ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Τότε θα τρέχουν;

Δεν τύχαμε αποστροφής από μέρους των πυρκαγιών αυτό το θέρος, αφού κτύπησε και τη δική μας πόρτα στην περιοχή του Σταυρακίου, λίγα μέτρα ή λίγα χιλιόμετρα από το περιαστικό δάσος, το οποίο διεσώθη για πάνω από 80 τόσα χρόνια. Όμως, αν, Θεός φυλάξοι, εκραγεί πυρκαγιά στο δασύλλιο, θα συμβεί ό,τι και στην Εύβοια, όπου δεν έμεινε μήτε οδοντογλυφίδα και την τελευταία στιγμή καταβαλλόταν προσπάθεια για τη διάνοιξη ανιπυρικών ζωνών. Και όπως διαπιστώνει ο κάθε καλόπιστος συμπολίτης μας, το περιαστικό δάσος στερείται αντιπυρικών ζωνών. Προφανώς, οι περί τα δασικά ασχολούμενοι παροικούντες, όπως δασάρχης, δασικοί υπάλληλοι, προϊστάμενες υπηρεσίες, τότε θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν να διανοίξουν δασικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες; Πολύ επιμυθείς αποδεικνύονται!

Απλό πλημμέλημα…

Τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο! Είχαμε τροχαίο δυστύχημα στην Πτολεμαΐδα, όπου προσκεκλημένη σε γαμήλιο γεύμα έτρεχε και σκότωσε δύο ποδηλάτες, που δεν τους πρόσεξε! Άλλος, στο Καραβόμυλο Φθιώτιδος σκότωσε επίσης ποδηλάτη, λίγω ταχύτητας, και το κακό συνεχίζεται με το έγκλημα του σημαιοφόρου που λίγω υπερβολικής ταχύτητας σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο! Σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις λόγω νόμου που χαρακτηρίζει αυτά τα εγκλήματα ως πλημμέλημα, αφού προσήλθαν στον Εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι και στα σπίτια των θυμάτων ο θρήνος και ο κοπετός κυριαρχούσε από την απώλεια προσφιλών προσώπων. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το συμβάν πρέπει να χαρακτηρίζεται ως κακούργημα και για συνετισμό των υπαιτίων και για προληπτικούς λόγους όσων έχουν την κακή συνήθεια να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα.

Πάντα επίκαιρος!..

Ο Άγγελος Βλάχος, διπλωμάτης καριερίστας, είχε κάνει σοβαρές δηλώσεις για την απασχόληση των διπλωματών και κυρίως για τους στρατιωτικούς ακολούθους στις πρεσβείες μας. Είχε τονίσει, συγκεκριμένως, ότι οι στρατιωτικοί ακόλουθοι ασχολούνται με τις παρελάσεις στις ανατολικές χώρες, προκειμένου να αποθανατίζουν τα σύγχρονα όπλα και μετά με τις αναφορές τους στο τι πούρα καπνίζουν, τι αρώματα προμηθεύονται από τα Κ.Α.Ε. και τι ουίσκια αγοράζουν! Έτσι προφανώς ξέφυγε της προσοχής του στρατιωτικού ακολούθου στην Άγκυρα να πληροφορηθεί για το βιβλίο του Ναυτικού Επιτελείου της γείτονος (Τουρκίας) με το οποίο επισήμως πλέον οι Τούρκοι διεκδικούν το μισό Αιγαίο με την θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδος». Διότι δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η κατ’ επανάληψη δήλωση του Ερντογάν, ότι διεκδικούν 450.000 τ.χ. από τις θάλασσες που περιβρέχουν την Τουρκία και φυσικά και από το μισό Αιγαίο και μας παραμύθιαζαν με τον 25 Μεσημβρινό, που κι αυτός το ίδιο προβλέπει.

Γαλαντομία…

Αφουγκρασθήκαμε με πλέρια ικανοποίηση την Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, ότι όλα είναι στην εντέλεια από τον Ιούλιο μήνα. Τα σχολικά βιβλία έχουν αποσταλεί στα σχολεία από τον Ιούλιο. Το Λύκειο στο Περιστέρι που επισκέφθησαν κι αυτό λειτουργεί στην εντέλεια! Όλα, λοιπόν, κατά την κα Σοφία Ζαχαράκη είναι κατ’ ευχήν!
Πότε όμως πρόλαβαν και έγιναν τόσο λειτουργικά; Προφανώς, η κ. Ζαχαράκη τα βρήκε σωστά από την προηγούμενη κυβέρνηση και όχι όπως ο κ. Μυταράκης, που βρήκε κατσαρίδες και ο Βρούτσης συντάξεις φαραωνικές.
Όμως, κάτι ξέχασε η κ. Ζαχαράκη, να υποδείξει, ότι τα σχολικά βιβλία δεν πρέπει να είναι μιας χρήσεως, να επιστρέφονται σε καλή κατάσταση και να χρησιμοποιούνται για μια ακόμη ή και δύο φορές αναλόγως της τάξεως. Είναι απαράδεκτο να διαβάζουν μαθητές φωτιζόμενοι από το δημοτικό φωτισμό όπως στο Βόλο και τα σχολικά βιβλία να γίνονται σαΐτες!