ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η εισαγωγή στα ΑΕΙ!

• Όταν η αφεντιά μου έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις για την Ακαδημία, όποιος είχε και ένα μάθημα από τα τέσσερα που διαγωνιζόμεθα κάτω από το δέκα (10) έστω και αν στα άλλα τρία (3) είχε πολύ καλούς βαθμούς δεν εισήρχετο, αποκλειόταν! Διαγωνισθήκαμε στην άλγεβρα (τι χρειάζεται η άλγεβρα στο δημοτικό σχολείο;). Και όμως ήταν κι αυτή στις εισαγωγικές εξετάσεις. Αυτό το κακό το σημερινό να εισάγονται με 1, με 2, με 3 στα ΑΕΙ δεν γίνεται αντιληπτό; Μα γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους, θα αφουγκρασθούμε. Μα χάνουν ψήφους από επιμελείς μαθητές και γονείς. Σε όλες τις σχολές να καθιερωθεί βάση το 10 (δέκα) σε όλα τα μαθήματα. Αν σε κάποιο υστερεί, να δώσει την επομένη χρονιά επαναληπτικές εξετάσεις. Έχει παραγίνει το κακό με την ήσσονα προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών!

«Επιστράτευση» tests!

• Τι θα ακούσουμε ακόμη από τα φυντάνια, τους νέους δημοσιογράφους, που έχουν αναλάβει το ρόλο του ρεπόρτερ. Αφουγκρασθήκαμε, λοιπόν, ότι με την εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, για τον εντοπισμό των φορέων αυτού του νέου ιού θα επιστρατευτούν τα rapid tests! Είχαμε αφουγκρασθεί μέχρι τώρα ότι επιστρατεύτηκαν οι αστυνομικοί, επιστρατεύτηκαν μηχανήματα οδοποιίας κλπ., αλλά να επιστρατευτούν τα tests για τον εντοπισμό των φορέων του νέου στελέχους του κορωνοϊού, αυτό πρέπει να περάσει και στο βιβλίο Γκίνες, ώστε και να παραμείνει αυτή η κοτσάνα, ως δείγμα της προχειρότητας και της λεξιπενίας των ρεπόρτερ!

Οι ψευδοχριστιανοί… 

• Ο Μητροπολίτης Κοζάνης και Σερβίων κ. Παύλος προέτρεψε το ποίμνιό του, ως καλός ποιμήν, να εμβολιασθούν και να μην αφουγκράζονται τους ψευδοχριστιανούς, ότι δεν υπάρχει ο ιός του κορωνοϊού. Και από πού το συμπέρανε αυτό ο σεβασμιώτατος, με όλο το συμπάθιο, ότι ψευδοχριστιανοί διαδίδουν αυτήν την πληροφορία, περί κορωνοϊού; Λίγη σοβαρότητα από τους ποιμένες της Εκκλησίας δεν βλάπτει μήτε την Εκκλησία, μήτε τους λειτουργούς αυτής. Αντιθέτως την ενδυναμώνει και την θωρακίζει έναντι πλειάδος εχθρών που την εχθρεύονται και καραδοκούν να εύρουν ευκαιρία για να την πολεμήσουν!

 Λαθροανασκαφείς…

• Στη γειτονική Βόρεια Μακεδονία οργιάζει η λαθρανασκαφή για την ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων, φυσικά, όχι των προγόνων των σημερινών «Μακεδόνων», όπως τους βάφτισαν οι ΤσιπροΚοτζιάδες και τους αποδέχθηκαν και οι σημερινοί ΜητσοτακοΔένδιες. Μία ομάς εξ οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένας λοιμωξιολόγος, συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές και παρεπέμφθησαν αρμοδίως. Ο λοιμωξιολόγος μάλιστα ήταν και είναι, προφανώς, μέλος του ΔΡΜΝΕ, του κόμματος του Γκρουέφσκι, που γέμισε τα Σκόπια και όχι μόνο με αγάλματα αρχαίων Ελλήνων και κτίρια με τον αρχαιοελληνικό ρυθμό. Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις, αν η Δικαιοσύνη στα Σκόπια θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα επιβάλλει τις δέουσες ποινές, ή θα καθυστερήσει, ίδιον των Βαλκανίων, οπότε σε περίπτωση πτώσεως του Ζάεφ και ανόδου του Γκρουέφσκι, όπως αναμένεται, θα τύχει της αναμενόμενης αθωώσεώς του!