ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ποιοί υπουργοποιούνται...

Σε ρυθμούς ανασχηματισμού της Κυβερνήσεως βαδίζει ο σ. Αλεξάκης. Και όσα διαρρέονται από το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνουν πολλά περιθώρια για την υπουργοποίηση συντρόφων και συντροφισσών που δίνουν την μάχη για τον σοσιαλισμό, όπως η σ. Βάκη, ο σ. Βέττας, η σ. Καφαντάρη, η σ. Καρακώστα, η σ. Αυλωνίτου, ο σ. Μανιός, ο σ. Σαμορέλης και ίσως μια πεντάδα ακόμη απ’ αυτούς που έχουν συμπληρώσει τα ένσημά τους από την ανελλιπή μάχη τους από τα τηλεπαράθυρα των βοθροκαναλίων! Οι άλλοι; Οι άλλοι θα ευρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, ίσως κάποιος απ’ αυτούς που έχει κατά νου, ο σ. Αλεξάκης να θεωρήσει δυσβάστακτο το φορτίο της υπουργοποιήσεώς του και να μεταμεληθεί και να αρνηθεί την τιμητική αυτή επιλογή του πρωθυπουργού, οπότε έρχεται η σειρά κάποιου άλλου έστω και ολιγώτερο μαχητή!

Η Ελλάδα χώρα... ασφαλής!

Μετά τον Δ. Αναγνωστάκη, γ.γ. του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη, ότι τα πρόσφατα γεγονότα στην οδό Ερμού ήταν ένα μεμονωμένο φαινόμενο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των προθηκών και όχι μόνο, σε 62 καταστήματα, αφουγκρασθήκαμε και τον σ. Τσίρκα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι επικρατεί ασφάλεια στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας! Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε γιατί βλέπουμε στην τηλεόραση ή βοθροκάναλα κατά το σ. Π. Πολάκη, διάφορους ανθρώπους να κραδαίνουν τις καραμπίνες τους στις αυλές των σπιτιών τους, να ασφαλίζουν με θωρακισμένες πόρτες τα διαμερίσματά τους, να τοποθετούν κάμερες για τον έλεγχο των προσερχομένων και πάλι να μην αισθάνονται ασφαλείς; Μήπως εμείς ζούμε σ’ άλλον πλανήτη και σ’ άλλον ο σ. Τσίρκας; Ή, δεν έχει αφουγκρασθεί επιδρομές σε ηλικιωμένους κυρίως ανθρώπους, που άλλους μεν τους ξυλοφόρτωσαν και άλλους τους βασάνισαν βαναύσως μέχρι εξοντώσεως; Αυτά δεν ωραιοποιούνται με απλές και ανεδαφικές δηλώσεις ότι είμαστε ασφαλείς!

Οι ομοκρέββατοι!..

Μερικοί πολιτικοί δεν είναι μόνον αθυρόστομοι αλλά και γλωσσοπλάστες, όπως ο τέως Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σ. Σαχινίδης, που μετέχοντας σε πάνελ στον ΣΚΑΙ στις 22/8 απεκάλεσε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ομοκρέββατους! Και, φυσικά, με την φυσική έννοια και όχι μ’ αυτή των «υπερηφάνων» όπως απεκάλεσε ο πρωθυπουργός σ. Αλεξάκης τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες, τις τρανσεξουάλ κ.λπ. φρούτα, μετά την παρέλασή τους στο Σύνταγμα. -Να είσθε υπερήφανοι!..
Εδώ όμως πρόκειται περί δύο, ετεροκλήτων κομμάτων, το ένα αλλοιθωρίζον προς την άκρα αριστερά, την σταλινική και το άλλο προς την άκρα δεξιά και, κατά τους φυσικούς νόμους, τα ετερώνυμα έλκονται!..

Στυλιάνειο σύνδρομο...

Το 1967 υπηρετούσα στην Πρέβεζα και μας ειδοποίησαν ότι έρχεται ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, ταξίαρχος Παττακός και πρέπει με το σχολείο να τον υποδεχθούμε. Όταν αφίχθηκε ο Στυλιανός Παττακός, συνοδεύετο από τον στρατοπεδάρχη της Μακρονήσου αν/χη Σκαλούμπακα και δύο κομμουνιστές Πρεβεζιάνους που είχαν αποφυλακισθεί. Στο λόγο του ο Παττακός μεταξύ των άλλων μας καράφλιασε, λέγοντας:
- Όταν περνώ στο δρόμο τρέχουν και μου ασπάζονται το χέρι και με διαβεβαιώνουν, ότι η «επανάστασις» έσωσε την πατρίδα!
Τι διαφορετικό είπε ο σύντροφος Γιάννης Μπαλάφας, που μας έχει τρελάνει με τις μπαρούφες του, όπως «μη συμβεί καμιά στραβή, σαν αυτή που σκότωσε τον Μάριο...» και τώρα: «Έτρεξε το μηχανάκι και του είπε: «Είστε ευεργέτες»! Μα καλά, μιλάνε και τα μηχανάκια ή το είδε στο όνειρό του;