ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Μικρό σλαβικό κράτος...

Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει!..
Εκεί που μας είχε κουφάνει ο σκοπιανός πρωθυπουργός Νικόλα Γκρουέφσκι για τη Μεγάλη Μακεδονία και ότι είναι Μακεδόνες χωρίς εισαγωγικά, μόλις η Σερβία άλλαξε τις πινακίδες ενημερώσεως των οδηγών προς τα πού είναι τα Σκόπια ξηλώνοντας το MAKEDONIJA και τοποθετώντας το FYROM στη σλαβική BJΔΜ εξανέστησαν οι Σκοπιανοί ότι θίγεται η εθνική τους συνείδηση και ότι αποτελούν το μικρό Σλαβικό Κράτος του Νότου!.. Όμως, οι Σέρβοι μια φορά έκαναν το λάθος να το αναγνωρίσουν ως MAKEDONIJA, παραγνωρίζοντας το δίκαιο των Ελλήνων. Τώρα και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί ομολογούν ότι είναι Σλάβοι και όχι Μακεδόνες. Ας ξηλώσουν, λοιπόν, τα όσα αγάλματα έστησαν στα Σκόπια και αλλαχού με προτομές Μακεδόνων όπως του Φιλίππου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ιουστινιανού και άλλων και ας προσγειωθούν ανωμάλως. Το δις εξαμαρτείν ου πρωθυπουργού (Γκρουέφσκι) σοφού! Ελληνικό γνωμικό!

Δημοκρατική λογοκρισία!..

Από πότε καθιερώθηκε η Δημοκρατική Λογοκρισία; Διότι αυτό αντιλαμβάνεται ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος με τη δίωξη του μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος έκρινε την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να καθιερωθεί εβδομάδα κατά την οποία θα οργανωθεί συζήτηση στα γυμνάσια για τις έμφυλες ταυτότητες, την ομοφοβία, την τρανσεξολογία κ.λπ. Διότι μπορεί να έχει ψηφισθεί νόμος, αλλά κάθε νόμος έχει και τα τρωτά του και δίνει το έναυσμα για συζητήσεις, όταν μάλιστα πρόκειται για τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών που προστατεύονται από την Συνθήκη της Ρώμης (1959), η οποία διαλαμβάνει ότι η διδασκαλία των μαθημάτων πρέπει να συνάδει με τις θρησκευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές πεποιθήσεις και τις παραδόσεις. Αυτός ο Νόμος συνάδει με τη Συνθήκη της Ρώμης; Αν όχι, τότε γιατί κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ;

Οι «ένοικοι» των υπογείων!..

Απορώ πότε βρίσκει ελεύθερο χρόνο και περιφέρεται από βοθροκαναλίου εις βοθροκανάλιον ο σ. Βέττας. Το βράδυ στις 6/2 τον είδαμε στο τηλεπαράθυρο του «Ε» και το πρωί στις 7/2 στον ΣΚΑΙ! Και τον αφουγκρασθήκαμε να μας καραφλιάζει, λέγοντας «να βγει από το υπόγειο ο κ. Μητσοτάκης και να μας πει που βρήκε τα λεφτά και αγόρασε το σπίτι του Βολταίρου». Και γιατί τόση προτίμηση, σ. Βέττα, μόνον ο Μητσοτάκης να βγει από το υπόγειο; Δεν έπρεπε πρωτίστως να βγει ο πρωθυπουργός της χώρας και να μας πει για το δρομολόγιο Αθήνα - Λισσαβόνα - Παρίσι - Αθήνα για να μάθει από πρώτο χέρι ο λαός τις πληροφορίες για την στάθμευσή του στην Πόλη του Φωτός; Τι το πέρασε το πρωθυπουργικό σκάφος, ταξί να κάνει διαδρομές καθ’ υπόδειξη του πελάτη χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν; Και αν συνέβαινε, κάποιο ατύχημα από κάποιον τζιχαντιστή, ποιος θα ανελάμβανε την ευθύνη; Ιδού η απορία!

Αγεωγράφητοι και μη...

Θυμάσθε, θέλω να πιστεύω, την δήλωση του αυτοαπατωμένου πρωθυπουργού για την διαφοροποίηση της Μυτιλήνης από τη Λέσβο. Και βρισκόμαστε στο 2017 μ.Χ. που κυκλοφορούν άφθονοι χάρτες, όπως πολιτικοί, γεωγραφικοί, ιστορικοί και λοιποί, από τους οποίους ο καθένας μας μπορεί να αντλεί πληροφορίες, ώστε να μην καθίσταται αντικείμενο σχολιασμού ως αγεωγράφητος. Αυτά τα κακά έχει η πρωτοβουλία για καταλήψεις σχολείων, με αποτέλεσμα την πλημμελή αφομοίωση των γνώσεων.
Και όμως υπήρχαν άνθρωποι πριν 2000 χρόνια, όπως ο Απόστολος Παύλος, που μας γνωρίζει στις Πράξεις των Αποστόλων, Κεφ. Κ’ εδάφ. 14-16 την διαδρομή από την Άσσο μέσω Μυτιλήνης, Χίου, Εφέσου, Σάμου, Τρωγυλίου, Μιλήτου προς την Ρόδο για τα Ιεροσόλυμα, χωρίς οδικούς χάρτες. Αλλά ήταν τακτικός μαθητής του νομοδιδασκάλου Γαμαλιήλ και όχι καταληψίας όπως ο οιηματίας σ. Αλεξάκης!