ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η ευφάνταστος Γιάννα!..

• Η κα Γιάννα Αγγελοπούλου φαίνεται ότι είναι παντός καιρού και πάσης κυβερνήσεως, διότι εξεπλήρωσε την αποστολή της, που της είχε αναθέσει ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς άχρι τούδε να αποδώσει λογαριασμό για τα έσοδα – έξοδα! Τώρα της έχει ανατεθεί από τον Κυρ. Μητσοτάκη να συντονίσει τον εορτασμό για την εθνική Παλιγγενεσία με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 χρόνων από την έναρξη της επαναστάσεως του 1821! Και η ευφάνταστος κα Γιάννα πληροφορήθηκε ότι το 2021 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ανεξαρτησία του Μπαγκλαντές και ως ονειροπαρμένη συναντήθηκε με τον πρέσβη της χώρας και αποφάσισαν να προβούν σε κοινές εκδηλώσεις τα δύο κράτη. Μα, κα Γιάννα, άλλο πράγμα ανεξαρτησία και άλλο εθνεγερσία για απελευθέρωση. Αυτό ουδείς των συμβούλων σας ή μέλος της επιτροπής το έπιασε;

 Τα bonus του Βορίδη!

• Ο νυν υπουργός Εσωτερικών, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του προερχόμενος από το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε με πλέρια άνεση ότι θα χορηγήσει bonus στους δημοσίους υπαλλήλους, που δεν αισθάνθηκαν τις συνέπειες της πανδημίας. Η στήλη στην προσπάθειά της να βοηθήσει τον κ. Βορίδη θα του πρότεινε να αρχίσει τη χορήγηση του bonus από τους εκπαιδευτικούς της «Μικρής Πόλης» μας, που αρνούνται την προαγωγή των Γυμνασίων και Λυκείων σε Πρότυπα και Πειραματικά, γιατί αυτά τα σχολεία δεν είναι ελιτίστικα όπως τα αποκάλεσαν αλλά σχολεία προαγωγής των μαθητών που έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Όπως αρνούνται και την αξιολόγηση, σαν να αρνείται ο γαλατάς να προβεί σε έλεγχο του προϊόντος του το Χημείο του Κράτους!

 Συνέπειες διαδηλώσεων…

• Μετά τις διαδηλώσεις η Αστυνομία προβαίνει σε προσαγωγές και συλλήψεις, ένεκα των ζημιών και καταστροφών που προξενούνται κατ’ αυτάς! Την υπευθυνότητα αυτών των καταστροφών την έχουν όμως κατά κύριο λόγο τα κόμματα. Π.χ. τι συμβολίζουν τα κοντάρια με τις σημαιούλες των ΚΝΕτών; Μία σημαιούλα 50 τ.εκ. άντε 60 απαιτεί στυλαιό από κασμά για να στηριχθεί; Συλλαμβάνονται οι διάφοροι πολίτες και για να αντιμετωπίσουν την κατηγορία χρειάζονται σίγουρα δικηγόρο. Ποιος θα καταβάλει την αμοιβή του; Σίγουρα για τους ανέργους και τους ανηλίκους η οικογένεια, ποτέ τα εντολοδόχα κόμματα. Δεν πρέπει κάποτε αυτή η ταραχοποιός τακτική να περιορισθεί σε απλές φωνασκίες και όχι σε καταστροφές περιουσιακών στοιχείων πολιτών που είναι άμοιροι ευθυνών; Ιδού η απορία! Κατευθείαν λοιπόν κατά των γραφείων των κομμάτων, που επιχορηγούνται από τον κρατικό κορβανά!

«Ρατσιστής» ο Ζ. Ζάεφ!

• Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της γείτονος Ζόραν Ζάεφ ξεκαθάρισε ότι στην προσεχή απογραφή, για να μην προκύψουν προβλήματα από την Ε.Ε., όπου επιδιώκει να εντάξει τα Σκόπια, θα υπάρχει στο απογραφικό δελτίο χώρος για την δήλωση των εθνοτικών που ζουν στα Σκόπια, ήτοι Αλβανών, Βουλγάρων, Ρουμάνων, Σέρβων, Αθιγγάνων, Τούρκων, κλπ. Απέφυγε όμως επιμελώς να κάνει αναφορά για τους Έλληνες, τους Ελληνοβλάχους, τους Σαρακατσάνους, που αποκλείσθηκαν εκεί κατά το 1925, όταν έκλεισαν τα σύνορα και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα χειμαδιά, όσοι την άνοιξη είχαν ανηφορίσει προς τα ορεινά. Γι’ αυτούς κανείς δεν θα ενδιαφερθεί, γιατί είναι γνωστή η πλέρια αδιαφορία του ελληνικού κράτους για τους Έλληνες της διασποράς!