ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Συναγωνισμός περικοπών!

• Διαγωνίζονται και διαγκωνίζονται ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙτες και ΝουΔουίτες για το ποιος έκανε τις περισσότερες περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις και αφουγκραζόμαστε από τους πρώτους, ότι επί ΝουΔου-ΠΑΣΟΚ έγιναν 12 φορές περικοπές στις συντάξεις, ενώ επί ΑριστεροΔεξιάς συγκυβερνήσεως καμία! Φαίνεται, ότι οι σοσιαλοκαπιταλιστές τη μείωση του αφορολογήτου δεν την θεωρούν μείωση! Όπως δεν θεωρούν μείωση και την αύξηση του ΦΠΑ, ή την αύξηση των Ε.Φ.Κ. σε καπνικά στον καφέ, στο κρασί και σ’ άλλα. Ή την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και στα ερημονήσια από 13% σε 24%, απ’ όπου και περίμεναν ανάκαμψη της οικονομίας μας οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛίτες!

Οι φωτογραφίες...

• Αφουγκρασθήκαμε και το εξής παράδοξο: Δημοσιογράφος που επισκέφθηκε το ΓΕΕΘΑ, είδε μετ’ εκπλήξεως σε διάφορα γραφεία τα οποία περιήλθε, να κοσμούνται αυτά με τις φωτογραφίες των άλλοτε υπουργών Εθνικής Αμύνης, τόσο του Άκη μας όσο και του χαμογελαστού Γιάννου. Και απόρησε με την οικτρή αυτή κατάσταση, να φιγουράρουν οι όψεις αυτών, που ο μεν ένας ποιεί τις διακοπές του έγκλειστος στον Κορυδαλλό, ο δε άλλος διώκεται για τα ίδια αδικήματα. Για φανταστείτε να κοσμούνται τα υπουργεία με τις φωτογραφίες του σ. Φίλη, της καρηκομόωσας σ. Σίας, του πρωτογόνου Π. Πολάκη, του σ. Κουρουμπλή και άλλων και να ζητήσουν να αναρτηθούν αυτές και στα δημόσια κτίρια που εποπτεύουν! Τι πλάκα θα έκαναν οι μαθητές βλέποντας την τε Σία με το πυκνό μαλλί και τον μακαρονοκαταναλωτή Φίλη να τους κοιτάζουν με το αγριωπό τους μάτι!

Ξανά στην πλατεία!

• Η φωτογραφία την οποία φιλοξένησε ο «Π.Λ.» στις 9.9.16 του τακτικού συνεργάτη κ. Γ. Σιομπότη, όπου βλέπουμε τις δίδες τότε Αννέτα και Βασιλική, προβάλλει στο βάθος μεγαλοπρεπές και επιβλητικό το Ηρώον. Μοίρα όμως... βάσκανος, θέλησε να απομακρυνθεί από τη θέση του και να «συνωστισθεί» με τα άλλα αγάλματα στο πάρκο των Ηρώων και για να μην διαφέρει από αυτά ελαττώθηκε και το ύψος του. Μήπως είναι καιρός, τώρα που διαμορφώθηκε και η πλατεία Πύρρου, όπου έχει στηθεί και το άγαλμα του βασιλιά Πύρρου να επανατοποθετηθεί στην προτέρα του θέση, δίνοντας έτσι, άλλη αίγλη στην έναντι της περιφερείας πλατεία, όπου και η κατάθεση στεφάνων θα είναι περισσότερο άνετη και ανάλογη της θυσίας των Μπιζανομάχων; Ή, κάποιος «Φίλης» δεν αντέχει την ύπαρξή του;

Σαν γελωτοποιός...

• Μάλλον ολίγον απρόσμενος θα ήταν για τον μεσιού Ολάντ ο χαρακτηρισμός από τον δικό μας οιηματία σ. Αλεξάκη Ολάντριου, και προφανώς δεν κατάλαβε τι είπε ο Βαλκάνιος, ο οποίος νομίζοντας, ότι βρίσκεται κάπου μεταξύ Εξαρχείων και Πολυτεχνείου ή Κουμουνδούρου, χαριεντίζεται με τους ηγέτες της Ευρωζώνης και όχι μόνον, γι’ αυτό και δεν του δίνουν και πολλή σημασία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα όσα έσυρε για τους Έλληνες πολιτικούς πριν απ’ αυτόν: - Τι γερμανοτσολιάδες, τι προδότες, τι μειοδότες, τι μερκελιστές και πόσα άλλα τι. Και όμως όλα αυτά τα βρήκε στο δρόμο του και τα υιοθέτησε και τα δέχεται ασμένως, γιατί δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς. Δεν μπορεί μήτε την κυρία Μέρκελ ν’ αποφύγει, ούτε τον Σόιμπλε και φυσικά και τον μεσιού Ολάντ. Δεν γνώριζε το λαϊκό ότι «όλα μπροστά του θα τα βρει».