ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Στο δρόμο που χάραξε ο Σημίτης!

Ώστε καθυστέρησαν τα έργα στην πλατεία Μαβίλη; Έτσι δεν καθυστερούσαν και τα Ολυμπιακά Έργα επί σ. Σημίτη και στη συνέχεια τα ανέθετε βεβιασμένα χωρίς διαγωνισμούς και χωρίς εκπτώσεις σε σημείο, που παρότι έχουν περάσει 13 έτη από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, μήτε απολογισμός έχει γίνει για το κόστος και ούτε η τελειότης των έργων είναι εκείνη που επεβάλλετο λόγω και της επισημότητος που είχε δοθεί από τον τότε πρωθυπουργό! Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τα δημοτικά έργα, που θα γίνονταν με κανονικούς ρυθμούς, αλλά τώρα προχωρούν βεβιασμένα, όπως είδαμε από το ρεπορτάζ στον «Π.Λ.».

Η τριτοκοσμική Ε.Ρ.Τ.!

Δεν είχε και πολύ άδικο ο βουλευτής – δημοσιογράφος Ν. Ξυδάκης που απεκάλεσε την Ε.Ρ.Τ. στο σύνολό της «τριτοκοσμική» και «πρωτόγονη», διότι πολλά τεκταινόμενα στους ραδιοθαλάμους της Ε.Ρ.Τ. δίνουν το έναυσμα για τον χαρακτηρισμό αυτό. Ιδού μερικά απανθίσματα:
• Μεγάλη Παρασκευή παρακολουθούμε την ακολουθία του Επιταφίου, οπότε αφουγκραζόμαστε από την καλλίφωνον παρουσιάστρια, ότι στην ακολουθία βλέπουμε και τον επίσκοπο κ. Κλήμεντος (!). Το όνομα Κλήμης (ο Αλεξανδρεύς) στην αιτιατική κάνει τον Κλήμεντα! Στη γλώσσα μας υπάρχουν και μερικά γλωσσικά απολιθώματα, όπως του Αγνώστου Στρατιώτου και όχι του Αγνώστου Στρατιώτη, τότε θα πούμε του Άγνωστου Στρατιώτη!
• Το πένθος εκφράζεται ως βαθύτατον και όχι υπέρτατον. Ας προσλάβη ο σ. Λάμπης Ταγματάρχης και κανένα φιλόλογο να επιμελείται της συντάξεως των δελτίων από γλωσσικής απόψεως. Ίσως έτσι να προαχθεί σε… αντισυνταγματάρχη!

Oι νουθεσίες...

Μέλος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια είχε την πρωτοβουλία να διανείμει στους περαστικούς φυλλάδια με νουθεσίες για «αληθινό ειρηνικό μήνυμα του Ισλάμ», όπως αυτό διδάχθηκε από τον ιερό Προφήτη Μουχάμαντ «είθε η ειρήνη και οι ευλογίες του Αλλάχ να είναι μαζί του» (ποίου μαζί του διευκρινίζεται)!
Την ίδια ημέρα είχαμε δύο τρομοκρατικές ενέργειες στην Αίγυπτο και μία στη Σουηδία από ισλαμιστές, από τις οποίες προέκυψαν πολλά θύματα, νεκροί και τραυματίες, και δεν είδαμε καμία μα καμία διαμαρτυρία των οπαδών της Αχμαντίγιας που να καταδικάζει αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες, προερχόμενες μάλιστα από ισλαμιστές που θα έπρεπε να είναι οι εκφραστές αυτού του κηρύγματος από τον ιδρυτή της Χάντρατ Μίζρα Γκουλάμ Αχμάντ!

Το παράδειγμα Πλαστήρα...

Διαβάσαμε το σημείωμα για τον στρατηγό – πρωθυπουργό Ν. Πλαστήρα αλλά ήταν ελλειπές. Ο Ν. Πλαστήρας χρησιμοποιούσε για κλίνη ένα κρεβάτι εκστρατείας και δύο στρατιωτικές κουβέρτες. Ο αδελφός του Ν. Πλαστήρα, κάτοικος Βεΐκου, ήτο άνεργος. Το πληροφορήθηκε η εταιρεία ΦΙΞ και τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να τον προσλάβει. Ο Ν. Πλαστήρας αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτή την κατ’ εξαίρεση προτίμηση για πρόσληψη και πολλές άλλες περιπτώσεις!..