Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Να χορηγηθούν κατασχεμένα!

 Πολλά τα κατεστραμμένα οχήματα των κατοίκων στο Μάτι και όχι μόνο θα είναι πολύ δύσκολο για όσους διεσώθησαν αλλά και για τους κληρονόμους των θανόντων να προμηθευθούν νέα έστω και μεταχειρισμένα, αφού προτεραιότητα, πρώτη, για να θυμηθούμε και δηλώσεις πολιτικών, θα έχει η ανακατασκευή των σπιτιών τους που κατεστράφησαν από την μανία του πυρός. Το φιλόστοργο κράτος έχει, όμως, έχει πολλά κατασχεμένα οχήματα, τα οποία σαπίζουν από την επίδραση των καιρικών συνθηκών. Από αυτά μπορεί το επαναλαμβάνω, το φιλόστοργο κράτος να χορηγήσει από τις αποθήκες του Ο.Δ.Δ.Υ ανάλογο όχημα με αυτό που έγινε παρανάλωμα του πυρός.
Η χορηγία αυτή καμία δαπάνη δεν πρόκειται να προκαλέσει για τα έσοδα του κράτους, αφού αυτά τα οχήματα προέρχονται από κατασχέσεις και υπόκεινται στην αδήριτη φθορά του χρόνου μεταβαλλόμενα σε ερείπια…

Το ηθικό πλεονέκτημα…

 Όταν το «φιλόστοργο» κράτος ενισχύει με 5.000 ευρώ τους πυροπαθείς του Ματίου και με 6.000 ευρώ τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες η σ. Παπανάτσιου παίρνει την ρηξικέλευθη απόφαση (που αποσύρθηκε τελικά) να ενισχύσει την αποζημίωση των Προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων, γγ. και λοιπών παρατρεχάμενων στις ΔΕΚΟ και Οργανισμούς με 2.800 ευρώ το μήνα, κάπου 60% της αποζημιώσεώς τους, περίπου 6 μήνες εργαζομένου με τον κατώτατο μισθό των 365 ευρώ και αυτό επί 12μήνου βάσεως, ενώ η ενίσχυση των πυρόπληκτων είναι εφάπαξ. Αυτό, λοιπόν, είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Και όπως διαβάζουμε στον Τύπο και είδαμε στην τηλεόραση, όσοι φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία από τους πυρόπληκτους, αυτή η φιλοξενία τελείωσε στις 31 Ιουλίου και οι ξενοδόχοι ζητούν από τους πυροπαθείς 50 ευρώ την ημέρα χωρίς διατροφή, 60 με πρωινό και 70 ευρώ με δείπνο. Που σ. Αλεξάκη θα βρουν αυτά τα χρήματα, όταν έχουν χάσει όλο τους το βιος και είναι επί ξύλου κρεμάμενοι;

Αλεξίμυαλοι ΣΥΡΙΖΑνελίτες!

 Κατά πως λέμε αλεξιβρόχιο, αλεξιβόρβορο, έτσι είναι και οι αλεξίμυαλοι αυτοί που απομακρύνουν το μυαλό, τη γνώση, τη μάθηση για αυτό είναι κουφιοκεφαλάκηδες.
Οι σοσιαλιστές ευρωβουλευτές αρχές Ιουνίου κατέθεσαν πρόταση στην Ευρωβουλή, με την οποία πρότειναν να συσταθούν μονάδες εκτάκτου ανάγκης της Ε.Ε. όπως όρχος μηχανημάτων έργου για κατολισθήσεις, σεισμούς κ.λ.π., αγορά δέκα πυροσβεστικών αεροσκαφών για αντιμετώπιση πυρκαγιών, κινητό νοσοκομείο για περίθαλψη τραυματιών από σεισμούς, καταρρεύσεις, πυρκαγιές κ.λ.π.
Ε, αυτή τη πρόταση δεν την ψήφισαν οι Αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και οι ακροδεξιοί (είδατε τα ετερώνυμα έλκονται). Δεν την ψήφισαν Παπαδημούλης, Κούλογλου και Σία. Τι έχουν να πουν οι Συριζαίοι μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές;

Δεν διαφύλαξε…

 Στις 20 Ιουλίου έγινε παρανάλωμα του πυρός το Πολεμικό Μουσείο των Χανίων, γιατί είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Το κτήριο αυτό, παλαιοί στρατώνες του ιταλικού στρατού, το είχε ζητήσει ο Δήμος Χανίων για αξιοποίηση, πλην επενέβησαν συλλογικότητες, οι οποίες ετάχθησαν υπέρ των ανθρώπων εκείνων που το χρησιμοποιούσαν ως ενδιαίτημα. Αποτέλεσμα να καταστραφεί εντελώς. 135.000 συμπολίτες μας, συνέλληνες, παραχώρησαν τα ακίνητα που κληρονόμησαν στο κράτος, γιατί δεν είχαν τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: «Ένα ακίνητο με ιστορική σημασία δεν μπόρεσε να διαφυλάξει και να διατηρήσει το κράτος, θα διαφυλάξει και θα διατηρήσει τις τόσες χιλιάδες ακινήτων που εκχώρησαν οι πολίτες στην αδυναμία τους να καταβάλλουν τα τέλη κληρονομιάς; Ή, όλα αυτά τα ακίνητα θα έχουν την ίδια τύχη με το πολεμικό μουσείο των Χανίων; Ιδού η απορία.