ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Χάσαμε τη Θεανώ!

Χάθηκε και η θείτσα μας η σ. Θεανώ, που με πολύ στόμφο ανέλυε τα σχολικά γεύματα, τα οποία τα παρομοίαζε με τα λουκούλεια γεύματα! Και χάθηκε, γιατί με τις διακοπές των σχολείων τελείωσαν και τα σχολικά γεύματα, με τη σκέψη, προφανώς, ότι το καλοκαίρι ο οργανισμός έχει ανάγκη από λιγότερες θερμίδες, άρα τα γεύματα είναι περιττά! Δηλαδή, επί 90, περίπου, ημέρες χάνουν οι μαθητές, κερδίζει η θείτσα μας Θεανώ και θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια σε μειώσεις δαπανών, σ’ αντίθεση με τους άλλους υπουργούς που για την ώρα, όπως είδαμε στις εφημερίδες, έχουν κάνει την υπέρβαση στις δαπάνες, οπότε στο υπόλοιπο του χρόνου που απομένει θα προβούν σε σημαντικές δαπάνες, ώστε να ανταποκριθούν στις υποδείξεις των Τροϊκανών!

Λαθρεμπόριο και χήρες...

Ο τέως υπουργός Γεώργιος Σούρλας έχει υπολογίσει, ότι από το λαθρεμπόριο καυσίμων το κράτος ζημιώνεται περί τα 2.000.000.000 ευρώ (το γράφω ολογράφως για να γίνει αντιληπτό και όχι 2 δις), ποσό τεράστιο που μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες ή και να μειώσει φόρους. Αντί να επιτείνει την πάταξή του ο υπουργός με το σαρδόνειο μειδίαμα σ. Σταθάκης το κατήργησε, γιατί οι επιφορτισμένοι υπάλληλοι διεκδικούν το σχετικό επίδομα! Δεδομένου, ότι το 2014 έγιναν 4.018 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 1.784.584 ευρώ, το 2016 έγιναν 1.785 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα μόλις 178.191 ευρώ! Έτσι το κράτος χάνει έσοδα τα οποία προσπαθεί να καλύψει με την διακοπή των συντάξεων των χηρών! Αυτό σημαίνει, ότι επιτρέπουμε το λαθρεμπόριο και καταργούμε το κοινωνικό κράτος, που ήθελε να το καταργήσει η επάρατη Δεξιά. Και μη χειρότερα!

Η πλατεία Τιράνων...

Ο δήμαρχος των Τιράνων βάλθηκε να ανακατασκευάσει την κεντρική πλατεία με πλακάκια από όλες τις πόλεις της Αλβανίας (λυτρωμένες και αλύτρωτες) προς τιμήν του εθνικού (sic) ήρωα της Αλβανίας Σκεντέρμπεη ή στα καθ’ ημάς Γεωργίου Καστοριώτη ή Καστριώτη. Μεταξύ των άλλων πλακιδίων τοποθετήθκε και μία φέρουσα την ένδειξη «Φιλιάτες». Σε διαμαρτυρία της Ελληνίδας πρέσβεως, έλαβε την απάντηση, ότι η Θεσπρωτία ή Τσαμουριά είναι αλβανική επαρχία που την κατέχει η Ελλάδα. Αφού, λοιπόν, οικειοποιήθηκαν τον Γεώργιο Καστριώτη, που αυτός ο ίδιος δήλωνε Ηπειρώτης και μόνον Ηπειρώτης και τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου, τώρα με την αλυτρωτική τους τακτική και τον μεγαλοϊδεατισμό τους αποκαλούν τους Φιλιάτες, την Πρέβεζα, την Κέρκυρα, τα Γιάννινα, την Άρτα, την Καστοριά και ποιος ξέρει ποια άλλη πόλη ως αλβανικές και όλα αυτά από την μακαριότητα που διακρίνει τους κυβερνώντες μας!

Ρωμαλέο κίνημα!..

Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό ως έπος φυγέν εκ του έρκους των οδόντων του σ. Γαβρόγλου, ότι «όποια παραβατικότητα γίνεται εντός των πανεπιστημίων μπορεί να αποτραπεί με την ύπαρξη ρωμαλέου (sic) φοιτητικού κινήματος. Πλάκα, προφανώς, κάνει ο σ. Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας και λοιπά, γιατί αυτό δεν νοείται σε μια κοινότητα γαλουχημένη με τις έμφυλες ταυτότητες, έμπνευση και σύσταση αυτού τούτου του σ. Γαβρόγλου. Ρωμαλέοι ήσαν ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Παπαφλέσσας, ο Κολοκοτρώνης, γιατί όχι και ο Καποδίστριας και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι οποίοι ήσαν υπερήφανοι για τα κατορθώματά τους. Με εμφυλοταυτισμένους δεν συγκροτείται Ρωμαλέο Φοιτητικό Κίνημα!.. Νοητόν το σαφές, σ. Γαβρόγλου!..