ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ξερόχορτα, ξερόκλαδα και πυρκαϊές...

 Παρακολουθώντας την εξέλιξη των πυρκαϊών που ενέσκυψαν στην Αττική, είδαμε με έκπληξη (sic) πίσω από τους ρεπόρτερ κατά την ώρα της πυρκαϊάς, να υπάρχουν ξερόχορτα, «μπαρούτι» με άλλα λόγια για την επέκταση των πυρκαϊών, αφού ταυτόχρονα είχαμε πυρκαϊές σε Τεχνόπολη, Κινέτα, Μάτι, Κάλαμο κ.ά.. Κανείς από τους τοπικούς άρχοντες, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, δημάρχους, αντιδημάρχους κ.λπ., δεν ενδιαφέρθηκε ώστε προτού προκληθούν οι πυρκαϊές να τα αποψιλώσουν; Αλλά, τι λέω! Μήπως στην Μικρή Πόλη μας δεν συμβαίνουν τα ίδια; Ο λόφος Βελισσαρίου ήταν υπερπλήρης από παρόμοια χόρτα, προσάναμα πυρκαϊών. Στο λόφο Περιβλέπτου από την πλευρά του Ι.Ν. κόπηκαν μερικά πεύκα, προφανώς με άδεια του δασαρχείου. Όμως, ο κόπτης άφησε για «σουβενίρ» αρκετά κλαδιά, τα οποία μετατρέπονται τώρα το θέρος σε μπαρούτι. Όλα αυτά και άλλα που η στήλη δεν μπορεί να παραθέσει δεν είναι εναύσματα πυρκαϊών; Τι ψάχνουμε, ψύλλο στ’ άχυρα!

Άβουλος, αναποφάσιστος, ανίδεος!..

 Όσοι εκ των αναγνωστών του «Π.Λ.» παρακολούθησαν την Δευτέρα 23/7 την σύσκεψη που συγκάλεσε ο Prime Minister σ. Αλεξάκης στο Συντονιστικό της Πυ­ροσβεστικής, σχημάτισαν την εντύ­πωση ότι επρόκειτο περί ατόμου λίαν αβούλου, αναπο­φασί­στου, ανιδέου, που βρέθηκε σε μία σύσκεψη που δεν είχε ιδέα για το τι γίνεται!.. Κρύος και άπραγος! Προφανώς, οι παρατρεχάμενοι, τύπου Τόσκα, που δεν βρήκε λάθη, παρά την συνειδησιακή του σύγκρουση και όλα έβαιναν σύμφωνα με το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας, ο Γ.Γ. της οποίας σ. Γ. Καπάκης έλειπε από την σύσκεψη! Ο δε ξερόλας σ. Κουρουμπλής, κατόπιν εορτής ομολόγησε ότι είχε γίνει γνωστό, ότι υπήρχε ένας νεκρός, αλλά δεν έδωσαν σημασία γιατί δεν είχε διασταυρωθεί η πληροφορία! Ο νεκρός είχε ανευρεθεί από τις 19.40’ και η σύσκεψη έγινε στις 23.30’ δηλαδή μέσα σε 4 ώρες δεν μπόρεσαν να διασταυρώσουν την πληροφορία και ο σ. Τόσκας αναρωτιέται, αν έγιναν λάθη τα οποία έψαχνε και δεν μπορούσε να τα βρει!.. Σκέφτομαι, ποια πρωτοβουλία είχε πάρει στη σύσκεψη του Eurogroup, τότε που επί 17 ώρες (sic) συνεδρίαζαν για τα προβλήματα της Ελλάδας και από το άγχος και την στενοχώρια του απέκτησε και έρπη! Εδώ ευτυχως τον απέφυγε!

Άγνωστη λέξη για τον σ. Τσίπρα η συγγνώμη!

 Αφουγκρασθήκαμε, ότι η λέξη συγγνώμη είναι άγνωστη για τον Prime Minister σ. Αλεξάκη, γιατί είναι 44 ετών (sic). Όχι, δεν είναι και μάλιστα την χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Όταν έγινε πρωθυπουργός εν έτει 2015, από του βήματος του τεμένους της Δημοκρατίας ζήτησε συγγνώμη από τους ομοφυλοφίλους, διότι επί τόσα χρόνια δεν είχε γίνει κατορθωτό να ψηφισθεί το Σύμφωνο Συμβίωσης! Όμως από την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι και από ισαρίθμους τραυματίες, που πολλοί θα έχουν τα αποτυπώματα της πυρκαϊάς εφ’ όρου ζωής, δεν μπόρεσε να αρθρώσει αυτήν την τόσο ευγενική και πολιτισμένη λέξη «συγγνώμη», που έπρεπε να απευθύνει τόσο προς τους παθόντες νεκρούς, πυρόπληκτους και τραυματίες, όσο και προς τον ελληνικό λαό, για τα σφάλματα, τις πράξεις και τις παραλείψεις των υπ’ αυτόν εντεταλμένων οργάνων. Αλλά πού να βρεθεί αυτό το θάρρος! Ο σεβασμός και η ευγένεια προς τους νεκρούς και τους παθόντες απαιτεί πολιτιστική απαντοχή, κάτι που δεν ανευρίσκεται στις διαδηλώσεις και στις αρνητικές θέσεις που ως τώρα επρέσβευε ο σ. Τσίπρας!..