βιβλία…

• Σε καλή χρήση. Ήδη, τα σχολεία άνοιξαν και το φιλόστοργο κράτος άνοιξε την αγκαλιά του και έδωσε απλόχερα τα σχολικά βιβλία στους μαθητές που έτρεξαν να τα παραλάβουν, χωρίς καμία δέσμευση από μέρους τους, όπως π.χ., να τα διατηρήσουν σε καλή κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιηθούν και το επόμενο έτος. Ψιλά γράμματα, θα πείτε. Γιατί, αν από τη Β’ τάξη (δευτέρα) διατηρηθούν τα βιβλία σε καλή κατάσταση, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και την επομένη και την μεθεπομένη χρονιά. Δεν μας φτάνουν οι φωτιές, που αποψιλώνουν τα δάση μας, πρέπει να χορηγούνται κάθε χρόνο νέα βιβλία; Αρκεί να σκεφθεί ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης, ότι για τις εκλογές του Ιουνίου 2023 χρησιμοποιήθηκαν 25.070 κορμοί δένδρων διαμέτρου άνω των 20 εκ. του μέτρου. Σκεφθείτε πόσα δένδρα κόπτονται για τα σχολικά βιβλία.

 Δίκαια αιτήματα! 

• Στην Κριμαία, Μαριούπολη, Μελιτόπολη, Οδησσό ζουν περί τις 200.000 ελληνογενείς από την εποχή του Ομήρου και διατηρούν την ελληνικότητά τους, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Οι Ελληνογενείς αυτοί κάτοικοι ζητούν από την Μητέρα ή Μητριά Ελλάδα δασκάλους και βιβλία. Δασκάλους μπορεί να στείλει το κράτος, αν περιορίσει τους μετακλητούς από τους βουλευτές και τους υπουργούς. Να χορηγηθούν και βιβλία στους Ελληνογενείς και να σταλούν δάσκαλοι και να χορηγηθούν διαβατήρια, σ’ όλους τους Έλληνες, ώστε να κυκλοφορούν ανέτως σ’ όλη την Ε.Ε. Το δρόμο άνοιξε η Βουλγαρία στα Σκόπια.