Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Εμείς… ξεχνούμε!

• Εμείς οι γαλαντόμοι ή και «Χρήσιμοι Ηλίθιοι» θεωρούμε τις πολεμικές αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο και τις καταστροφές που μας προκάλεσαν τα κατοχικά στρατεύματα των ΝΑΖΙ ως γεγονότα παρελθόντα, που δεν μας απασχολούν και έχουμε το βλέμμα στραμμένο προς τα εμπρός, προς τις επενδύσεις και δεν είμαστε ζήτουλες στα δανεικά και αγύριστα, που έλαβαν οι Γερμανοί στην περίοδο της κατοχής άρχισαν να επιστρέφουν το δάνειο, το κατοχικό, δίδοντας δυο δόσεις και στο μεταξύ άρχισεν η κατάρρευση του Γ’ Ράϊχ. Στο μεταξύ επί ημερών μας οι Πολωνοί απαιτούν από τη Γερμανία το ουχί ευκαταφρόνητο ποσόν των 1.300.000.000.000. ευρώ για όσα δεινά προκάλεσαν οι Γερμανοί την περίοδο της κατοχής, μηδέ της σφαγής κατήν εξαιρουμένης, όπου έσφαξαν το άνθος της Πολωνικής νεολαίας 14.000 Πολωνούς αξιωματικούς. Ενώ εμείς: Λιγκιάδες, Μουσιωτίτσα, Κεφαλόβρυσο, Καλάβρυτα, Βιάνο, Κομπότι κ.α. τα ξεχνούμε από την μεγαλοψυχία που μας βολοδέρνει. 

 Συμμάζεμα παντελονιού…

• Προ πολλών ετών, όταν πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης και σχολιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Μάριος Πλωρίτης, ο πρώτος σε κοινή θέα συμμάζεψε το καταπεσών παντελόνι του. Άλλο που δεν ήθελεν ο Μ. Πλωρίτης να τον περιαδράξει, ότι από τη θέση του προέδρου συμμάζεψε το παντελόνι του και η αδηφάγος τηλεκάμερα και ο ατσίδας τηλεκαμεραμάν, το απαθανάτισαν αυτό το γεγονός, διότι οι αρχηγοί των κομμάτων αδυνατούν να αγοράσουν μια ζώνη, λόγω της ακριβείας, που μας μαστίζει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μην έχουν υπόψη τους το συμβάν μεταξύ Κακλαμάνη και Πλωρίτη, ώστε να λαμβάνουν τα μέτρα τους για να μη γίνουν σημείο αναφοράς.

 Επίσκεψη αβρότητος!..

• Λίγο, πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος ή ηγεμών του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στο Βερολίνο και εγένετο δεκτός από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, μια επίσκεψη αβρότητος και κάτι που υπερέβαινε τα εσκαμμένα, καθώς ο Σολτς έκανε δεκτόν τον αρχηγό της αντιπολιτεύσεως δεδομένου ότι στην καγκελαρία γίνονται δεκτοί μόνον πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών. Προς τι αυτή η αστραπιαία επίσκεψη στον καγκελάριο παραμονή εκλογών από τον καπιταλιστοφάγο Αλεξάκη πως λέγαμε κομμουνιστοφάγο, πριν από 60 και πλέον χρόνια, αυτόν που στρέφεται κατά του καπιταλισμού, των δυτικοστρόφων; Να γιατί οι Συριζαίοι εστράφησαν προς την Ν.Δ., στρέφοντας την πλάτη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Προοδευτική» δασκάλα… 

• Μία δασκάλα, λίαν προοδευτική, προέβαλε στους μαθητές της Δ’ Δημοτικού σχολείου, βίντεο διάρκειας περί τα εννέα λεπτά με τίτλο «Μαθητές σε ντους» όπου τα παιδιά μικρής ηλικίας φιλούνται στο στόμα και προφανώς προχωρούν σε άλλες κινήσεις και ενέργειες. Οι γονείς μαθητού που, επιστρέφοντας στο σπίτι μετά το μάθημα και διαπιστώσαντες αλλαγή της συμπεριφοράς του, πληροφορήθηκαν ότι αυτή οφείλεται στην ταινία που προέβαλλε η δασκάλα. Αυτό το απέδωσαν στην ανάπτυξη της αρρενωπότητας των μαθητών και φυσικά εξυπακούεται ότι θα υπάρξει και  ταινία με τίτλο «Κορίτσια σε ντους», για να αναπτυχθεί η θηλυκότητά τους, ασχέτως, αν συμπεριφέρονται πέριξ των σχολείων παιδεραστές και δήθεν μου τάχατες, δεν αστυνομεύονται τα σχολεία από κακοποιά στοιχεία. Ουαί, της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού.