ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Όσοι έφαγαν, να πληρώσουν!

Όλοι θυμούνται την αφοπλιστική αποστροφή του Θόδωρου Πάγκαλου, γνωστού και από την ουδετεροποίηση των Ιμίων και την αφαίρεση της Σημαίας λόγω ισχυρού ανέμου, ο οποίος μας καράφλιασε «ότι μαζί τα φάγαμε». Αφού είχε την αφέλεια αυτή να δηλώσει ότι «μαζί τα φάγαμε», να μην διαμαρτύρεται για το πετσόκομμα της συντάξεώς του. Ιδού τι έπαθε ο αφελής σ. Πάγκαλος, ο οποίος έλαβε σύνταξη από το «ευγενές» Ταμείο Νομικών 1.600 ευρώ και με το πρώτο πετσόκομμα μειώθηκε η σύνταξή του σε 780 ευρώ και με την μέθοδο κάθε αρχή και δύσκολη νέα μείωση γίνεται στα 630 ευρώ τον Αύγουστο του 16 και η «τσουλήθρα» των μειώσεων συνεχίζεται και το Σεπτέμβριο όπου έλαβε μόλις 382 ευρω κατά 2 ευρώ λιγότερα από την εθνική σύνταξη που πιπιλίζει ο μαντηλάκιας Υπουργός Εργασίας. Υπομονή, Θόδωρε. Τσίπρα θέλαμε, καλά να πάθουμε!

Πρόθυμος συμπαραστάτης!

Να που ο Μεγαλοδύναμος δεν αφήνει κανέναν αβοηθητο, όταν μάλιστα, αυτός απαγγέλλει και το Σύμβολο της Πίστεως από στήθους. Πρόκειται για τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου, που τα έριξε σ’ όσους μητροπολίτες «απρεπώς» κατ’ αυτόν εξεφράσθησαν κατά του υπ/γού Παιδείας σ. Φίλη για την εμμονή του στην μετάλλαξη του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ανέλπιστη συμπαράσταση εκ της ακριτικής μητροπόλεως Ορεστιάδος, Διδυμοτείχου και Σουφλίου. Αυτό να το δουν όσοι αμφισβητούν την τέλεση θαυμάτων την σήμερον ημέρα. Αλλά δεν τεκμηριώνει που στηρίζει αυτή την πατρική του στήριξη στον κ. Φίλη. Δεν μεταλλάσσει ο υπ/γός Παιδείας το μάθημα των Θρησκευτικών και αν το μεταλλάσσει πού στηρίζει αυτή του την εμμονή; Έτσι απλά για να πληροφορηθούν και οι απλοί πολίτες γιατί όσοι δεν είναι απλοί γνωρίζουν τους λόγους.

«Πέτρινα» χρόνια!..

Η λαλίστατη σ. Ελένη Αυλωνίτου, βουλευτής ροζέ του ΣΥΡΙΖΑ μας καραφλιάζει από καιρού εις καιρόν. Μας είχε καραφλιάσει με τα αξιέπαινα παιδιά που προβαίνουν σε καταλήψεις για να στεγάσουν αναρχοαυτόνομους και λαθρομετανάστες και τώρα ήρθε να μας πει, τι; - ότι επί εποχής της ο αθλητισμός γινόταν σε καθεστώς «πέτρινων» χρόνων! Προφανώς δεν έχει ιδέα πού και πώς προπονείτο η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη στο νταμάρι της Δράμας, το οποίο ο «ρέκτης» δήμαρχος κατεδάφισε εν ριπή οφθαμού μετά την επιτυχή νίκη της με δύο ολυμπιακά μετάλλια, για να μην γίνουμε σουρ (ρεζίλι) ανά την Οικουμένη για την εγκατάλειψη των αθλητών από το κράτος! Και είδαμε τον Κοσσοβάρο πρωθυπουργό να υποδέχεται Ολυμπιονίκη στο αεροδρόμιο της Πρίστινας, όταν ο δικός μας κόντες, ο σακκιδοφόρος Κοντονής περί άλλων μεριμνούσε και τύρβαζε και δεν μπορούσε να παραστεί στην υποδοχή έστω και ενός Ολυμπιονίκου. Κρείττον το σιγάν του λαλείν, που θα έλεγαν και οι εμπνευστές των Ολυμπιακών Αγώνων, σ. Αυλωνίτου!

Λάθος πόρτα σ. Ρήγα!..

Λάθος πόρτα πρέπει να χτύπησε ο σ. Ρήγας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τη Μαρία Σπυράκη, ζητώντας να του απαντήσει αν η χούντα ήταν νόμιμη. Μα, σ. Ρήγα, γιατί ρωτάς την Σπυράκη αφού έχεις δικό σου άνθρωπο να τον ρωτήσεις και να μάθεις όλα τα καθέκαστα με το Νι και με το Σίγμα. Είναι ο Νάσος Αθανασίου, παρουσιαστής στην τότε ΥΕΝΕΔ (Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων), στην οποία προσελαμβάνοντο μόνον όσοι ήσαν ανά νταμ παπαντάμ εθνικόφρονες από 14ης γειάς. Αυτός γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου να σου πει και να σου εξηγήσει, αφού μας ενημέρωσε μαζί με τον Κώστα τον Σερέζη από το άλλο κανάλι. Ήταν τότε η εποχή που σε σκουντούσε ο διπλανός σου: «Χειροκρότα κι εσύ μη σε δει ο Παττακός»!