ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ναρκοκαλλιεργητές!

Είναι γνωστό ότι η γειτονική Αλβανία έχει τα πρωτεία στην καλλιέργεια της κάνναβης, από την οποία προσπορίζονται οι περί την μαφία Αλβανοί τεράστια ποσά. Αυτόν τον πλούτο, προφανώς, ζήλεψαν και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και έλαβε την μεγάλη απόφαση να επιτρέψει, καλή ώρα, όπως ο δικός μας ΓΑΠ την καλλιέργεια της καννάβεως. Ιατρική την αποκαλεί! Παράλληλα, θα επιτρέψει και την καλλιέργεια δύο – τριών φυτών για προσωπική χρήση. Αυτά μας έλεγε και ο ΓΑΠ. Και ισχυρίζεται ότι σε ετήσια βάση τα Σκόπια θα έχουν περί τα 250.000.000 ευρώ έσοδα! Αυτό θα πει… εμπορικό πνεύμα! Δεν χάνουν την ευκαιρία οι γείτονες να μας προκαλούν και να προσθέτουν καινούργια βάρη στους Έλληνες συνοριοφύλακες και τελωνιακούς, να εντείνουν την προσοχή τους στην ανακάλυψη παρανόμων φορτίων καννάβεως προορισμένων για την ελληνική κατανάλωση ή προορισμένων μέσω Ελλάδος στην Ευρώπη!

Κλεπταποδόχοι δεν υπάρχουν;

Τα όργανα της τάξεως δεν περνά ημέρα που να μην εντοπίσουν κλέπτες που έχουν ρημάξει όλη τη χώρα. Το βλέπουμε αυτό σε καθημερινές ειδήσεις στην τηλεόραση. Όμως, οι κλέπτες δεν περιορίζονται σε αφαίρεση μόνο χρημάτων από τα σπίτια, τα οποία επισκέπτονται, αλλά δείχνουν την προτίμησή τους και σε τιμαλφή χρυσά και αργυρά. Αυτά τα τιμαλφή δεν τρώγονται, ούτε είναι και συναλλάξιμα. Κάπου πρέπει να ανταλλαγούν με ρευστό χρήμα, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Αυτοί οι οποίοι ανταλλάσσουν τα τιμαλφή με χρήματα λέγονται κλεπταποδόχοι, αλλά δεν τους βλέπουμε, ούτε πληροφορούμαστε, ότι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Δεν υπάρχουν κλεπταποδόχοι; Μα χρυσά και αργυρά κοσμήματα δεν μαγειρεύονται. Πώς ζουν λοιπόν οι κλέπτες; Με δανεικά; Προφανώς όχι!

Η «επιστράτευση»…

Αφουγκρασθήκαμε κι αυτό το κουφό από τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας, ότι για τον έλεγχο των οχημάτων στη Μάνδρα και στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να γίνει στους οδηγούς rapid test επιστρατεύθηκαν και οι αστυνομικοί! Μα οι αστυνομικοί είναι ήδη επιστρατευμένοι εν υπηρεσία, θα μπορούσε ο ρεπόρτερ να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη λέξη όπως: χρησιμοποιήθηκαν και οι αστυνομικοί ή ζητήθηκε η βοήθεια και των αστυνομικών. Πλεονασμός λεκτικός, όχι απαραίτητος. Ή άλλες φορές αφουγκραζόμαστε: Επιστρατεύθηκαν μηχανήματα εργολάβων για την απορροή των υδάτων. Επιστρατεύονται μόνο άνθρωποι, όλα τα άλλα επιτάσσονται!

Πίστη στα «ισχύοντα»!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι το σαράκι κατατρώγει αυτό το κράτος. Ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφήρεσε τον πίνακα του Βρυζάκη «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» που κοσμούσε το πρωθυπουργικό γραφείο. Είδε αυτό και ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι έγινε δεκτό από το λαό και τοποθέτησε εκεί ένα δυσδιάκριτο πίνακα. Αυτό το δέχθηκε ασμένως και η σημερινή Πρόεδρος κ. Σακελλαροπούλου και είπε, γιατί να υστερήσει. Αφήρεσε από το δικό της γραφείο την Σημαία, αφήρεσε και τις πιστόλες επί Τσάτσου και είπε γιατί να κρούεται ο Εθνικός Ύμνος. Τέλος σ’ όλα!..