ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Κατοχικά δελτία πρόνοιας!

• Αφουγκραζόμενος τις δεσμεύσεις του οιηματία πρωθυπουργού σ. Αλέξη για την αναπλήρωση της καταργήσεως του ΕΚΑΣ, μου ήρθε στο νου η χορήγηση από την Κοινωνική Πρόνοια των Δελτίων Προνοίας στην περίοδο της Κατοχής και ολίγον μετά από αυτή. Το κάθε δελτίο είχε περί τα 30 κουπόνια και καθένα απ’ αυτά είχε τον προορισμό του. Άλλο για το μαγειρικό άλας, άλλο για το φωτιστικό πετρέλαιο, άλλο για το ψωμί, για το λάδι, για τη ζάχαρη, για τη γλυκόζη και τα τούτοις όμοια. Έτσι και ο σ. Αλεξάκης μας καράφλιασε με τις διαβαθμίσεις των δικαιούχων, καθορίζοντας, ότι όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ από 35 ευρώ και άνω δικαιούνται δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη, όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ από 115 ευρώ δικαιούνται κάρτα σίτισης, όσοι..., όσοι..., κ.λπ. Αυτό είναι το ηθικό πνεύμα της Α’-Β’ φοράς Αριστεροδεξιάς κυβερνήσεως; Αυτό είναι το παράλληλο πρόγραμμα; Πάντως, γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, δεν περιμέναμε να ξαναζήσωμε συνθήκες που να μας θυμίζουν τα χρόνια της Κατοχής!..

«Παράνομη είσοδος»!

• Τελικώς, καταδικάσθηκαν οι Τούρκοι επιβάτες του στρατιωτικού ελικοπτέρου, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρουπόλεως, σε δίμηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή για παράνομη είσοδο στην χώρα! Είναι οι μόνοι και για παραδειγματισμό που εισέρχονται στην χώρα παράνομα έπρεπε να καταδικασθούν για τον λόγο αυτό ή πρέπει να τηρηθούν τα προσχήματα; Γιατί τόσες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εισέλθει και λιάζονται ανέμελοι την ημέρα, κατά την προσφιλή διαβεβαίωση της συντρόφισσας Τασούλας και τη νύχτα είναι άγνωστο πού και πώς διαβιούν και ουδείς έχει συλληφθεί και καταδικασθεί όχι μόνον για την παράνομη είσοδο στη χώρα αλλά και για την νυχτερινή και όχι μόνο δράση τους. Αλλά, ας περιορισθούμε σ’ αυτή την καταδίκη και να αποτραπούν τα χειρότερα, αυτά που ο αναπληρωτής υπουργός ΕΘΑΜ σ. Βίτσας απεφήνατο, ότι η Άγκυρα έχει ένα ισχυρό επιχείρημα!..

Εναγκαλισμοί!..

• Πολύ πρόσφατη ήταν η αγανάκτηση του Ψεκασμενοκαμμένου για την αδολεσχία, του μαμιάτρου Μουζάλα, ο οποίος άφησε να εξέλθη του έρκους των οδόντων του η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για το κρατίδιο των Σκοπίων. Έξαλλος είχε γίνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για την απρέπεια αυτή και είχε δηλώσει «ή ανακαλεί εδώ και τώρα ή αποπέμπεται από υπουργός! Αλλιώς εγώ αποχωρώ και γαία πυρί μιχθήτω»!
- Ούτε ο μαμίατρος παραιτήθηκε, ούτε τον παραίτησαν, ούτε ανακάλεσε και ούτε ο Ψεκασμενοκαμμένος αποχώρησε, διότι υπουργικός θώκος είχε προσκολληθεί και δεν του επέτρεπε την αποχώρηση. Και αντί αυτών όλοι είδαμε τον Ψεκασμενοκαμμένο να εναγκαλίζεται μετά του μαμιάτρου, λες και είχαν χρόνια να ιδωθούν, όπως συμβαίνει με προσφιλή άτομα που έχουν ξενιτευθεί και επανέρχονται στην εστία των έπειτα από πολύ καιρό ή όπως γίνεται με ναυτικούς που κάποια στιγμή γυρίζουν στην πατρώα γη και ανταμώνουν με τους δικούς τους.

Δεν πρόσεξαν...

• Αφουγκραζόμαστε από τις τηλεπερσόνες, ότι οι τζιχανιστές φωνάζουν αλαχού ακμπάρ! Το σωστό είναι Αλάχ ου Ακμπάρ, που σημαίνει ο Θεός είναι μεγάλος και όχι αλαχού!.. Αν δεν το πρόσεξαν την πρώτη φορά πως ανέκραξαν οι τζιχανιστές ας επαναλάβουν την αφούγκρασή τους από το κασετόφωνο!..