ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Βράχος ο σ. Μουζάλας!..

•Βράχος ακλόνητος αποδεικνύεται ο σ. Μουζάλας, τόσο στο θέμα της Μακεδονίας, που τον κατήγγειλε ο Καμμένος, όσο και στο θέμα των προσφύγων (sic) και των λαθρομεταναστών που ξεπαγιάζουν όχι μόνο στα νησιά αλλά και στην ενδοχώρα, όπου διαμένουν σε σκηνές με τα χιόνια να τις έχουν καλύψει, να παγώνουν από το κρύο και ο σ. Μουζάλας να διατείνεται ότι κατελήφθημεν εξ απίνης!.. Και μπορεί για τα χιόνια να έχουν καταληφθεί εξ απίνης, όμως, το κρύο του Νοεμβρίου, του Δεκεμβρίου δεν υστερούσε σε δριμύτητα και σε περόνιασμα ως τα κόκκαλα, που έλεγε και η γιαγιά μου! Αλλά δεν παραιτείται αν δεν του το ζητήσει ο σ. Αλεξάκης, που σίγουρα αυταπατάται για την προχειρότητα στην οποία έχουν εγκαταλειφθεί! Εκτός και αν αυτό είναι εσκεμμένο, ώστε να αποφεύγονται παλιννοστήσεις από την Ε.Ε., διότι εδώ πρόσφυγες και λαθρομετανάστες διαβιούν υπό συνθήκες απαράδεκτες, όπως απεφάνθη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πώς αλλάζουν οι καιροί!..

 • Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του σ. Αλεξάκη στο Πεντάγωνο (Αμερικανιά, κατά την Μπέτυ, αφού είναι τετράγωνο), συνοδευόμενος από τον ΥΠΕΘ Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό του ΓΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη. Ο πρωθυπουργός υπομειδιά, δεν χαμογελά ως συνήθως, φαίνεται ότι θυμάται τότε που ως «βισματούχος» κατά δική του ομολογία αποσπάσθηκε από το Ναυτικό όπου υπηρετούσε και έγινε προσκολλημένος (προσκολιόμενος λένε στα στρατά) του τάγματος του Πενταγώνου. Τώρα, με την εξαπατημένη ψήφο των πολιτών, γιατί άλλα δεσμεύθηκε και άλλα κάνει, επισκέπτεται το Πεντάγωνο ως Πρωθυπουργός, αναλογιζόμενος ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις και μετά βίας αποσπά το 15% των ερωτωμένων. Και ο βοσκός του Αισώπου τα ίδια έπαθε, αυταπατώμενε σ. Αλεξάκη!

Απληροφόρητοι Συριζαΐτες!..

• Παρακολουθώ την κίνηση των εφημερίδων και μένω ενεός (χάνος) με την κυκλοφορία της «Αυγής», που με τόσους δυναμικούς διευθυντές, όπως τον σ. Φίλη, τον σ. Κυρίτση, τον σ. Στούμπο και άλλους, μένει πάντα πάτος σύμφωνα με τα στοιχεία του Πρακτορείου Εφημερίδων, τα οποία και θεωρούνται αξιόπιστα. Έτσι βλέπουμε ότι στις 22.10.16 κυκλοφόρησε μόλις 1.160 φύλλα, όταν η Ελεύθερη Ώρα 3.580 φ. το Έθνος 10.060 φ. και η Δημοκρατία 10.370 φ. Στις 10.07.16 η αντίστοιχη κυκλοφορία ήτο 1.570 φ., η Ε.Ω. 3.650 φ., το Έθνος 8.360 φ. και η Δημοκρατία 11.660 φ.
Πώς ενημερώνονται οι Συριζαίοι σύντροφοι, όταν η κυκλοφορία του επισήμου εντύπου του κόμματος είναι τόσο περιορισμένη; Ή η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ μένει αμετάβλητη και δεν χρειάζεται πλέον ενημέρωση; Ιδού η απορία!..

Υπό την επήρεια οίνου!

• Είδαμε σε τηλεοπτικό σταθμό τον Κύπριο πρόεδρο κ. Ν. Αναστασιάδη να τρικλίζει και να χάνει τον ειρμό των σκέψεών του, και να καταγγέλλεται από το μητροπολίτη Πάφου, ότι υπό την επήρεια του οίνου λαμβάνει ανυποπροϋπόθετες αποφάσεις. Μάλιστα, βεβαίωσε, ότι ο εκπρόσωπός του στη συζήτηση του Εθνικού Συμβουλίου απεχώρησε, εκφράζοντας την δυσφορία του, χωρίς, όμως, να καταγγείλει το γεγονός!.. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, το Κυπριακό ζήτημα οδεύει προς λανθασμένο δρόμο με αβέβαιο το μέλλον του, προς λύση ασύμφορη για την εθνική υπόθεση. Αυτά τα ζητήματα έχουν χρεία νηφαλιότητας και αυτοκυριαρχίας αυτών που μετέχουν εξουσιοδοτημένοι για την επίλυσή τους. Μήτε χαριεντισμοί, τύπου Αλεξάκη, ούτε και επιβλαβείς συνήθειες, καλή ώρα του Αναστασιάδη!..