ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Εθνική ήττα η συμφωνία των Πρεσπών!..

• Αυτήν την δήλωση είχε κάνει ο νυν Πρωθυπουργός, όταν είχε υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών (sic) ως εθνική ήττα! Και οι Νεοδημοκράτες αναρωτιούνται, θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια σ’ αυτήν την εθνική ήττα, που είναι κακή και επιζήμια; Το’ χει η μοίρα της Ελλάδας να συμβαίνουν εθνικές ήττες κακές και επιζήμιες σε κάθε διακυβέρνηση! Είχαμε την εθνική ήττα με την περίπτωση των Ιμίων επί του άλλου λαοπροβλήτου του Σημίτη που αναγνώρισε με την Συνθήκη της Μαδρίτης ζωτικά συμφέροντα στην Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος. Τώρα έχουμε την εθνική ήττα με τη Συμφωνία των Πρεσπών επί διακυβερνήσεως του λαοπροβλήτου σ. Αλεξάκη. Και αυτόν τον τιμώρησε ο λαός θέτοντάς τον στη θέση της Αντιπολιτεύσεως. Η διάδοχος κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα περιορισθεί στην άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών αυτής της Συμφωνίας των Πρεσπών; Οι πιο σοβαρές συνέπειες αυτής της Συμφωνίας είναι η Μακεδονική Γλώσσα και η Μακεδονική Εθνικότητα. Αυτές οι «γωνίες» δεν αμβλύνονται με τίποτε, απλώς απαλείφονται!..

Ετερόκλητες έννοιες!..

• Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στον πρώην Υπουργό και δημοσιογράφο σ. Γιώργο Λιάνη δέχθηκε και παραδέχθηκε ότι η γλώσσα τους είναι διάλεκτος των Νοτίων Σλαβικών Γλωσσών. Αφού έτσι έχουν τα πράγματα και αφού η Μακεδονία δεν έχει καμιά σχέση με τους Νοτίους Σλαύους, τότε πώς οι ΤσιπροΚοτζιάδες δέχθηκαν ή πρότειναν τη γλώσσα των γειτόνων μας ως Μακεδονική; Αυτό το σόφισμα δεν αποτελεί ένα ετερόκλητο ζευγάρι να είναι Νοτιοσλαύοι και να ομιλούν τα Μακεδονικά; Δεν θα ήταν προτιμότερο και για μας και για τους γείτονές μας να αποκαλείται η γλώσσα τους JΥΓΟCΛΑΒCKΑ ΕΖΝΚ (Γιουγκοσλαφσκα εζήκ) γιουγκοσλαβική γλώσσα, αφού το JUΓΟ (γιούγκο) σημαίνει νότος και το σλάβια την προέλευσή τους, γιατί αυτή η δουλοπρέπεια των ΤσιπροΚοτζιάδων; Θα το δεχθεί αυτό η κυβέρνηση του Μητσοτάκη;

Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ...

• Όλοι θυμόμαστε τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του τέως Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή σ. Δημ. Μάρδα, που μας είχε καραφλιάσει, ότι θα πείσει τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να διαθέσουν τα ασημικά τους και να κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας. Και όλοι τότε είπαμε με μία φωνή: Να ένας καθηγητής με τετραγωνικό μυαλό! Όμως, άνθρακας ο θησαυρός του σ. Μάρδα, διότι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες ήταν και αν είχαν μαζί τους 2.000 και 3.000 άντε το πολύ 5.000 ευρώ, αυτά τα είχαν για να πληρώσουν τους λαθροδιακινητές να τους προωθήσουν προς τας Ευρώπας, να εκπληρώσουν το όνειρό τους! Να ένα «όραμα» των Συριζαίων που δεν εκπληρώθηκε και συνέβαλε αποφασιστικά στην δευτεροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει τη θέση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως!..

Σπουδές στη Βουλγαρία!..

• Όσοι ανοίγουν τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή πέφτουν από τα σύννεφα βλέποντας στο GOOGLE να διαφημίζονται σπουδές στη Βουλγαρία τόσο φοιτητικές όσο και μεταπτυχιακές και αναρωτιούνται:
- Γιατί δεν διαφημίζονται και τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, όπως διαφημίζονται τα Βουλγαρικά;
Ιδού η απορία! Δεν διαφημίζονται, γιατί εκτός από την πληθώρα των φοιτητών, δεν έχουν κίνητρο τα έσοδα από αλλοτρίους φοιτητές, ενώ στην γειτονική Βουλγαρία, όπως και στα Σκόπια λειτουργούν και ιδιωτικά πανεπιστήμια στην αγγλική, τα οποία έχουν κίνητρο την είσπραξη των διδάκτρων από τους ξένους φοιτητές, που επί πλέον δίνουν ζωή και στις τοπικές κοινωνίες, όπου λειτουργούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως μισθώματα διαμερισμάτων, εστιατόρια, καφετέριες και όλα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής τονώνοντας την οικονομία.
Ας το δουν αυτό όσοι προτιμούν για τα παιδιά τους ιδιωτικά σχολεία, αλλά αρνούνται την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων!
Τα παιδιά τους όταν μεγαλώσουν δεν θα τα στείλουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια; Ιδού η απορία!..