ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το Πρυτανείο της Βουλής!..

Οι εθνοπατρίκιοι βρήκαν, ότι είναι καλή η ενασχόλησή τους στο Πρυτανείο της Βουλής, που ούτε έλεγχος παρουσίας γίνεται, ούτε απαξάπαντες ασχολούνται με  την λειτουργία του, γιατί έχουμε διαπιστώσει, ότι όλο το βάρος πέφτει σε μερικούς, που είτε θέλουν να προβάλλονται, είτε έχουν κάποιες δυνατότητες για να ασχοληθούν με τα προς συζήτηση θέματα. Άλλωστε, γιατί να το κρύψωμεν, που θα έλεγε και ο επίτιμος της ΝουΔου, πολλά θέματα τους διαφεύγουν είτε σκοπίμως είτε λόγω απουσίας ή ασχετοσύνης, όπως η περίπτωση με τις συντάξεις των αιρετών όλων των βαθμίδων με προεξάρχουσα αυτή των εθνοπατρικίων που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο νόμο του «Ψαλιδοχέρη» ή σ. Κατρούγκαλου και μένουν αλώβητες. Αυτήν την ισονομία και ισοπολιτεία επιτάσσει το ισχύον Σύνταγμα;

H τακτική του Χότζα...

Η μεν Τρόικα, νυν δε θεσμοί, απαιτούσε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς μια και έξω. Η δε Κυβέρνηση του σ. Αλεξάκη πρότεινε αυτή να περικοπεί σε βάθος τριετίας, δηλαδή 33,333% ανά έτος, μία τακτική που είχε εφαρμόσει και ο Νεστραδίν Χότζας στο γάιδαρό του, που ο τάλας στο τέλος, ενώ είχε συνηθίσει στη λιτότητα τίναξε τα πέταλα!
Αυτή τη μέθοδο ζήλωσαν και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες να εφαρμόσουν και στα συμπαθή δίποδα, που είχαν την αφέλεια να ψηφίσουν τρις τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και οι προηγούμενοι τους είχαν κάνει το βίο αβίωτο την καισαροπαπική τους τακτική, τον νεποτισμό τους, την αυθαιρεσία τους, την προνομιακή μεταχείριση των «δικών μας» παιδιών και άλλα ων ουκ έστι αριθμός. Αυτή την τακτική εφαρμόζει και ο οιηματίας σ. Αλεξάκης, παρότι διαλαλεί και τονίζει, ότι «δεν είμαστε όλοι το ίδιο»! Αυθεντική κόπια είστε, χωρίς καμία αμφιβολία!..

Bίοι αντίθετοι...

Ο Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, ένας εκ των επτά σοφών της αρχαίας Ελλάδος (οι άλλοι έξι είναι Σώλων, Πιττακός, Περίανδρος, Βίας, Θαλής και Κλεόβουλος) απεφήνατο: Άνθρωπον λέγοντα κινείν τας χείρας, μανικόν! Δηλαδή, ένας άνθρωπος που κινεί τας χείρας του όταν ομιλεί είναι μανιακός!
Στην προσπάθειά του να μπαλώσει την προχειρότητα του σ. Κατρούγκαλου, του και Ψαλιδοχέρι, στη σύνταξη του νόμου για τις συντάξεις, εκτός από την ατάκα του, ότι «δεν το φαντασθήκαμε, που να το φαντασθούμε, ότι δεν είχε νομοθετηθεί», ο σ. Πετρόπουλος κινούσε χέρια, ίσως και τα πόδια του και όλο το κορμί του λες και βρισκόταν σε γυμναστήριο, ασκώντας την ευελιξία του σώματός του και όχι απευθυνόμενος στους βουλευτές εν ώρα ολομελείας!..

Στα βοθροκάναλα...

Παρά την «ρητή» εντολή του πρωθυπουργού να αποφεύγουν τα «βοθροκάναλα» οι Υπουργοί, οι αν/τές Υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι γ.γ. και οι ε.γ., τους βλέπουμε καθημερινώς να περιφέρονται αλόγιστα, λες και θα βελτιώσουν την κατάσταση στην οποία ευρίσκονται οι πολίτες, από την εφαρμογή του Γ’ και σκληρότερου μνημονίου στο οποίο έχουμε ενταχθεί. Εν αναμονή, λοιπόν, της περικοπής των προσωπικών διαφορών και της επιβολής του αφορολογήτου στο ποσόν των 5.900,00 ευρώ, κάτι που αν συνέβαινε θα παραιτείτο ο σ. Ευκλ. Τσακαλώτος. Αλλά μία τέτοια γενναία απόφαση θέλει αντρίκια παντελόνια, κάτι που μας προϊδεάζει, ότι οι πολιτικοί μας την σήμερον ημέραν δεν φορούν, διότι αν φορούσαν θα τα τιμούσαν, όταν δήλωσαν, ότι «την 6η Δεκεμβρίου κλείνει η Β’ αξιολόγηση». Πέρασαν από τότε πέντε ολόκληροι μήνες για να γίνει αυτό. Και κάθε αναβολή προκαλεί αβεβαιότητα και επιβάρυνση της οικονομικής καταστάσεως, αφού τίποτε δεν κινείται, εκτός από τα λουκέτα που βάζουν οι επιχειρήσεις η μία κατόπιν της άλλης!..