ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Οι «φίλοι» μας οι Ιταλοί!

• Από την εποχή του Πύρρου, που πάτησε τα ιταλικά χώματα, οι «φίλοι» μας οι Ιταλοί δεν μας βλέπουν με καλό μάτι, συμπλέοντες μάλιστα και με τους άλλους «φίλους» μας και συμμάχους μας Τούρκους! Προσφάτως η Ιταλία, αυτή που συμμετείχε μαζί με άλλους Μεσογαίους στην πρόσκληση του σ. Αλεξάκη, εφοδίασε την Αλβανία με πολεμικό υλικό, αρκετό για τον εξοπλισμό μιας πολεμικής συνθέσεως ταξιαρχίας!.. Προς τι αυτή της η γενναία χειρονομία; Οι γείτονές μας Ιταλοί δικαιολογούν την παραχώρηση αυτού του πολεμικού υλικού για την φύλαξη του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ! Παρά ταύτα, αυτό το γεγονός πέρασε τελείως απαρατήρητο από τους πολιτικούς μας και κυρίως από τον σ. Αλεξάκη που εμπιστεύθηκε τους Μεσογαίους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Πάντα, στην πολιτική προέχουν τα συμφέροντα και μετά τα πολιτικά πιστεύω!..
Σύνδρομο Επιτροπών!

• Είναι γνωστή η αποστροφή του Ελευθερίου Βενιζέλου που καράφλιασε εκείνη την εποχή την Κοινή Γνώμη:
- «Θέλετε να διαιωνίσετε ένα πρόβλημα; Συγκροτήστε μία επιτροπή» απεφήνατο ο μεγάλος εκείνος πολιτικός!
Αυτό ίσως επιβεβαιώνεται και με την σύσταση επιτροπής για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας και γενικότερα στην Ήπειρο.
Ήδη, ευρισκόμεθα στο τέλος της τουριστικής περιόδου και δεν διαπιστώσαμε κάτι νεοφανές ή επιπλέον από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια στο τουριστικό προϊόν, όπως επεκράτησε να λέγεται. Δεν είδαμε ανάπτυξη στον περιπατητικό τουρισμό, στον αναρριχητικό, στον ορειβατικό, στον θρησκευτικό, στον ιατρικό και ιαματικό, στον συνεδριακό εκτός από τα δύο πολιτικά συνέδρια, στον αθλητισμό, στον αλιευτικό (που να γίνει αυτός στην όζουσα λίμνη;), στον πολιτιστικό, στον ναυτικό, σ’ αυτόν της υπαίθρου, στον γαμήλιο, στον κινηματογραφικό, στον... Εκτός και αν το πρώτο έτος αφιερώθηκε στον προγραμματισμό και θα ακολουθήσει η έμπρακτη εφαρμογή του. Οψόμεθα!..

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια...

 • Σε δηλώσεις του προτού γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στην ΔΗΣΥ ο Νίκος Ανδρουλάκης, τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας και ιδιωτικών πανεπιστημίων με την προϋπόθεση να μην χορηγούνται τίτλοι σπουδών ανεξέλεγκτα!
Μα είναι δυνατόν να χορηγούνται τίτλοι σπουδών ανεξέλεγκτα; Δεν θα απωλεσθεί η αξιοπιστία του ιδρύματος; Διότι, αν χορηγηθούν τίτλοι σπουδών σε άτομα που δεν δικαιούνται και αυτά τα άτομα δεν θα ανελιχθούν και τα ιδρύματα θα χάσουν την έξωθεν καλή τους μαρτυρία. Ο ιδιωτικός τομέας στηρίζεται στην αριστεία, στην πρόοδο, στην προώθηση των καινοτόμων εφαρμογών και σε κάθε τι που προάγει την πρόοδο, διότι άλλως η φήμη τους θα εξαερωθεί και μετ’ ου πολύ θα κατεβάσουν ρολά.
Μήπως, φοβούνται τα δημόσια πανεπιστήμια, ότι τα ιδιωτικά θα είναι ένας σοβαρός παράγοντας που δεν θα μπορέσουν να τον αντιμετωπίσουν και γι’ αυτό αντιδρούν στην ίδρυσή τους και λειτουργία τους!..
Ιδού η ευκαιρία...

 • Τα γεγονότα είναι ταυτόχρονα, αυτό της μη αναδείξεως ως σημαιοφόρου του Αμίρ του ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Δάφνης και του Ανωνύμου ή αγνώστων στοιχείων μαθητή του ΕΠΑΛ Γαζίου Κρήτης που αναρριχήθηκε και ανάρτησε τη Σημαία σε στύλο της ΔΕΗ και τιμωρήθηκε από τους καθηγητές του!..
Και τον μεν πρώτο τον κάλεσε ο σ. Αλεξάκης και τον βράβευσε, δίνοντάς του και μία σημαία ελληνική δώρο, ενώ αυτός μένει στην Ελλάδα εν αναμονή αναχωρήσεώς του για την Γερμανία να συναντήσει τον πατέρα του!
Ο δε έτερος Ελληνογενής, ο οποίος αυθόρμητα αναρριχήθηκε και ανάρτησε την Σημαία άχρι τούδε δεν έγινε δεκτός από το σ. Αλεξάκη, που προδίδει έντονες ρατσιστικές αποκλίσεις στους ενοικούντες το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό έπρεπε οι παρατρεχάμενοι τύπου Καρανίκα να το υπενθυμίσουν στον σ. Αλεξάκη, ώστε να αποφευχθούν δυσμενή σχόλια για τον Premier Minister!..