ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ο λύκος κι αν εγέρασε…
…κι άλλαξε το μαλλί του, μηδέ την γνώση άλλαξε μηδέ την κεφαλή του!..
Μας είχε υποσχεθεί ο τωρινός Πρωθυπουργός, ότι οι βουλευτές θα παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Ολομελείας της Βουλής. Και όμως, σε συνεδρίαση της Ολομελείας για την άρση της ασυλίας όχι ενός αλλά τριών βουλευτών από τους 300 ζωή να έχουν, παρέστησαν μόλις 225 και παρατηρήθηκε το εξής παράδοξον: Οι 224 βουλευτές εψήφισαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, μία καλοσιτεμένη στα βουλευτικά έδρανα βουλευτής από λάθος πληκτρολόγηση ψήφισε ΟΧΙ. Και το ερώτημα: Από τους 300 βουλευτές, ζωή να έχουν, οι 75 πού στριφογύριζαν; Κάποτε ο Απ. Κακλαμάνης είχε υποσχεθεί ότι θα περικόπτει μεροκάματα από την βουλευτική αποζημίωση για τους σκασιάρχες, αυτό εφαρμόσθηκε ή πήγε μαζί με τα άλλα;

Βάρβαρη επίθεση…
Το ΚΚΕ, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, μας είχε συνηθίσει να περιφρουρεί τις πορείες του κατά τις διαδηλώσεις, ώστε να μην παρεισφρύουν αλλότρια άτομα, ξένα προς τις αρχές του και το δυσφημίζουν με τις ενέργειές τους. Είδαμε όμως έναν ΠΑΜΕτη εξοικειωμένο με το Καράτε, να κτυπά με μια υπέροχη μεν, επικίνδυνη δε κλωτσιά έναν αστυνομικό, που αν τον έβρισκε λίγο πιο πάνω, στο σβέρκο, ίσως να τον είχε καταστήσει εφ’ όρου ζωής ανάπηρο! Ποια η στάση του ΚΚΕ ή της ΚΝΕ, όπου είναι εντεταγμένος ως ΠΑΜΕτης ο εν λόγω ερυθροφρουρός, για την επικίνδυνη αυτή του ενέργεια, που απάδει σε κάθε στοιχειώδη ανθρώπινη και κοινωνική τακτική, με ενδεχόμενο να καταστεί ανάπηρος ο εν λόγω αστυνομικός; Ίδωμεν!
Ας αποκαταστήσουν…
Έτυχε, όντας πλησίον στο Πολύκαστρο στη Θεσσαλονίκη και να έχω υπηρετήσει στην ΥΙ Μεραρχία του Κιλκίς να τιμήσω την 101η Επέτειο της Νίκης των Συμμαχικών Δυνάμεων (Σερβίας, Ελλάδος, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας), όπου πλήθος κόσμου από την περιοχή παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Εκείνο που με εντυπωσίασε, είναι το επιβλητικό καλλιμάρμαρο Μνημείο των πεσόντων, κάτι ανάλογο ήταν και το δικό μας στην Πλατεία Πύρρου, το οποίο δέσποζε στην περιοχή. Όμως, βάσκανος μοίρα, το απέσπασαν από τη θέση του και το μετέφεραν στο πάρκο των Ηρώων, αφού αφαίρεσαν μέρος του βάθρου του και του περιόρισαν το ύψος. Ο τωρινός δήμαρχος, να του ευχηθούμε αισία θητεία, ας αποκαταστήσει το σφάλμα του προκατόχου του, προ ετών, και ας βρει τη θέση του το καλλιμάρμαρο αυτό αριστούργημα, που αποδίδει πλήρως την αυτοθυσία των Ηρώων του Μπιζανίου, των και Μπιζανομάχων αποκαλουμένων!..

Ανεπίτρεπτη άρνηση…
Τέσσερα Πατριωτικά Σωματεία των Αθηνών ζήτησαν από τον Δήμο Αθηναίων να τους επιτραπεί να διαδηλώσουν στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Όλγας, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί με καθυστέρηση πλέον της 30ετίας το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπέρ της Μακεδονίας! Όμως, με καθυστέρηση μιας περίπου εβδομάδας έλαβαν αρνητική απάντηση με το σαθρό επιχείρημα ότι ο χώρος δεν παραχωρείται για παρόμοιες εκδηλώσεις και να αναζητήσουν άλλη τοποθεσία. Αυτά την Παρασκευή 27/9 για την εκδήλωση, η οποία θα εγίνετο στις 28/9, Σάββατο. Μα είναι στα καλά τους όσοι παρατρεχάμενοι στριφογυρίζουν στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Αθηναίων; Ή ο ανεψιός δεν ήθελε να χολώσει τον θείο του και Πρωθυπουργό της χώρας, που δήλωσε στον Πρωθυπουργό των Σκοπίων: «Δεν την ψήφισα την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα την σεβαστώ και θα την τηρήσω».