ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η αβλεψία...

• Όλοι προσπαθούν να το μπαλώσουν το γεγονός, ότι στην κοινή ανακοίνωση των υπουργών Πομπέο και Δένδια για την Συμφωνία της Μάλα Πρέσπας, την χαρακτήρισαν ιστορική και να το αποδώσουν στην γραφειοκρατία κι αυτό, όπως μας καράφλιασε ο Άδωνις. Αν είναι δυνατόν ένας υπάλληλος, ένας δακτυλογράφος, ένας χειριστής ηλεκτρονικού υπολογιστή να προβεί σε ένα τοσαύτης ολκής σοβαρό ατόπημα, μη λογαριάζοντας την καρεκλίτσα του. Μόλις όμως το είδαν το λάθος διατυμπανιζόμενο από την «Ναυτεμπορική», που πρώτη το πρόβαλε, άρχισαν όλοι να τρέχουν και να μην φτάνουν να το καλύψουν γιατί ήταν εξόφθαλμο. Το ότι κάποια στιγμή θα το χαρακτήριζαν ως ιστορικό γεγονός αυτό είναι πλέον βέβαιον και βρήκαν ως κατάλληλη ευκαιρία την εδώ άφιξη του Πομπέο. Όμως, άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει!..

 Τι γιορτάζουμε;

• Πεποίθηση όλων των Ελλήνων και όχι μόνον στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 γιορτάζουμε την Παλιγγενεσία του Έθνους. Μία επέτειο που οφείλεται στην απόφαση των υποδούλων Ελλήνων να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό που τους έσερνε γονατισμένους επί 400 χρόνια το ελάχιστον, ωσάν να ήσαν δούλοι. Αυτή την Παλιγγενεσία την απέδωσεν ο καλλιτέχνης Βρυζάκης με τους πίνακές του ένας από τους οποίους κοσμούσε το πρωθυπουργικό γραφείο με την επωνυμία: «Η Ελλάς ευγνωμονούσα»! Αυτόν τον πίνακα τον απεμάκρυνε ο πριν τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας και δυστυχώς δεν τον απενέφερε ο σημερινός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν πρόκειται να γιορτάσουμε κατά τις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας αυτήν την ιστορική επέτειο, καλύτερα ας περάσει απαρατήρητη, παρά να γίνει και η επέτειος μέσον αυτοπροβολής των πολιτικών ηγετών!

Το επίδομα... 

• Αφουγκρασθήκαμε από την τηλετύφλα, ότι το επίδομα αναστολής εργασίας για έναν που εργάζεται σε υπηρεσία σιτίσεως ανέρχεται στα 534 ευρώ. Δηλαδή είναι κάτι παραπάνω από τα 200 ευρώ που είχε υπολογίσει ο Άδωνης Γεωργιάδης, τα 200 ευρώ το μήνα με τα οποία μπορεί να συντηρείται μία ελληνική οικογένεια. Άρα εδώ όλοι θα πρέπει να αναφωνήσουμε στη γλώσσα του καλοπροαιρέτου Ανατολίτη (τουρκιστί) «χαΐρ ολά», δήλαδη ζήτω! Δεν πρέπει να διαφεύγει του Αδώνιδος η περίπτωση του ψαριού στο μοναστήρι, όπου ο ηγούμενος μοιράζοντας το ψάρι είπε: Αυτή η κεφαλή περί εμού γέγραπται, ιδού ο Μεσίας έρχεται (για τη μέση και τον δεύτερον τη τάξει μοναχό), Ουραίος και καλός εστί για τον τρίτο και έμεινε το καλογεροπαίδι, που βλέποντας την αδικία αναποδογύρισε την κατσαρόλα με το ζεματιστό ζουμί και είπε: -Βλέποντας ο Θεός την αδικία, έρριψε πυρ και κατέκαυσεν αυτούς. Αυτό να μελετήσει ο φίλος Άδωνις, θα τον βοηθήσει!

Οι φιλόζωοι γκάγκαροι!... 

• Φιλόζωοι γκάγκαροι (Αθηναίοι) που επέλεξαν να εκδράμουν στο ορεινό Καρπενήσι είδαν κατά την περιήγησή τους μία γριούλα με ένα γάιδαρο να κινείται στους δρόμους της πόλεως. Κάποιος προσεκτικός φιλόζωος παρατήρησε ότι ο γάιδαρος δεν είχε κομμένα τα νύχια του, όπως τον παλαιό καιρό στα σχολεία των χωριών ο δάσκαλος ήλεγχε τους μαθητές αν έχουν κομμένα τα δικά τους νύχια. Δεν χάνουν καιρό, πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα, υποβάλλουν μήνυση κατά της γριούλας για κακομεταχείριση του ζώου και της αφαιρούν και την επιμέλεια αυτού. Βεβαίως, κατά την δικάσιμο η γριά απηλλάγη της κατηγορίας κακομεταχειρίσεως του ζώου, αλλά παρά τις παρακλήσεις προς τον πρόεδρο να της επιστραφεί και το ζώο, για να μεταφέρει νερό και να ποτίζει τα άλλα της ζώα, αυτό κατέστη αδύνατο, γιατί ο γάιδαρος είχε μεταφερθεί στο κλεινό άστυ, όπου πλέον ήταν άγνωστη η διαμονή του! Ελλάς το μεγαλείο σου!..