ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το… χαβά τους!
Έσκασε λοιπόν το κουκί και έγινε γνωστό ότι οι Εθνοπατέρες και Εθνομητέρες ζητούν κι αυτοί τα αναδρομικά τους, πώς θα ζήσουν οι δόλιοι (ταλαίπωροι)! Και δεν ζητούν πολλά, κάπου 2.800 με 3.200 ευρώ το μήνα που συμποσούμενα φτάνουν και τις 300.000 ευρώ. Είναι αυτοί που μας θώπευαν την πλάτη ότι θα σιάσουν την κατάσταση και αυτό το «σιάσιμο» χρεοκόπησε τη χώρα με αποτέλεσμα ο Ελληνικός λαός να χάσει πλέον το 40% του εισοδήματός του, να φθάσει η ανεργία στο 28%, να καταρρακωθεί η μεσαία τάξη, να κλείσουν δεκάδες χιλιάδες καταστήματα, να απολυθούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, να ανακαλυφθεί ο υποκατώτατος μισθός, πολλοί να λεν το ψωμί ψωμάκι και οι Εθνοπατέρες / Εθνομητέρες το χαβά τους: Τα αναδρομικά μας! Δεν αφουγκρασθήκαμε κάποιος να αυτοχειριασθεί από ανέχεια ή από ένδεια ώστε να δικαιολογείται αυτή η απληστία τους!
Χλευάζουν την Πυροσβεστική!
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος στρατηγός και τέως Προστασίας του Πολίτη σ. Τόσκας υποτίμησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία ήταν προϊστάμενος πολιτικός! Φαίνεται, ότι αυτός ακολούθησε τον προκάτοχό του και εκείνος στρατηγός, τον σ. Αντώνη Δροσογιάννη, ο οποίος τους είχε χαρακτηρίσει όλους… ταβλαδόρους (!) διότι κατά τις ώρες που δεν απασχολούνται με την κατάσβεση πυρκαϊών παίζουν τάβλι. Αυτό είναι κακιά απασχόληση; -Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου!..
Θυμάμαι, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκεί που σήμερα είναι το «Grand Serai» στεγαζόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με διοικητή τον Παπαπέτρο, υποδιοικητή τον Μπουραντά και πέντε – έξι ακόμη πυροσβέστες και είχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα. Κάπου εκεί βρέθηκε ένας σκελετός από όχημα ¾ περίπου, τον συμμάζεψαν, τον σουλούπωσαν, διόρθωσαν και τη μηχανή, αυτοί οι ταβλαδόροι και η Π.Υ. απέκτησε ένα όχημα για τις ανάγκες της. Στις 28-2-2019 ένας πυροσβέστης στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας και δεν είναι ο πρώτος, ελπίζουμε να είναι ο τελευταίος, προς τους οποίους πρέπει να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη όσοι τους λοιδόρησαν!..
Οι δίγλωσσοι…
Είναι γεγονός ότι οι ιστορικοί θεωρούν τους δίγλωσσους κατοίκους της Μακεδονίας ως Σλαύους και ότι αποτελούν μια γλωσσική και όχι εθνική ομάδα, είχαν δεν και έχουν ελληνική εθνική συνείδηση. Όσοι εξ αυτών είχαν διαφορετική γνώμη και αντίληψη, ότι δεν αισθάνονται Έλληνες διέφυγαν προς τα βόρεια και εντάχθηκαν στο καθεστώς των Σκοπίων, όπως και πολλοί με ελληνική συνείδηση που ζούσαν είτε στην τότε Γιουγκοσλαβία είτε στην Βουλγαρία μετακόμισαν και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Κορδελιού της Θεσσαλονίκης. Έχουν μείνει αρκετοί ακόμη Έλληνες, είναι οι Σαρακατσάνοι που εγκλωβίστηκαν στις γειτονικές χώρες μετά το κλείσιμο των συνόρων το 1925. Αυτοί στα Σκόπια δεν τολμούν να δηλώσουν ότι αισθάνονται Έλληνες και δεν έχει ληφθεί καμία πρόνοια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι απασχολήθηκαν με τη «Μακεδονική Μειονότητα» που ζει στην Ελλάδα, στη Βόρεια περιοχή της! Αλλά πότε ασχολήθηκε το ελληνικό γκουβέρνο για τον Ελληνισμό της Διασποράς; Ποτέ των ποτών!
Τα ταυροκαθάψια…
Αν δεν με απατά η μνήμη, το κρητικό άθλημα ταυροκαθάψια είναι το ανδροπρεπές άθλημα με το οποίο οι Κρήτες από αρχαιοτάτων χρόνων ασκούντο να πιάνουν τον ταύρο από τα κέρατα! Ένα άθλημα αρκούντως δύσκολο και επικίνδυνο! Και όμως οι σύγχρονοι Κρήτες ή το αγνοούν ή το αποφεύγουν. Καλές οι περιοδείες του προέδρου της Ν.Δ., καλές οι παροτρύνσεις για να ψηφίσουν οι πολίτες την Ν.Δ., καλή και η βαρυσήμαντη προτροπή του Ευαγγ. Μεϊμαράκη να ψηφίσουν την Ν.Δ. οι πολίτες, αλλά δεν είδαμε τόσο τον Μητσοτάκη όσο και τον Μεϊμαράκη να πιάνουν τον ταύρο από τα κέρατα. Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της συνεργασίας μετά τις εκλογές, τις εθνικές. Πώς όμως θα απαλλαγούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αδίστακτο σ. Αλεξάκη με αυτές τις προτροπές και παροτρύνσεις, όταν αφήνουν ανέγγιχτα σοβαρά εθνικά θέματα, όπως π.χ., τι συζητήθηκε μεταξύ σ. Αλεξάκη και σουλτάνου Ερντογάν κατά την δίωρη συνάντησή τους, το χρέος που μας προκάλεσε το πρώτο 6μηνο της αριστερής διακυβερνήσεως και άλλα πολλά!