Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Μπόμπες» στην Αθήνα! 

• Διαβάζουμε στις εφημερίδες και μας πληροφορούν οι TV ότι η Υπηρεσία Διώξεως λαθρεμπορίου και κυρίως νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, εντόπισε σε κατάστημα εστίασης ποσότητα εμφιαλωμένων ποτών και λαθραίων και νοθευμένων. Και γεννάται το ερώτημα, πώς βρέθηκαν στην Αθήνα και σ’ άλλες μεγάλες πόλεις νοθευμένα αλκοολούχα ποτά και μάλιστα λαθραία; Στο ερώτημα η απάντηση είναι απλή, απλούστατη. Λόγοι προσωπικοί με έκαναν να μετακινούμαι άπαξ τουλάχιστον του μηνός από Θεσσαλονίκη προς την Σόφια και εκείθεν προς την Βράτσα, φιλοξενούμενος του μητροπολίτου Βράτσης, αείμνηστου Καλλινίκου. Στον Προμαχώνα οι Έλληνες αστυνομικοί περιορίζονταν στον απλούστατο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, τόσο κατά την έξοδο όσο και κατά την είσοδο. Έλεγχος από μέρους των τελωνειακών οργάνων μηδέν. Σ’ αντίθεση με τους Βούλγαρους που άνοιγαν, έστω και τυπικά τις μπαγκαζιέρες. Το τι περνούσε, το εύρισκαν μετά στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις. Έτσι κάπως έγινε και με τους BAD BLUE BOYS Κροάτες «φιλάθλους» οι οποίοι πέρασαν απαρατήρητοι παρά τις ενημερώσεις από το Μαυροβούνιο.

 Σχολή Γονέων!..

• Με την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε και λειτούργησε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, στο οποίο καλούνταν και ομιλούσαν στο φιλόμουσον κοινό διάφοροι επιστήμονες, φίλα προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και μας άνοιγαν τα μάτια, όπως είχε γίνει και με τον καθηγητή Λεκάκη, στον οποίο προσήλθον αρκετοί να τον παρακολουθήσουν, διότι το θέμα ήτο ενδιαφέρον. Μάλιστα, στη θύρα εισόδου στην αίθουσα Τελετών της Ζ.Π.Α. πασόκοι ήλεγχαν και κρατούσαν ονόματα, ώστε μιαν των ημερών να ανταμειφθούν, είτε ως σχολικοί σύμβουλοι, είτε ικανοποιώντας τους σε περιπτώσεις μεταθέσεως, είτε σ’ άλλη περίπτωση. Την ίδια εποχή λειτούργησε και η Μητρόπολη την Σχολή Γονέων, η οποία φάινεται εξέπνευσε τα λοίσθια όπως και το Ελ.Πανεπιστήμιο. Αντιθέτως στην Κατερίνη λειτουργούν αμφότερα και τα δυο και η Σχολή Γονέων και το Ελ. Πανεπιστήμιο. Ποια λοιπόν φήμη για την Πόλη μας την Μικρή περί «πρώτη στ’ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα»; Τι έγινε αυτή η φήμη, καθ’ οδόν εξέπνευσε; Η έγιναν όλα αυτά σε αντιπερισπασμό του Ελ. Πανεπιστημίου του ΠΑΣΟΚ που κι αυτό έγινε για τα μάτια του κόσμου;

H στρωματσάδα… 

• Ερωτήματα προκάλεσε στους τηλεθεατές η εμφάνιση των κουρασμένων πυροσβεστών, να επιστρέφουν από τις πολυήμερες κατασβέσεις των 12ήμερων πυρκαϊών στη Ρόδο και να είναι ξαπλωμένοι στο πάτωμα των πλοίων ή καθισμένοι σε καρέκλες και ακουμπώντας σε κάποιο τραπέζι και στο χέρι τους να απολαμβάνουν τον ύπνο, που στερήθηκαν όλες τις ημέρες, που το αδηφάγο πυρ, αφάνιζε την πανίδα και την χλωρίδα της Ρόδου. Και εδώ ο καλόπιστος τηλεθεατής ανερωτάται και λέγει: θα ήτο πολύ να διαθέσει το «φιλόστοργον» κράτος ένα από τα τέσσερα πλοία γενικής χρήσεως που δώρισε στο κράτος ο εφοπλιστής Λασκαρίδης, για την επιστροφή των πυροσβεστών; Η μήπως εκ της αχρηστίας κατέστησαν άχρηστα, όπως τα 10 εκ των 12 C130 παραμένουν σε υπόστεγα αναμένοντας την επισκευή τους, παρότι έχει διατεθεί και το κονδύλιο προ 12ετίας, πλην η επισκευή τους ευρίσκεται μακράν ημερών.

 Μαρτυριάρης Καμμένος!

• Προσφάτως, ο σύνοικος του Αλεξάκη Παν. Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. μας καράφλιασεν, λέγοντας, ότι ο Αλεξάκης, προέβη σε αυτή την απαράδεκτη χειρονομία της αναγνωρίσεως των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία και της Γλώσσας τους ως Μακεδονική, διότι του υποσχέθηκαν το βραβείο ΝΟΜΠΕΛ Ειρήνης και 1.0000.000 ευρώ στο χέρι. Οι Σκοπιανοί, παρά τις αντιδράσεις της γειτονικής Βουλγαρίας, ότι η γλώσσα τους είναι βουλγαρική διάλεκτος, πέτυχαν αυτού του σκοπού, όμως είναι άγνωστον, αν εισέπραξε το ποσόν αυτό, που δεν είναι δύσκολο να ανευρεθεί. Όσο για το βραβείο NOBEL Ειρήνης, αυτό είναι αμφισβητούμενον, γιατί οι Νορβηγοί και οι Σουηδοί δεν είναι Βαλκάνιοι να χορηγούν μπιχλιμπίδια όπως θα τα αποκαλούσε ο άλλοτε δήμαρχός μας Γρ. Σακκάς. Και επειδή ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται, μια των ημερών θα δούμε τον Αλεξάκη, για δεύτερη ή πολλοστή φορά να περνά το κατώφλι των πολυτελών διακοπών.