ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Όλοι μαζί μπορούμε!..»

Η επωδός αυτή της σ. Έλενας Κουντουρά, ότι «όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε...» δεν αναφερόταν στο γνωστό σύνθημα του ΣΚΑΙ, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους σκοπούς μας. Αυτό μου έφερε στο νου το άλλο σύνθημα:
- Στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά!
Αυτό συμβαίνει και σήμερα, καθώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αύξησε το φόρο στο Νησιά του Αιγαίου, τα οποία ευνοούνται από οδηγίες της Ε.Ε. για μειωμένους φόρους λόγω ιδιάζοντος καθεστώτος. Οι Αριστερονεοφιλελεύθεροι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αύξησαν τους φόρους από το 13% στο 24%. Δηλαδή, όταν ένα λίτρο γάλα στον Πειραιά πωλείται 1 ευρώ π.χ., στα νησιά λόγω μεταφορικού κόστους αυτό πωλείται 1,10 ευρώ το λίτρο και φυσικά όλα τα προϊόντα είναι ακριβότερα. Αυτό ή χαχόλοι είναι που μας κυβερνούν ή χαχόλους θεωρούν τους κατοίκους των Νησιών. Άλλη ερμηνεία δεν χωράει σ’ αυτήν την περίπτωση!

Κοντόθωροι Συριζανελίτες!..
Όταν ο Θεός έβρεχε μυαλά, οι Συριζανελίτες προφανώς κρατούσαν ή αλεξίηλια ή αλεξιβρόχια (ομπρέλες), αλλιώς δεν εξηγείται αυτή τους η στενοκεφαλιά με την επιβολή φόρων και πάλι φόρων και επιπροσθέτων φόρων! Ιδού η απόδειξη: 700.000 Ι.Χ. έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην Εφορία, που σημαίνει, ότι αυτά τα Ι.Χ. δεν πληρώνουν φόρους, δεν καταναλώνουν καύσιμα και λιπαντικά, δεν συντηρούνται στα συνεργεία, από όπου το κράτος θα εισέπραττε τον ΦΠΑ από τις επισκευές και τα ανταλλακτικά, δεν καταβάλλουν διόδια, δεν αλλάσσουν τα ελαστικά τους και πολλά άλλα από όπου το κράτος θα είχε σημαντική ωφέλεια. Αρκεί να σημειωθεί, ότι στη γειτονική Βουλγαρία η βενζίνη πωλείται προς 2,30 λέβα ή 1,15 ευρώ και στο πρώτο πρατήριο εντός του ελλαδικού χώρου αντί 1,68 ευρώ. Ποιος ξένος θα προμηθευθεί βενζίνη από το Ελλαδιστάν; Ουδείς!.. Όταν τους θερινούς μήνες από την Βουλγαρία και μόνον εισέρχονται περί τις 100.000 Ι.Χ. την ημέρα, αντί να τους παρακινούμε να εφοδιάζονται με καύσιμα εντός της Ελλάδος παρακινούμε τους Έλληνες των παραμεθορίων περιοχών να πηγαίνουν εκτός Ελλάδος, Βουλγαρία – Σκόπια και να προμηθεύονται από εκεί καύσιμα. Ντροπή!
Η «στραβή»...
Το θάνατο του μαθητή Μάριου στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα, ο σ. Μπαλάφας την απέδωσε σε κατά σύμπτωση στραβή! Όμως, από άλλη στραβή τραυματίσθηκε σοβαρώς εποχούμενος σε μοτοσυκλέτα εκεί κατά τη Δραπετσώνα μεριά, με αποτέλεσμα να καταπέσει μαζί με το δίκυκλο και να τραυματισθεί επίσης σοβαρώς και από την κατάπτωση, αφού εσύρθη περί τα 100 μ.
Δηλαδή, όλες αυτές οι στραβές και όσες συμβαίνουν από κυνηγούς κατά το προσφιλές τους άθλημα, εμβάλλουν σε ανησυχία τους πολίτες για την ακεραιότητά τους, διότι δεν γνωρίζουν από πού θα τους έρθει η στραβή. Καλό είναι ο αρμόδιος υπ/γός του ΠροΠό να προβεί στις ανάλογες μεθοδεύσεις, ώστε αυτή η αχαλίνωτη χρήση των πολεμικών και κυνηγετικών όπλων να περιορισθεί στο ελάχιστο και από άτομα έχοντα σώας τας φρένας τους!
Το σύνδρομο του Λεχ Βαλέσα!
Στη διάρκεια του μακαρία τη λήξει Υπαρκτού Σοσιαλισμού στην Πολωνία είχε δραστηριοποιηθεί ο Λεχ Βαλέσα ως συνδικαλιστής στα ναυπηγεία του Γκ’ντασκ (Γδύνια), όπου ανέπτυξε έντονη δράση παρά τις δικτατορικές διαταγές του στρατηγού Γιαρουζέλσκι και το αποτέλεσμα ήταν η χούντα του (υπαρκτού σοσιαλισμού) να γονατίσει και να πέσει! Σήμερα στην Πολωνία ο πρωθυπουργός βάλθηκε να εκπορθήσει τα θεσμικά εμπόδια -όπως τα αποκάλεσε ο δικός, εν σφάλμασι περιπεσών, οιηματίας- αλλά οι Πολωνοί, που φαίνεται ο τράχηλός τους ζυγό δεν υποφέρει, ξεσηκώθηκαν και σε αλλεπάλληλες διαδηλώσεις τους ζητούσαν την παρέμβαση του προέδρου, όπως και έγινε, ώστε να μην μειωθεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, όπως αυτή έχει εξακτινωθεί από την εποχή του Γάλλου φιλοσόφου Μοντεσκιέ! Την «δόξα» του Πολωνού πρωθυπουργού εζήλωσε ο δικός μας ή αυτή του Τούρκου Προέδρου και άρχισε να βάλει εναντίον της βολές κατά ριπάς;