ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας!

Δευτέρα 4/12 και Τρίτη 5/12 ο ήλιος προσέφερε άφθονη την θαλπωρή του και τον άπλετο φωτισμό του και όμως στα δημόσια γραφεία και στα σχολεία τα φώτα ήταν αναμμένα από πρωίας άχρι μεσημβρίας. Σ’ άλλες περιπτώσεις είχαν ή τις κουρτίνες ανοιγμένες εμποδίζοντας την είσοδο του ζωογόνου φωτός του ηλίου ή τα στόρια κατεβασμένα και σε πολλές περιπτώσεις και τα στόρια ανεβασμένα και τις κουρτίνες τραβηγμένες αλλά τα φώτα ανοικτά. Το ερώτημα;
Στα σπίτια τους οι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί έχουν τα φώτα αναμμένα επί 24ώρου βάσεως ή εκεί τα πληρώνει ο χρήστης και γίνεται οικονομία στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος;
Όταν η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά που δεν έχουν εξοφλήσει τον λογαριασμό τους και καλώς κάνει, αλλά συμβαίνουν και περιπτώσεις από οικονομική αδυναμία, είναι πρόκληση η σπατάλη στα δημόσια καταστήματα!
Άλλο εξιχνίαση,άλλο πρόληψη...
Φαίνεται, ότι οι παροικούντες τα υπουργεία, καλή ώρα ο στρατηγός σ. Νίκος Τόσκας, ζει στον κόσμο του, όταν από «βοθροκαναλίων» μας διαβεβαίωνε ότι η χώρα μας είναι πόλος ασφαλείας και σταθερότητας. Την ίδια στιγμή και προτού καταστρέψει (αποτελειώσει) τον λόγο του ο σ. Τόσκας ομάδα μπαχαλάκηδων (;), αναρχικών (;), ρουβίκωνες (;), αντιεξουσιαστές (;), μόνον ο σ. Τόσκας μπορεί να μας πει τι ήταν, μπήκαν στο συμβολαιογραφείο γνωστής συμβολαιογράφου και το έκαναν κατ’ άλλους λαμπόγυαλα, κατ’ άλλους γυαλιά καρφιά και κατ’ άλλους «γης Μαδιάμ» και με την σύσταση «να μην μιλήσει όσο η ομάδα θα εργαζόταν στο συμβολαιογραφείο της για την άλωσή του. Και ακολούθησαν κι άλλες παρόμοιες επιθέσεις!
Το ότι η Αστυνομία εξιχνιάζει τα εγκλήματα είναι άξια συγχαρητηρίων, το ότι δεν μπορεί να περιορίσει την εγκληματικότητα είναι άλλο θέμα, γιατί όταν επεμβαίνει αυτή, επεμβαίνουν κι άλλοι άνωθεν με την εντολή «να μην πειραχθούν τα παιδιά και να αφεθούν ελεύθερα εκεί όπου συνελήφθησαν», που σημαίνει οι αστυνομικοί έκαναν μια βόλτα τα καλόπαιδα αυτά!..
Πράξεις και παραλείψεις κρατικές!
Όταν το «φιλόστοργον» κράτος διαθέτει περί τις 11.000 ευρώ για την αντικατάσταση των ελαστικών της τεθωρακισμένης MERCEDES του σ. Ν. Τόσκα. Όταν το αυτό κράτος διαθέτει λιμουζίνες για τους / τις πατρικίους /ες.
Όταν το αυτό κράτος «αποζημιώνει» με περίπου 10.000 ευρώ τους παραπάνω, είναι κατάπτυστη η συμπεριφορά του να μην διαθέτει το ευτελές ποσό των 300 ευρώ ανά έτος για την προμήθεια από τους αστυνομικούς των απαραιτήτων στολών και δη των μοτοσικλετιστών, για να εκτελούν με ασφάλεια την υπηρεσία τους! Όπως είναι αδιανόητο από τις περίπου 600 μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. οι μισές να είναι παροπλισμένες από έλλειψη ανταλλακτικών για την επισκευή τους και να αναμένουν κάποιον μπουρζουά να διαθέσει το απαραίτητο κονδύλιο για την επισκευή τους ή την αγορά νέων. Κάποτε πρέπει η Ψωροκώσταινα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παύσει να είναι ο ζήτουλας ες αεί!..
Βάκη, η μη αφουγκρασθείσα σύντροφος!..
 Μας καράφλιασε η σ/σσα Βάκη Φωτεινή με τα λεγόμενά της στον ΣΚΑΪ, ότι δεν αφουγκράσθηκε για την υπερφορολόγηση των πολιτών!..
Από του βήματος της Βουλής τόσο ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ σ. Χουλιαράκης, όσο και αυτός ούτος ο σ. Γιούκλιντ Τσακαλώτος, εις επήκοον πάντων των εθνοπατρικίων, μας κούφαναν, ότι η μεσαία τάξη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι υπερφορολογήθηκαν, για να καλυφθούν οι ανάγκες καταβολής ενισχύσεων, επιδομάτων στις ευάλωτες τάξεις!.. Και αυτό δεν έγινε μόνο για το 2017, αλλά θα συνεχισθεί και το 2018 ίσως και το 2019 και έχει ο Θεός για παραπέρα!
Αυτό σε απλά νεοελληνικά σημαίνει: Φτωχαίνουν τη μεσαία τάξη, για να μοιράζουν επιδόματα σε ευάλωτες τάξεις!..