ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Αποστρατιωτικοποίηση…

• Μας καραφλιάζει από καιρού εις καιρόν ο νεοσουλτάνος της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας με τις απαιτήσεις του, όπως, φερ’ ειπείν, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου! Και, καλά αυτός δεν προβαίνει στην πρώτη χειρονομία να αποστρατιωτικοποιήσει την Ιωνία, διαλύοντας την στρατιά του Αιγαίου, οι δικοί μας γιατί δεν του λένε: -Ε, αρκαντάς (φίλε), διάλυσε εσύ πρώτος την στρατιά του Αιγαίου και αμέσως εμείς θα αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά μας. Είναι δυνατόν διαφορετικά να αφήσουμε απροστάτευτα τα νησιά στις ορέξεις του «καλοπροαιρέτου» σουλτάνου της Ανατολής; Μάλλον πλάκα κάνει ο Ρ.Τ. Ερντογάν, όταν μας προτείνει ή μας πιέζει να αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά του Αιγαίου και να τα καταστήσουμε έρμαια στην αδηφάγο τακτική των νεοοθωμανών…

 Καταβολή αναδρομικών!

• Η συζήτηση που γίνεται από καιρό για την καταβολή των αναδρομικών, αυτών δηλαδή που περιέκοψαν με αφορμή τα μνημόνια, έχει καταστεί ενοχλητική και μοιάζει πολύ με την προ 55 ακριβώς έτη συζήτηση, αν γεννά η Άννα Μαρία ή πέφτει ο Γ. Παπανδρέου (ο πρεσβύτερος, να εξηγούμεθα). Τότε δεν γινόταν άλλη συζήτηση και μάλιστα Ιούλιο μήνα: Αυτές τις ημέρες γεννά η Άννα Μαρία! Όχι δεν γεννά, αλλά πέφτει ο Παπανδρέου. Πρωί – μεσημέρι – βράδυ, αυτό το γεγονός, αν γεννά η Άννα Μαρία. Τώρα έχουμε το αν θα δοθούν τα αναδρομικά! Όχι δεν θα δοθούν, θα περικοπούν! Όχι θα δοθούν σε όλους έκαναν – δεν έκαναν αγωγή στα δικαστικά μέσα! Και έτσι παραπλανάται το πόπολο, βλέπει να αδρανοποιείται το ORUC REΙS, να δραστηριοποιείται στην Κυπριακή ΑΟΖ το BARBAROS και να μας καραφλιάζει ο Νίκος Δένδιας, λέγοντας άλλο πράγμα το ORUC REΙS και άλλο το BARBAROS, διότι αυτό ασχολείται στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ το ORUC REΙS στην Ελληνική!

Παράταση του σχολικού έτους!.. 

• Αφουγκρασθήκαμε ότι η κα Κεραμέως, μινίστερ επί της Παιδείας σκοπεύει να καθιερώσει την λειτουργία των σχολείων που ήταν υπό κατάληψη κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις άλλες αργίες, τις εκδρομές και περιπάτους και δεν αποκλείεται, όπως είπε… την Μεγάλη Παρασκευή και το Άγιον Πάσχα! Όμως, βρίσκεται λύση τόσο εύκολη και δυνατή, όπως είναι η παράταση του σχολικού έτους αναλόγως με τις ημέρες που το σχολείο δεν λειτούργησε λόγω καταλήψεως. Γιατί είναι γνωστό ότι όλα τα σχολεία δεν παρέμειναν κλειστά τις ίδιες μέρες και εκτός αυτού, με την λειτουργία τις ημέρες αργίας, ποιος θα τις καταμετρήσει; Παράταση του σχολικού έτους, να καταλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί!

 Φουλ εισαγωγές!..

• Τη στιγμή που στη χώρα μας η ανεργία μένει σταθερή και δεν καταβάλλεται προσπάθεια για την μείωσή της, οι εισαγωγές από την γειτονική Τουρκία βαίνουν μάλλον αυξανόμενες αφού στο πρώτο εννεάμηνο του 2020 εισήχθησαν από την γειτονική αυτή χώρα προϊόντα, όπως φρούτα, εσπεριδοειδή, υφάσματα, στηθαία δρόμων, χημικά προϊόντα και άλλα αξία 1.240.000.000 δολαρίων, γενικώς δε οι εξαγωγές της αυτή την περίοδο ανήλθαν στο λίαν υπολογίσιμο ποσό των 118.350.785.439 δολαρίων. Αυτού του συρμού εισαγωγών δεν υστέρησε και η γειτονική Βουλγαρία που εισήγαγε προϊόντα αξίας 1.378.643.000 δολαρίων. Φτου να μην βασκαθούμε για την «ανάπτυξη» της χώρας μας σ’ όλους τους τομείς!