ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Mε σταυροδοσία!..

Ο φύσει αυτοεξαπατώμενος σ. Αλεξάκης, σε δήλωσή του, σχετικά με αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα ζητήσει να συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές, οψέποτε και αν γίνουν αυτές και οι προφάτως μεταναστεύσαντες Έλληνες, τόνισε:
- Παραβιάζει ανοικτές θύρες ο Μητσοτάκης!
Μπορεί στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού να είναι αυτή η δυνατότητα στους Έλληνες της Διασποράς, αλλά κύρια πρόθεση του λαοπροβλήτου είναι οι ευρωβουλευτές να εκλεγούν χωρίς σταυρό, προκειμένου να επιλεγούν «τα δικά μας παιδιά» από όλα τα κόμματα. Αυτό αντίκειται στις πρόνοιες του Συντάγματος (καλά αυτό ποδοπατείται συνεχώς) και στερεί τους ψηφοφόρους από την έκφραση των δυνατοτήτων επιλογής, λίαν αντιδημοκρατικό πνεύμα. Και γιατί όσοι έφυγαν τα τελευταία 10 χρόνια και όχι όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού; Καλοί είναι να τους επικαλούμαστε στις δύσκολες στιγμές του έθνους, αλλά και να τους περιφρονούμε δεόντως!

Σε αγρανάπαυση!

Αλήθεια, πόσους ευρωβουλευτές έχουμε στο Ευρωκοινοβούλιο; Κατ’ άλλους 24, και κατ’ άλλους 23. Και από τους 23, ζωή να έχουν όλοι τους, μόνον δύο με επιστολή τους, ο σ. Παπαδημούλης και ο ανεξάρτητος Μαριάς προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και προς τον Γιουνκέρ, αναφέρονται για το πρόβλημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που έχουν συλληφθεί από την τουρκική τζανταρμερία και βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως, ζητούντες την άμεση αποφυλάκισή τους. Οι άλλοι 21 με τι ασχολούνται εις τας Βρυξέλλας και τας Ευρώπας; Δεν τους απασχολούν τα εθνικά θέματα ή είναι κυριευμένοι από το: «Ωχ, αδερφέ, άλλη δουλειά δεν έχουμε»;
Αν έχουν κι άλλη δουλειά, και επειδή δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν βαστιούνται, ας αφήσουν το ευρωβουλευτιλίκι για κάποιον άλλον που δεν έχει άλλη απασχόληση και μπορεί και θέλει να ενδιαφερθεί για τα εθνικά θέματα. Ας τα αφήσουν για κάποιον άλλον που μπορεί να ανταποκριθεί!

Ημιμαθής ο λαοπρόβλητος!..

Πώς τα κατάφερε και τον έμπλεξε ο Ζόραν Ζάεφ τον λαοπρόβλητο, κατάλληλο για πρόεδρο σε 15μελές δημοτικού σχολείου, όταν μας βομβάρδιζε από το Νταβός, ότι είναι η ιστορική στιγμή για την ρύθμιση του Μακεδονικού! Σε συνέντευξη Τύπου προ δύο μηνών ερωτώντας την δημοσιογράφο από τα Σκόπια η οποία είχε δηλώσει, ότι είναι από την FY­ROM, της είχε τονίσει:
- Στην άλλη συνέντευξη να δηλώσεις, ότι είσαι από την Горна Македонија (αυτή είναι η σλαβική γραφή). Είχε προϊδεάσει την δημοσιογράφο και, φυσικά και τους άλλους συναδέλφους της και την κοινή γνώμη που παρακολουθούσε την συνέντευξη, ότι κυρίαρχο όνομα ήταν το Горна Македонија. Αλλά του την έφερε ο Ζάεφ, τον εξαπάτησε δηλαδή, ότι προτίθεται να εισηγηθεί το «Μακεδονία του Ίλιντεν», που σημαίνει την εξέγερση των Βουλγάρων Κομιτατζήδων, ανήμερα της εορτής του προφήτη Ηλιού, που αυτή την εξέγερση την πλήρωσαν οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής Κροσόβου, Μελενίκου, Μοναστηρίου κ.ά. Οι Βούλγαροι, ως συνήθως, την γλύτωσαν τη σφαγή από τα στρατά των Τούρκων!