ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αιμορραγία επαρχιών!

• Από την εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΣ» της Κομοτηνής η πληροφορία: Ο Νομός (Περιφέρεια) Ροδόπης -είδατε αλλάξαμε την ονομασία και διορθώθηκαν όλα- κατά το περασμένο έτος 2019 είχε τρομακτική αιμορραγία. Ήτοι, κατά το έτος αυτό εγεννήθησαν 4.217 νέοι Κομοτηναίοι και απεβίωσαν 7.613, επίσης, Κομοτηναίοι δηλαδή υστέρησαν οι γεννήσεις των θανάτων κατά 4.396 άτομα. Πολύ σημαντική αυτή η μείωση που αναλογεί για το Νομό Ροδόπης μία κωμόπολη της τάξεως των Σαππών (Σάππες είναι μία κωμόπολη στον άξονα Κομοτηνής – Αλεξανδρουπόλεως 27 χλμ. από την Κομοτηνή, όσο περίπου η δική μας Κόνιτσα). Γεννάται το ερώτημα: Εμείς γνωρίζουμε αν υπερτερούν οι θάνατοι, ή ισοφαρίζουν θάνατοι και γεννήσεις ή οι γεννήσεις υπερτερούν; Μήπως θα έπρεπε και η δική μας περιφέρεια να πληροφορήσει το κοινό για την κίνηση του πληθυσμού; Δεν πρόκειται για πρόβλημα που πρέπει να παρακολουθείται και να ενημερώνονται και οι ταπεινοί υπήκοοι πολίτες;

Αγνόηση Ελληνοκυπρίων!

Δεν χάνουν ευκαιρία οι γείτονές μας Τούρκοι, τόσο ο Ρ.Τ. Ερντογάν, όσο και οι περιβάλλοντες αυτόν αξιωματούχοι, να τονίζουν ότι «θα στηρίξουμε τα δικαιώματά μας και αυτά των Τουρκοκυπρίων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο». Αυτό κάθε φορά που το αφουγκράζομαι με προβληματίζει αφαντάστως, διότι πώποτε άχρι τούδε δεν έχω αφουγκρασθεί κάποιον Έλληνα Πρωθυπουργό ή άλλον αστέρα να τονίζει ότι θα στηρίξουμε τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων. Και εκεί που ο Γεράσιμος Αρσένης είχε εμπνευσθεί το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος και Κύπρου, αυτό εξαερώθηκε και άλλοτε το αναμιμνησκόμεθα μετ’ απείρου υποκρισίας και άλλοτε κάνουμε ότι το εμνήσθην, ανασύροντάς το από το χρονοντούλαπο της λήθης. Η υποκρισία σ’ όλη της την έκφανση!

 Οι ευχαριστίες…

• Ο καλοπροαίρετος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους πεμπτοφαλαγγίτες Έλληνες που εκφράζουν την άποψή τους και συμφωνούν απολύτως με τις θέσεις της γείτονος, όπως φερ’ ειπείν ο αναπληρωτής σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θ. Ντόκος, που είναι θιασώτης του «καζάν – καζάν». Ο Κατρούγκαλος που αναγνωρίζει ότι η γείτων έχει μεγάλη ακτογραμμή, ο Ν. Κοτζιάς που μας θεωρεί μοναχοφάηδες, ο Ροζάκης που θεωρεί ότι το Καστελόριζο είναι ή μάλλον κείται μακράν, η Ντόρα που είναι διατεθειμένη να δώσουμε το Καστελόριζο για να γλυτώσουμε τα άλλα νησιά! Και είναι μερικοί αυτοί. Υπάρχουν και άλλοι που σιγοντάρουν την υπόθεση αρνησιπάτριδες. Δεν έχουμε δει, όμως, και κάποιον γείτονα ή απόμακρο, που να προτείνει στην Τουρκία να μας δώσει κάτι από την Μικρά Ασία, που έχει μόνο ελληνικά ονόματα και στις πόλεις και στα βουνά και στα ποτάμια, παντού. Να πει: Έχετε καταλάβει την Ιωνία, την Αιολία, δώστε κάτι στην Ελλάδα να σταματήσουν οι διεκδικήσεις! Εμείς όμως δεν διεκδικούμε! Το έχουν τονίσει αυτοί: Δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί. Όλοι δεν διεκδικούν! Αλλά αδρανούν!

 Οι διμηνίτες…

• Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΙ αποφάσισε και προσέλαβε για τις ανάγκες της Υπηρεσίας δύο διμηνίτες για την καταμέτρηση της καταναλώσεως του νερού από τους συμπολίτες μας. Σε πρώτη φάση αυτοί οι δύο όση και να έχουν καλή διάθεση στους δύο μήνες δεν θα καταμετρήσουν την κατανάλωση όλων των δημοτών. Άρα, εκ πρώτης όψεως θα παραταθεί για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. Και αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση με την παράταση, θα παραταθεί περαιτέρω η παράτασή τους! Γιατί δεν προσλαμβάνονται επ’ αόριστον, ώστε να μην παρουσιασθεί ανάγκη για ανανέωση της προσλήψεώς τους; Με τον τρόπο αυτόν του διμήνου, προσλαμβάνονται με προοπτική αυτό το δίμηνο να παραταθεί επ’ αόριστον!..