ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Εντυπωσιακή «ομοψυχία»!

Βρε, βρε, πώς μόνιασαν τόσο πολύ όλοι και δείχνουν το αμέριστο ενδιαφέρον τους να χαρίσουμε το όνομα Μακεδονία στους επίλυδες Σλάβους, όπως άλλωστε τους αποκαλεί στο βιβλίο του και ο πρώτος πρόεδρος των Σκοπιανών Κύρο Γκλιγκόροφ. Είναι ευκαιρία να μην την χάσουμε, τόνισε με νόημα ο σ. Μαργαρίτης της άλλοτε ΔΗΜΑΡ του Γέροντος Παρατατικού. Είναι ευκαιρία λοιπόν! Και τόσα χρόνια που δεν επωφεληθήκαμε αυτής της ευκαιρίας τι ζημιωθήκαμε; Ποία πλευρά είναι η επισπεύδουσα, επιζητώντας την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την «καταραμένη. Ε.Ε.; Και γιατί να ενδώσουμε χαρίζοντας το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς, που αυτή τη στιγμή η βουλγαρική πρεσβεία στα Σκόπια έδωσε σε 85.000 οικογενειάρχες βουλγαρικά διαβατήρια, άρα είναι Βούλγαροι και ως οικογενειάρχες, απαριθμούν περί τα 320.000 άτομα βουλγαρικής καταγωγής; Δηλαδή, καθιστούμε και τους Βουλγάρους Μακεδόνες; Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου!..

Όχι και όλοι!..

Αφουγκραζόμενος τον σ. Μπαλάφα, αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, έμεινα ενεός, δηλαδή χάνος, όταν είπε:
- Όλες οι χώρες έχουν αναγνωρίσει την FYROM ως Μακεδονία και εμείς επιμένουμε να ονομασθεί με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό!..
Λάθος, σ. Μπαλάφα, δεν την έχουν αναγνωρίσει όλες οι χώρες, ακόμη και η Σερβία που από τις πρώτες την είχε αναγνωρίσει, ανακάλεσε την αναγνώριση. Και αν την έχει αναγνωρίσει η Ζιμπάμπουε ή το Τσαντ, μηδέν εις το πηλίκιον που θα έλεγε και ο ΓΑΠ. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, διότι η δική μας αναγνώριση της ανοίγει το δρόμο προς το ΝΑΤΟ, αυτό των δολοφόνων των λαών και της Ε.Ε.. Ξεχνά είτε ηθελημένα είτε αθέλητα ο σ. Μπαλάφας την Μεγάλη Βρετανία που την αναγνώριζε όλη η Υφήλιος και ο σθεναρός στρατηγός Ντε Γκωλ την ανάγκασε να αλλάξει όνομα ως Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί η Γαλλία είχε περιφέρεια με το όνομα Βρετάνη και δεν ήθελε να προκύψουν προβλήματα στο μέλλον. Εμείς θα είμαστε και κερδισμένοι αν τεθεί χρονικός ή γεωγραφικός προσδιορισμός! Τάδε έφη ο σ . Αλεξάκης, ο και αγεωγράφητος και ανιστόρητος!..

Οι παλαίστρες!..

Με κάποια καθυστέρηση, τουλάχιστον τριών ετών, σκέφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούν με την πάλη για να επιτύχουν από τους θεσμούς, διάβαζε κουαρτέτο, ότι πρέπει κάποιες δεσμεύσεις να αλλάξουν, να τροποποιηθούν! Αυτό συμπεραίνει ο τηλεθεατής από την αλεκτορομαχία σ. Αυλωνίτου - Ρωμανιά στον ΣΚΑΙ, όταν την αφουγκρασθήκαμε να δηλώνει στεντορεία τη φωνή, ότι:
- Εμείς θα παλέψουμε για να τα αλλάξουμε!..
Φαίνεται, η πολυπράγμων σ. Ελένη Αυλωνίτου δεν γνωρίζει δύο πράγματα: α) Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, έστω κι αν αυτό είναι το Δ.Ν.Τ.! β) Ουδεμία μεταμέλεια συγχωρείται εν τω τάφω!
Μετά την υπογραφή του Δ’ Μνημονίου, το οποίο ο σ. Αλεξάκης υπέγραψε μετά την 17ωρη συνεχή διαπραγμάτευση, ένεκα της οποίας έβγαλε και τον γνωστό έρπη, οι θεσμοί, απαιτούν εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί! Τελεία και παύλα, σ. Αυλωνίτου!

Να μην ξέρουμε;

Απευθυνόμενος ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς και τονίζοντας προς την αν. Υπουργό σ. Θεανώ Φωτίου, ότι οι συντάξεις πετσοκόβονται, η σ. Θεανώ, εξεφράσθη λες και έσερνε μάλλον τον χορό τον καλαματιανό! Όπα, κ. Αυτιά, όπα, κ. Αυτιά! Δηλαδή, δεν πρέπει το πόπολο να γνωρίζει πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου 2019; Άλλο και τούτο και για το λόγο αυτό έχει ψηφισθεί σχεικός νόμος με υπόδειξη και σύσταση των θεσμών, των σκληροπυρηνικών δανειστών, ώστε οι δεινώς φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν πού βαδίζουν. Και όμως η φιλολαϊκή (sic) κυβέρνηση του λαοπροβλήτου (sic) σ. Αλεξάκη, αποφεύγει αυτό το πικρό ποτήριο, το οποίο θα ρουφήξει μέχρι τρυγός, αφού πιέζεται από τους θεσμούς, όπως πιέζεται και για τα διόδια που ο σ. Σπίρτζης προσπαθεί με δόλιους και πλάγιους τρόπους δήθεν μου και τάχατες να απαλλάξει τους κατοίκους των περιοχών πλησίον των διοδίων! Όπα, σ. Θεανώ, όπα, σ. Θεανώ!..