ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Γιατί αρνείται η ΕΛΜΕ;

 • Η τοπική ΕΛΜΕ των καθηγητών αρνείται να αποδεχθεί την δημιουργία Προτύπου Γυμνασίου και Λυκείου στην «Μικρή μας Πόλη» για λόγους που αυτή και η ΟΛΜΕ γνωρίζει. Είναι σαν να αποδέχεται την διαιώνιση ενός καταστήματος της 10ετίας του ’40, δηλαδή τότε που στα χωριά κυρίως οι συναλλαγές γίνονταν πολλές φορές με αυγά, αφού πήγαινε ο κάτοικος του χωριού στο μπακάλικο με ορισμένο αριθμό αυγών και προμηθευόταν π.χ. πετρέλαιο φωτιστικό, αλάτι, λάδι και άλλα χρειαζούμενα.
Ήρθε όμως η εποχή που το μπακάλικο εκσυγχρονίστηκε και έχει ταμειακή μηχανή όπου καταγράφονται όλες οι συναλλαγές και η ΑΔΑΕ δεν γνωρίζει από αρνήσεις των μπακάληδων, ότι δεν μπορούν να εκσυγχρονισθούν, κλπ. Γιατί αρνείται η ΕΛΜΕ να εκσυγχρονισθεί, όταν μάλιστα η Ζωσιμαία έχει προϊστορία στην Προτυπία με άριστα αποτελέσματα;
Ας αποβάλλουν οι καθηγητές και γενικά οι εκπαιδευτικοί την νοοτροπία της ήσσονος προσπαθείας, αφού αυτή η προσπάθεια απαιτεί σοβαρή και εντατική προεργασία κατ’ οίκον, προτού ο καθηγητής ανέβει στην έδρα για να διδάξει το μάθημα της ημέρας. Αλλά θέλει ανασκούμπωμα, θέλει μεράκι, θέλει αποβολή του ωχαδερφισμού από μέρους των καθηγητών, που φυσικά θα έχει θετικά αποτελέσματα!..

 Άγνοια αντικειμένου…

• Πολλάκις βλέπουμε τους πολιτικούς να δυσκολεύονται να πληροφορήσουν τους δημοσιογράφους αν και τα έχουν γραμμένα σε κόλλα χαρτιού, οπότε δεν διαβάζουν ολοκληρωμένη πρόταση και αδυνατούν να τους κατανοήσουν οι τηλεθεατές. Και παρά ταύτα εκ των υστέρων δηλώνουν ότι οι δηλώσεις τους διαστρεβλώθηκαν ή παραποιήθηκαν (sic), όταν μάλιστα την σήμερον ημέρα καταγράφονται όλα από τις κάμερες και τα κινητά.
Αφουγκραζόμουν στις 2/6 τον Ν. Δένδια να διαβάζει, τρόπος του λέγειν, δηλώσεις αντικρούοντας τις προθέσεις της Άγκυρας, αλλά νόημα δεν έβγαλα, διότι δεν διάβασε ούτε μία ολοκληρωμένη πρόταση. Πώς λοιπόν να μην παραποιηθούν οι δηλώσεις των πολιτικών, όταν βάζουν αλλού γι’ αλλού το κόμμα, γνωστής της αρχαίας απαντήσεως του Μαντείου των Δελφών: «Ήξεις, αφίξεις ου, θνήξεις εν πολέμω». Αν αλλάξουμε τις θέσεις των κομμάτων τότε θα έχουμε άλλη απάντηση. Ας το καταλάβουν αυτό οι πολιτικοί μας για να απαλλαγούν από τη βάσανο της παραποιήσεως ή διαστρεβλώσεως των δηλώσεών τους!

 Άκρατος Φαρισαϊσμός…

• Παρακολουθώ όταν μου δίνεται ευκαιρία τις αγορεύσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, όπου παρουσιάζεται ως θρήσκος αλλά μάλλον πρόκειται για θρησκόληπτο. Πρόσωπα που πρέπει να τυγχάνουν απεριορίστου σεβασμού, αυτός τα επικαλείται για «ψύλλου πήδημα»! Φερ’ ειπείν, επικαλείται πολλάκις την Υπεραγία Θεοτόκο, τον Ιησού Χριστό, αλλά και τον Μεγαλοδύναμο του οποίου επικαλείται την μαρτυρία, όπως: -Μάρτυς μου ο Θεός! Αν είναι δυνατόν ο τηλεθεατής να ερωτήσει τον Θεό για τα όσα αραδιάζει ο κ. Βελόπουλος. Προφανώς γνωρίζει τις 10 εντολές, όπου αποτρέπονται οι πιστοί να επικαλούνται τον Θεό στα χαμένα, όπως αναφέρει η σχετική εντολή! –Ου λή(μ)ψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω δηλαδή στα χαμένα. Αυτός όμως στην προσπάθειά του να δείξει ότι πρόκειται περί πιστού και καλού Χριστιανού επικαλείται τον Θεό. Ας τηρεί τουλάχιστον τις εντολές, όπως έχουν παραδοθεί στον δεκάλογο του Μωυσέως! (Το λή(μ)ψει γίνεται από το λα μ βάνω, όπως πρέπει να τίθεται και το γράμμα μ).