ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Και κότα, και κόκορας!..

Παρακολουθώ τις εμφανίσεις του ΥΠΠΑΙΘ σ. Γαβρόγλου και οπόταν ο σ. της Παιδείας εμφανίζεται ομού μετά Ιεραρχών και κληρικών παρα είναι ήπιος, γλυκομίλητος, πράος, γαλήνιος, μειλίχιος, συνετός, και συμβατός με τους συνομιλούντας. Οπόταν έχει απέναντί του μαθητές, φοιτητές, καθηγητές άλλους... παρακατιανούς τότε ο σ. Γαβρόγλου είτε δεν τους δέχεται, είτε στις συνομιλίες του εκφράζει όλη του την αυστηρότητα, μένοντας αμετακίνητος στις απόψεις του. Αυτή του η μετάλλαξη στις εμφανίσεις του πως εξηγείται; αναγνώστης του «Π.Λ.» μου τόνισεν, ότι αυτό προδίδει διχασμένη προσωπικότητα, σε άτομα που δεν έχουν επιχειρήματα, κάτι σαν φασιστική νοοτροπία, όπως άλλωστε, μας προδιέθεσε και ο αποπεμθείς ΥΠΕΞ σ. Νίκος Κοτζιάς με το επιχείρημά του ότι άλλοτε είναι κότες και άλλοτε κοκκόρια και μάλιστα λειράτα!

Σκασιάρχες...

Πρόσφατα συζητήθηκαν στη Βουλή οι περιπτώσεις άρσεως της ασυλίας δύο βουλευτών, γνωστού όντως, ότι αυτή γίνεται αναλόγως ποιόν αφορά. Έτσι, στην περίπτωση της άρσεως της ασυλίας του ΥΠΕΘΑ του Ψεκασμενοκαμμένου ήσαν παρόντες 156 εθνοπατέρες/μητέρες, με αποτέλεσμα να ψηφίσουν κατά 118 και υπέρ αυτής 38. Έλειπαν 144 που βοσκούσαν σανό αυτοί και δεν ευρίσκοντο στη Βουλή; Γιατί αν ήσαν παρόντες και οι 144 απόντες τότε μπορεί να ήταν άλλο το αποτέλεσμα! Στην άλλη περίπτωση ήσαν παρόντες 111 και έλειπαν 189, που αν ήσαν παρόντες μπορεί και ο Χρυσαυγίτης βουλευτής που τον αφορούσε να μην παρεπέμπτετο σε δίκη, δηλαδή να μην είχε αρθεί η ασυλία του! Που βοσκούσαν σανό σαν αυτό που προσφέρουν στο λαό, για να τον αποπροσανατολίσουν οι καλοί αυτοί εθνοπατέρες/μητέρες, την αποζημίωση των οποίων καταβάλλει ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος ελληνικός λαός.

Εγκατάλειψη Ηπείρου!..

Ευτυχώς, που βρίσκεται στο Ευρωκοινοβούλιο η ευρωβουλευτής δρ. Ελένη Θεοχάρους, Κύπρια, η οποία αναταράσει τα τελματωμένα ύδατα, όσον αφορά το Βορειοηπειρωτικό, και αυτό με αφορμή την δολοφονία του Κατσίφα. Διότι ελάχιστοι θα γνώριζαν τις βιαιότητες των Αλβανών εναντίον της Εθνικής Μειονότητας, την οποία, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, που θα έλεγε και ο αείμνηστος Μητσοτάκης, καραδοκούν να εκπατρίσουν οι Αλβανοί. Διότι αφορμή ζητούσαν οι Αλβανοί, ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, για να εξωθήσουν τα πράγματα κατά των γηγενών Βορειοηπειρωτών. Εκείνο που καθιστά ανησυχητική την κατάσταση είναι ο ωχαδερφισμός των Τσίπρα και Αναστασιάδη, όπως και των ευρωβουλευτών Ελλαδιτών και Κυπρίων που εφησυχάζουν, χωρίς να κινούν τα γρανάζια του Ευρωκοινοβουλίου, εκτός από την κ. Ελένη Θεοχάρους και τον Νότη Μαριά, όταν μάλιστα Έλληνες Ευρωβουλευτές, (όρα Παπαδημούλης) χαρακτηρίζουν εξτρεμιστή τον δολοφονηθέντα Βορειοηπειρώτη. Δεν αποκλείεται να βρεθούμε σε ένα άγριο πογκρόμ όμοιο αυτού των Κωνσταντινοπολιτών και το 1955 και το 1964. Ας το έχουν υπόψη τους οι εθνοπατέρες που καθεύδουν τον ύπνο του νηδύμου!

Απαραίτητη σήμανση...

Στη συμβολή των οδών Ιωάννου Δομπόλη και Πατριάρχου Λουκάρεως πρέπει οπωσδήποτε να γίνει οδική σήμανση με έντονες διαγραμήσεις ώστε να αποφευχθή τροχαίο ατύχημα. Απο το σημείο εκείνο διέρχονται πάρα πολλοί συμπολίτες μας και μη και οι περισσότεροι προχωρημένης ηλικίας είτε πηγαίνοντας ή επιστρέφοντας από τον ιερό ναό Περιβλέπτου και μάλιστα πενθούντες που τα προβλήματά τους, τους καθιστούν και απρόσεκτους. Προτού θρηνήσουμε θύματα, ας προλάβουμε τα γεγονότα!