ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το «Σαβουάρ βιβρ»...

Δεν πίστευα στα ωτία μου αφουγκραζόμενος τον σ. Γιάννη Μπαλάφα, να εκτρέπεται φραστικά σε παραπονούμενο πολίτη στη Λέσβη ή Μυτιλήνη αν δεν με απατά η μνήμη, για τους απανωτούς φόρους, λέγοντάς του:
- Άντε, πάενε, ρε!
Δηλαδή, σ. Μπαλάφα, δεν πρέπει ο πολίτης να παραπονείται και να εκφράζει δημοσίως τα παράπονά του; Εδώ ολόκληρος σ. ο Αλέκος Φλαμπουράρης καθιέρωσε τηλεφωνικές γραμμές, με τις οποίες μπορούν να συνδέονται οι πολίτες και να του κάνουν γνωστά τα παράπονά τους, ώστε να επιλαμβάνεται αυτοπροσώπως για την επίλυσή τους και εσύ, σ. Μπαλάφα, τον αποπαίρνεις και τον ταπεινώνεις τόσο σκληρόκαρδα τον άνθρωπο; Και μετά απορούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες, γιατί φυλλορροούν!

Ευθυνοφοβία Υπουργού!..

 Άλλο και τούτο να ζητά ο Υπουργός Παιδείας σ. Γαβρόγλου από τους διευθυντές των Γυμνασίων να μην δέχονται αιτήσεις - δηλώσεις από γονείς που δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να λάβουν μέρος σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις για τις έμφυλες - έκφυλες ταυτότητες! Και το ζητά αυτό με προφορική εντολή, ώστε να έχει την «γαϊδούρα του δεμένη» σε περίπτωση που του ζητηθούν ευθύνες. Το γνωρίζει, ότι scripta manem και τα προφορικά είναι έπεα πτερόεντα. Αλλά γνωρίζουν και οι γονείς, ότι μπορούν να κατοχυρωθούν με την αποστολή της αιτήσεως - δηλώσεως μέσω συστημένης επιστολής, στην οποία θα αναγράφουν ότι ζητούν να τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο ή με courier ο αριθμός πρωτοκόλου ως εισηγμένο έγγραφο στο σχολείο, κάτι που δεν μπορεί να το αρνηθεί ο διευθυντής γιατί αντίκειται στον ποινικό κώδικα, αφού το αιτούμενο στηρίζεται τόσο σε άρθρα του Συντάγματος όσο και στην Συνθήκη της Ρώμης, που προστατεύουν τα δικαιώματα του παιδιού!
Σημ.: Όπως μας πληροφόρησε αναγνώστης του «Π.Λ.», υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που στο βιογραφικό τους δεν έχουν τα τηλέφωνά τους. Τι φοβούνται;

Πάει και η φέτα!..

 Ανέλπιστη επιπολαιότητα από μέρους των ευρωβουλευτών μας να ψηφίσουν την διάταξη που επιτρέπει σε χώρες, όπως ο απέραντος Καναδάς να παρασκευάζουν τυρί φέτα, ασχέτως αν δίπλα στη λήξη φέτα υπάρχει και η ένδειξη «made in Canada»!
Ποιος θα προσέξει την ένδειξη αυτή; Και γιατί σύμπασα η ομάδα των γαλάζιων βουλευτών ψήφισαν αυτή την συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά, τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α. και ΚουΚουΕ την καταψήφισαν; Τι θα πουν στους κτηνοτρόφους μας όσοι στήριξαν αυτήν την συμφωνία; - Ξέρετε έχουμε την ασφαλιστική δικλείδα δίπλα στη λέξη φέτα να υπάρχει και ο τόπος παραγωγής; Πόσοι, εκ των καταναλωτών στον Καναδά ή και στην Ευρώπη θα προσέχουν αυτήν την ένδειξη; Την καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και την ψήφισαν γαλάζιοι, μία πράσινη και οι ποταμίσιοι. Μπράβο τους και μη χειρότερα!

Τα εκ Συρίας προσφυγόπουλα...

Βρε δάκρυ για τα εκ Συρίας προσφυγόπουλα, ανάμεσά τους και πολλά, λάθρα αναμεμειγμένα με αυτά τέκνα των λαθρομεταναστών, από ποικίλες Μ.Κ.Ο. και αλληλεγγύους, που δεν τα δέχονται στο σχολείο του Ωραιοκάστρου! Και με τι συμπάθεια εκφράζονται που και οι πέτρες έχουν κατασυγκινηθεί!
Και όμως τόσο ο πρωθυπουργός μας, όσο και η Τασία και ο Μουζάλας και το λοιπό συνονθύλευμα των Συριζανελιτών γνωρίζουν καλώς, ότι δεν έχουμε διπλωματικές σχέσεις με την Συρία, έχουμε αποσύρει την πρεσβεία μας από τη Δαμασκό και δεν τρέφουμε τα καλύτερα αισθήματα για τους Κούρδους, που αλαφιασμένοι κυνηγιούνται από το καθεστώς του Ερντογάν και η σοσιαλιστική μας Κυβέρνηση της Α’-Β’ Αριστεροδεξιάς σφυρίζει αδιάφορα με μόνο δήθεν μου και τάχατες ενδιαφέρον, το άνοιγμα των συνόρων!.