ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Πολυπολιτισμική η Αλβανία!..

• Η γειτονική μας χώρα Αλβανία αφού έλυσε όλα της τα προβλήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, απεφάσισε να επιτραπεί η χρήση των γλωσσών των μειονοτήτων που ζουν εκεί σε όλες τους τις συναλλαγές, ακόμη και στις συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων, όπως δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων ακόμη και εντός του κοινοβουλίου, αν κάποιος ανήκει σε κάποια μειονότητα. Παίρνοντας, λοιπόν, αφορμή από το νομοσχέδιο αυτό ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, δήλωσε: «Εδώ πρόκειται για καθιέρωση του πύργου της Βαβέλ». Και δεν έχει άδικο, διότι στην Αλβανία ζουν περί τις 8 με 9 μειονότητες που επιθυμούν να κάνουν χρήση της μητρικής τους γλώσσας…

Το ευφυολόγημα Ροζάκη!... 

• Σε συνέντευξή του ο καθηγητής Ροζάκης και πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων του ΥΠΕΞ μεταξύ των άλλων ευτραπέλων μας καράφλιασε λέγοντας: «Το Καστελόριζο κείται μακράν»! Κάτι που δεν το είχε πει για την Κύπρο πριν από 2.500 χρόνια ο Κίμωνας, γιος του Μιλτιάδη, που είχε αποσταλεί στην Κύπρο για να εκδιώξει τους Πέρσες που την είχαν καταλάβει. Και με τις τριήρεις του απέπλευσε από τον Πειραιά για το μακρινό ταξίδι. Κατά τον πλουν ο μεν Κίμωνας απεβίωσεν, οι δε Πέρσες στο άκουσμα ότι έρχεται ο Κίμωνας ο γιος του Μιλτιάδη, άφησαν την Κύπρο και όπου φύγει-φύγει.
Σήμερα 2.500 χρόνια περίπου μετά, ο Ροζάκης μας πληροφορεί, ότι το Καστελόριζο κείται μακράν, γιατί προφανώς δεν γνωρίζει, ότι συστάς μικρών νήσων που κείνται στα παράλια του Καναδά και ανήκουν στη Γαλλία πολύ μακρύτερα από ό,τι το Καστελόριζο από την Ελλάδα και είναι και κατοικήσιμο, έχουν χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και Α.Ο.Ζ, ενώ για το Καστελόριζο ο Ροζάκης «αμφισβητεί» αυτή την δυνατότητα.
Είμαστε καλά ή πρέπει να μας κοιτάξει κάποιος ψυχίατρος; Κυριάκε αποκάθαρε την κόπρο του Αυγείου.

 Αλλάζουμε κανάλι!....

• Ωραίο σύνθημα: «Παίζουν τούρκικα; Αλλάζουμε κανάλι»! Είχε παραγίνει το κακό να παρουσιάζουν τις σαπουνόπερες της Τουρκίας τα ελληνικά κανάλια, δυο τον αριθμό. Αποτέλεσμα αυτής της αποπροσανατολιστικής τακτικής ήταν να επηρεάζονται οι τηλεθεατές συμπαθούντες την μαξιμαλιστική τακτική της αναθεωρητικής Τουρκίας.
Ήδη, άρχιζαν να περιορίζονται οι τηλεθεατές που αρέσκονται στις τουρκικές σαπουνόπερες και οι καναλάρχες να τα περικόπτουν ή να καταργούν, όπως «ο Γιατρός» στον ΣΚΑΙ που καταργήθηκε. Είναι το πρώτο βήμα για τους υποστηρίζοντες την μαξιμαλιστική τακτική της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας, που όσοι στηρίζουν τα δίκαια των Ελλήνων θεωρούνται φασίστες, μαξιμαλιστές που θεωρούν ελληνική την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου και όχι φασίστες και μαξιμαλιστές οι Τούρκοι που ορέγονται τον περιορισμό των δικαιωμάτων της Ελλάδος.