ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Aπληστία πολιτικών...

 Οι πολιτικοί μας δεν αναδεικνύονται χωρίς την θέλησή τους, αλλά μετά φορτικών πιέσεων τόσο των ιδίων όσο και παραστεκομένων παραγόντων, οι οποίοι θέλουν να αναδείξουν δικά τους πρόσωπα, ώστε να τα ελέγχουν. Γνωρίζουν, λοιπόν, τις δυσκολίες στο λειτούργημά τους, αλλά και τις περίσσιες χάρες, για να θυμηθούμε και τον συγγραφέα Γιάννη Κονδυλάκη. Και αφού τις γνωρίζουν τις δυσκολίες που, τυχόν, θα συναντήσουν να κάνουν «ίσκιο του κεφαλιού τους», όπως θα έλεγε και η αείμνηστος γιαγιά μου!
Θα ΄θελα να τονίσω από αυτή τη στήλη στους λείμακες πολιτικούς μας, πως άλλοι πολίτες συναντούν δυσκολίες και αντιξοότητες, όπως π.χ. οι εκπαιδευτικοί που στην επιθυμία τους για ανέλιξή τους φοιτούν στην μετεκπαίδευση, εκτός της περιφέρειάς τους, δηλαδή στην Αθήνα, όπου πρέπει να διατηρούν διαμέρισμα διαμονής, δεύτερο νοικοκυριό, μετακινήσεις και λοιπά και όμως το φιλόστοργο κράτος δεν τους ενισχύει επί πλέον. Όταν φοιτούσα στην Μείζονα Μετεκπαίδευση επί μία διετία, λάμβανα, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι μόλις 10% επί του βασικού μισθού. Ανταποκρίνεται αυτό στα επιπλέον έξοδα; Ενώ 1.000 ευρώ είναι ένας σημαντικότατος μισθός, όταν νεοδιοριζόμενος δάσκαλος λαμβάνει μόλις 750!

Πανευτυχείς οι Συριζαίοι!

Πλέουν σε πελάγη ευτυχίας οι Συριζαίοι με την πληροφορία ότι οι Σκοπιανοί άλλαξαν το όνομα στο αεροδρόμιο και στην μαγκιστράλα (εθνική οδό). Έτσι, έκαναν το πρώτο βήμα για την σύναψη της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων!
Όμως, στη Μικρή Πόλη μας έχουν γίνει πολλές μετονομασίες οδών, όπως π.χ. η οδός Μανωλιάσσης που άρχιζε από την πλατεία Ολυμπιάδος και τελείωνε στο Σταυράκι. Το νέο της όνομα πλέον είναι το πρώτο ήμισυ Ναπολέων Ζέρβας και το υπόλοιπο Άρης Βελουχιώτης! Αποκλείται αύριο ή μεθαύριο, ένας δήμαρχος προερχόμενος από την Μανωλιάσσα, όπως ευτυχήσαμε να έχουμε δύο δημάρχους από το Κουτσελιό, να αλλάξει το όνομά της και να την επονομάσει σε οδό Μανωλιάσσης; Ποιος θα τον εμποδίση, όταν έχει το Δημοτικό Συμβούλιο με το μέρος του; Ποιος, λοιπόν, θα εμποδίσει τον διάδοχο του Ζόραν Ζάεβ να επονομάσει και το αεροδρόμιο και την μαγκιστράλα σε «Μέγας Αλέξανδρος»; Ο διεθνιστής Τσίπρας θα εμποδίσει τον καπιταλιστή Ζόραν Ζάεβ ή τον σκληροπυρηνικό Νικόλα Δημητρώφ;
Άλλο ο Τσίπρας!..

Αφουγκραζόμενος τον σ. Μπαλάφα στον ΣΚΑΪ να δηλώνει ότι 140 χώρες αναγνωρίζουν την FYROM ως Μακεδονία και ότι πρέπει να έχουμε στα σύνορά μας μία χώρα αξιόπιστη (sic), εμνήσθην αρχαίων ημερών, τότε που το σημερινό Ηνωμένο Βασίλειο το αποκαλούσαν Μεγάλη Βρεταννία όλες οι χώρες του πλανήτη, μηδεμιάς εξαιρουμένης. Τότε της άνοιξε η όρεξη να ενταχθεί στον τότε ΕΟΚ, γενεσιουργό κοιτίδα της σημερινής Ε.Ε., αλλά απέναντί της είχε τον δυναμικό ηγέτη Κάρολο Ντε Γκωλ, ο οποίος όρθωσε το ανάστημά του και αρνήθηκε την ένταξή της αν πρώτα δεν άλλαζε το όνομά της από Μεγάλη Βρετανία σε ο,τιδήποτε άσχετο με την Γαλλική Βρεττάνη, για να μην έχει ερείσματα προς την Γαλλία. Και το άλλαξε το όνομα η κραταιά Μεγάλη Βρετανία, η πονηρά Αλβιών σε Ηνωμένο Βασίλειο. Όμως, η Γαλλία είχε ηγέτη έναν εκ των τριών πιο δυναμικών εκείνης της εποχής, έναν γίγαντα της πολιτικής, τον Κάρολο Ντε Γκωλ και όχι έναν νάνο και μάλιστα κωλοτούμπα τον σ. Αλεξάκη, που είναι ο «γιες μεν» της εποχής μας! Να πρόκειται άραγε για τα σημεία των καιρών; Ιδού η απορία!.