Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Απλησίαστος τουρισμός!

Από ρεπορτάζ σε τηλετύφλα πληροφορηθήκαμε, ότι η μετάβαση μιας οικογένειας ή μάλλον ενός ζεύγους σε ελληνικό νησί για παραμονή μιας εβδομάδας με πρωινό στοιχίζει διπλάσια, από το να μεταβεί το ζεύγος αυτό σε ξένο τουριστικό θέρετρο για μια εβδομάδα και μόνον με πρωινό που στοιχίζει τα μισά χρήματα. Πώς τα κατάφερε, έτσι, ο πρώην υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας; Είναι δυνατόν Έλληνας εργαζόμενος να πληρώσει το ποσόν που απαιτείται για διακοπές στην χώρα του, όταν προσφέρονται παρόμοια τουριστικά θέρετρα, ακόμη και στη Μάλτα, φθηνότερα; Και δεν είναι μόνο η Μάλτα που προσφέρεται, αλλά και άλλα θέρετρα, η Μαδρίτη, το Παρίσι, η Πορτογαλία, ακόμη και η Γερμανία, που μπορεί ο Έλληνας να προβεί σε αυτήν την σπατάλη. Τι μέτρα έλαβε το υπουργείο ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις και αισχροκέρδειας, διότι δεν μπορεί πόλεις πολυδάπανες να προσφέρουν πακέτα φθηνότερα από τα νησιά του Αιγαίου, γιατί όχι και από άλλες τουριστικές περιοχές του εσωτερικού.

Τα αδέσποτα…

Διαβάσαμε στον «Π.Λ» την πληροφορία, ότι ο Δήμος καταβάλει φιλότιμη προσπάθεια για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων και την περίθαλψή τους, ώστε να εκλείψει αυτή η εικόνα των περιφερόμενων ανά την πόλη, που εκτός των άλλων πολλές φορές αποτελούν και σοβαρό κίνδυνο για τους πολίτες, δημότες και φιλοξενούμενους. Και το κακό αυτό προέκυψε από την αδιαφορία και το «ωχ αδερφέ» ή ο ωχαδερφισμός, με αυτά θα ασχολούμαστε; Δηλαδή, με την εφαρμογή της τοποθετήσεως τσιπ στα σκυλιά. Μα αν είχαν τοποθετηθεί τσιπ στα σκυλιά οι δεσπότες τους θα ήταν περισσότερο συνετοί, όσον αφορά την εγκατάλειψή τους, διότι θα εντοπιζόταν αμέσως το αφεντικό τους με όλες τις συνέπειες. Τώρα «πιάσε το αυγό και κούρευτο». Πρώτη φροντίδα λοιπόν να εφοδιασθούν όλα, δεσποτισμένα και αδέσποτα, με τσιπ και όσα κυκλοφορούν και είναι επικίνδυνα να περισυλλεγούν, ώστε να κυκλοφορούν οι πολίτες ελεύθεροι και ανέμελοι, προς αποφυγήν θλιβερών συμβάντων όπως στον Ασπρόπυργο, ώστε αγέλη κατασπάραξε μια γυναίκα. 

Από μικρός επαναστάτης!

Μας καράφλιασεν ο σ. Αλεξάκης, πληροφορώντας το πόπολο, ότι ήτο αγωνιστής. Δεν διευκρίνισε, όμως, αν λοξοδρόμησε ποτέ και έγινε και βυσματούχος, όπως τότε, που την σκαπουλάρισε από το Ναυτικό και τρύπωσε στο Πεντάγωνο. Έτσι μας πληροφόρησε, προ των εκλογών, ότι αν πετύχει πρωθυπουργικό θώκο, θα καταργούσε την Ε.Β.Ε. στα πανεπιστήμια, ώστε να εισέρχονται και τα τούβλα και να βγαίνουν κούτσουρα. Διότι τι να περιμένουμε από τούβλα; Ήταν αυτός ένας φραγμός για να περιορισθούν οι αιώνιοι φοιτητές και να προάγονται όσοι έχουν έφεση για μάθηση και πρόοδο, ναι για πρόοδο και όχι αυτή την πρόοδο που πλασάρουν τα σοσιαλιστικά κόμματα, ως προοδευτικά. Πρόοδο αυτήν που εύχονται γονείς και συγγενείς στα παιδιά τους, όταν προάγονται και τους λένε εκ βάθους καρδίας «καλή πρόοδο» και αυτή επιτυγχάνεται με κόπους.

«Ζωτικά συμφέροντα»…

Είναι γνωστόν, ότι στη Σύσκεψη Αρχηγών κρατών στη Μαδρίτη, όπου την χώρα μας εκπροσώπησε ο κακή τη μοίρα Σημίτης, παρεχώρησε, χωρίς να λογοδοτήσει, ενδίδοντας στις πιέσεις, τις οίδε ποίων, «Ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο». Και είναι το δεύτερο ολίσθημα του τότε πρωθυπουργού, διότι έχουμε και την γκριζοποίηση των Ιμίων, που συνετελέσθη επί των ημερών του και αναγκάσθηκε από του βήματος της Βουλής να εκφράσει τας ευχαριστίας του προς τις ΗΠΑ και δη προς τον πρόεδρο Κλίντον, υποσχόμενος μήτε στρατός, μήτε σημαία, μήτε αεροπλάνα, μήτε ψαράδες, μήτε… πλησίον των Ιμίων, όταν οι Τούρκοι αλωνίζουν στη «Λαδοξέρα» πλησίον της γεωτρήσεως του «ΠΡΙΝΟΥ» κυρίως την περίοδο ωοτοκίας της τσιπούρας. Και μεις τους αφήνουμε ανενόχλητους, γιατί κατά Σημίτη έχουν ζωτικά συμφέροντα…